The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Další derby! Nyní proti Levante

Další derby! Nyní proti Levante


Týdenní fotbalová přestávka nás přenesla do měsíce prosince, ve kterém odehraje Valencia ještě další čtyři utkání. Po vítězství v regionálním derby, čeká na Netopýry městské derby. Jedná se tedy o utkání proti Levante, které začne v sobotu od 18:30.

Z valencijského tábora

Nepříjemná porážka na půdě Realu Betis byla odčiněna. Valencia na Mestalle předčila Villarreal i přesto, že během utkání musela dotahovat ztrátu. Zisk tří bodu za vítězství opět dostává Netopýry na dostřel na přední pozice. Ve velice vyrovnané tabulce se podařilo získat menší náskok trojici Barcelona, Real Madrid a Sevilla, kteří se už přehoupli přes hranici 30 získaných bodů. Valencia má na svém kontě 23 bodů a na čtvrtý Real Sociedad ztrácí nyní 3 body.

Hráči Valencie nemuseli v posledních dnech cestovat nikam daleko. Dlouhé cestování je čeká až na utkání proti Ajaxu Amstradam, kde se rozhodne o tom, kdo postoupí do vyřazovací části Ligy mistrů. Avšak teď je důležité se soustředit na derby proti Levante. Marodka hráčů zůstává stále poměrně vysoká a nabízí se otázka, jestli trenér Celades nebude šetřit hráče pro velice důležité utkání v Nizozemsku.

Momentálně na marodce pobývá Kangin Lee, Cristiano Piccini, Gonçalo Guedes, Geoffrey Kondogbia a Denis Cheryshev. Na soupisku se už nevešel Mangala, jelikož Diakhaby se vrátil na soupisku jako třetí stoper. Dále se soupisku nevešel ještě Sobrino, jelikož trenér se rozhodl zařadit jiné čtyři útočníky. Na soupisce opět nalezneme Esquerda, který v předešlém utkání debutoval za seniorský tým. Na soupisku vstupuje jako třetí střední záložník, tedy se opět nabízí šance, že během utkání by mohl vystřídat Coquelina nebo Pareja před úterním duelem s Ajaxem.

Z tábora soupeře

Levante působí pravidelně v nejvyšší španělské fotbalové soutěži od roku 2004. Nejlepším umístěním je doposud 6. místo ze sezóny 2011-2012, jinak se spíše Levante drží v druhé polovině ligové tabulky. V letošním ročníku jsou momentálně umístěni na 11. pozici se ziskem 20 bodů a bilancí 6-2-7. Hráči se mohou pochlubit tím, že se jim podařilo porazit Barcelonu výsledkem 3:1.

V letošním ročníku přestoupil do Levante na trvalo Ruben Vezo, který se snažil řadu let prosadit ve Valencii, ale neúspěšně. Hostování a následný přestup z hráčova pohledu vyšel dobře a portugalský stoper odehrál letos většinu ligových utkáních, a to plných 90 herních minut. Důvodem jeho častého nasazování také může být to, že další středoví obránci jako Cabacso či Postigo jsou stále zranění. Nejnebezpečnějším mužem je se 4 zásahy klubový odchovanec Marti Roger.

Vzájemná utkání

V poslední době se Netopýrům na stadionu městského rivala příliš nedařilo. Naposledy na stadionu Estadi Ciutat zvítězili v roce 2012, kdy se jednalo o odvetu v poháru Copa del Rey. Ani pod vedením Marcelina se nepodařilo zvítězit na tamějším stadioně, kde dvě poslední utkání skončila remízou. Pokud se tyto dva celky setkají na Mestalla, tak zde Valencia nebyla poražena už několik desítek let. Historie říká, že Levante porazilo Valencii na jejich stadionu naposledy v roce 1937, ale do úvahy se musí brát fakt, že Levante dlouhou dobu nepůsobilo v La Lize. Pravidelně až od roku 2004.

Základní informace

Levante UD – Valencia CF; 16. kolo La Ligy 2019/2020; sobota 7. 12. 2019 v 18:30

Předpokládané sestavy

Levante UD: Fernandez, Clerc, Duarte, Vezo, Miramon, Bardhi, Vukcevic, Radoja, Rochina, Morales, Moyoral

Valencia CF: Cillessen, Gaya, Paulista, Garay, Wass, Ferran Torres, Parejo, Coquelin, Soler, Rodrigo, Gameiro

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.