The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Blíží se Latův konec na Mestalle?

Blíží se Latův konec na Mestalle?


Pokud nějaké místo v sestavě zvládá Valencia pokrývat z vlastních zdrojů, tak jde bezpochyby o levý kraj obrany. I nyní má k dispozici tři kvalitní levé beky, vše odchovance. Poslední zprávy hovoří o tom, že nejmladší z tohoto tria Jesus Vazquez zamíří do konce sezóny zřejmě na hostování do Getafe, nicméně z dlouhodobějšího pohledu má místo v kádru zajištěné. To naopak Toni Lato u Netopýrů dohraje už jen tuto sezónu a rozloučí se.

Když hráč dostane v klubu nabídku nové smlouvy, tak to vždy nemusí znamenat projevení důvěry. Tak například valencijský odchovanec Toni Lato. Tomu současná smlouva s Los Che končí v červnu nadcházejícího roku. To znamená, že od začátku ledna může s kýmkoliv jednat o svém budoucím angažmá a v létě by se pak do nového působiště přesunul jako volný hráč. Valencia mu však po měsících vyčkávání nyní v prosinci přece jen nabídla novou smlouvu, nicméně dle deníku SuperDeporte se jedná o návrh těžko akceptovatelný ze strany hráče. Prodloužení smlouvy by bylo pouze o jeden rok, tedy do konce sezóny 2023/2024, a navíc by si Lato výrazně finančně pohoršil. Údajně by přišel o více než 50 % platu. Těžko se dá hovořit o nabídce adekvátní pro jednoho z kapitánů týmu vedle Jose Luise Gayi, Jaume Domenecha a Gariela Paulisty. Spíše ji lze interpretovat jako jasný náznak, že do budoucna klub na levém kraji obrany bude spoléhat na Jose Luise Gayu (smlouva do roku 2027) a na Jesuse Vazqueze (smlouva do roku 2025).

Kdyby Lato zmíněnou nabídku přijal, tak by to Valencia přivítala možná jen kvůli tomu, aby měl devatenáctiletý Jesus Vazquez více času rozehrát se pro Netopýry na různých hostováních. O tomto mladíkovi se v poslední době v médiích hovořilo velmi často, zájem o něho měl mít například i Inter Milán. Nakonec to však vypadá, že si ho chtějí Los Che ponechat, ale pro zbytek sezóny ho pošlou na hostování, aby se mu dostávalo potřebné herní praxe. V dosavadním průběhu sezóny toho totiž z valencijských odchovanců na levém kraji obrany odehrál jasně nejméně. Pouhých 149 minut rozdělených do čtyř zápasů. Proto by se mu dočasným domovem měl stát Madrid, kde by hrál za Getafe. To alespoň vyplývá z nedávných slov prezidenta tohoto madridského fotbalového klubu Angela Torrese. Ten před pár dny řekl, že je připravená smlouva mezi Valencií a Getafe o hostování Vazqueze do konce této sezóny. Údajně zbývá doladit jen nějaké administrativní drobnosti.

Pokud tedy nyní Vazquez opravdu zamíří na hostování, tak těžko by se zároveň rozloučil i Lato, neboť by Valencia měla v tu chvíli nedostatečně pokrytý levý kraj obrany. Zároveň je však celkem nepředstavitelné, že by v klubu Lato působil i v příští sezóně, protože nabídka ze strany Los Che opravdu není příliš lákavá. Pětadvacetiletý Lato doufal, že by snad ve svém rodném klubu mohl zůstat, ale nyní to tak nevypadá, třebaže ho na podzim trenér Netopýrů Gennaro Gattuso upřednostňoval před Vazquezem. Na řešení své budoucnosti však příliš nespěchá. Od 1. ledna 2023 bude moct svobodně jednat s jakýmkoliv klubem a zájem o něho rozhodně je a bude. Vždyť svá nejlepší fotbalová léta může mít klidně teprve před sebou, a pokud bude v létě k mání zadarmo, tak ho ve výsledku můžeme označit za žádané zboží.

Sice by po neblahých zkušenostech z hostování v holandském PSV Eindhoven rád zůstal i do budoucna ve Španělsku, ale v médiích je zatím zmiňován spíše zájem zahraničních klubů. Dokonce by mohlo dojít i na návrat do Holandska, kde se o něho má zajímat Ajax Amsterdam. V Itálii má zájem Bologna a v Řecku Olympiakos. Trenérem řeckého klubu je Španěl Michel Gonzalez, který samozřejmě Lata dobře zná z La Ligy. Levý kraj obrany Olympiakosu sice v létě posílil Brazilec Marcelo z Realu Madrid, ale ten už se ve čtyřiatřiceti letech přece jen pomalu blíží ke konci kariéry.

  • Latrínu by mali speňažiť ešte v januári, pričom Bologna bola ochotná ponúknúť aj malú čiastku. K tomu si ponechať nejaké tie bonusy a je to *13* Na druhú stranu by sa Ježíšek nemusel nikde trepať na hosťovanie, keďže by mu patrila pozícia druhého muža na ľavej strany v obrane, po prípade pozdĺž celej ľavej strany *24*