The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Velké skupinové finále. Kdo získá několika milionový bonus?

Velké skupinové finále. Kdo získá několika milionový bonus?


Poslední skupinové kolo rozhodne, které dva týmy postoupí do jarní části Ligy mistrů, a navíc dostanou ještě několika milionový bonus do své kasy. Na třetího zbyde alespoň postup do Evropské ligy, která sice nabízí menší finanční bonusy, ale je zde možné získat body do klubového a národního koeficientu, což je také důležité. 

Vývoj ve skupině H

Zatímco v některých skupinách už známe dva jisté postupující do další části Ligy mistrů, tak ve skupině H zatím neznáme s jistotou ani jednoho. Všechny tři postupové kombinace jsou možné s tím, že Ajax má nejlepší vstupní pozici do závěrečného skupinového kola. Valencia si mohla jistý postup zajistit už v předešlém kole proti Chelsea, ale to se nepodařilo. V každém případě nejsmutnější z trojice Valencia, Chelsea a Ajax získá alespoň cenu útěchu v podobě přeřazení do Evropské ligy.

Z pohledu fanouška Valencie nejlepším scénářem je, když Lille dokáže v posledním utkání zvítězit, čímž odsoudí Chelsea ke třetímu místu v tabulce. Valencia se utká s Ajxem, kterému k zajištění postupu stačí uhrát remízu, ale pokud si přeje postoupit určitě z první pozice, tak potřebuje zvítězit. No, a Valencia v případě vítězství získá jistý postup do Ligy mistrů, pokud však zaváhá a uhraje remízu či prohraje, tak poté potřebuje k tomuto postup získat alespoň stejný počet bodů jako Chelsea.

Z valencijského tábora

Valencia v La Lize konečně začala sbírat body. V posledních pěti utkáních si připsala na svoje konto 12 bodů. Jediným zaváháním bylo utkání proti Realu Betis, ve kterém to dlouho vypadalo, že skončí remízou. Za takové výkony přišlo zlepšení postavení v ligové tabulce. Svědčí o tom i fakt, že Netopýři v posledních pěti utkáních vstřelili 11 branek. Naproti tomu Ajax v nizozemské Eredivisie lize střílí průměrně přes 3 branky za utkání a svoji první porážku utrpěl až posledním odehraném 16. kole.

Soupiska pro utkání proti Ajaxu vypadá velice netradičně. Důvodem je značný počet zraněných hráčů. Do utkání určitě nenastoupí Cillessen, který se během derby s Levante zranil a musel opustit předčasně hřiště. Brankářskou jedničkou je tedy Jaume Domenech, dvojkou je brankář rezervního týmu Cristian Rivero, a dokonce na soupisce je i třetí brankář Emilio Bernad rovněž z VCF Mestalla.

Mezi obránci bude chybět Garay, ale tentokrát se nejedná o žádné zdravotní problémy, nýbrž o sesbírání 3 jednotlivých žlutých karet, takže pro post stopera na soupisce nalezneme pouze Mangalu, Diakhabyho a Paulistu. Pro levou stranu obrany je připraven tradičně Gaya s Costou a pro pravou stranu obrany Wass a Thierry. Záložní řada bude nejspíše poskládaná stejně jako v minulém utkání, jelikož nejsou prakticky jiné alternativy. Pravděpodobně uvidíme nastoupit Paraja, Solera, Coquelina a Ferrana. Na lavičce bude ještě připravený nedávný debutant Esquerdo, a navíc ještě další hráč rezervního celku Pablo Garcia.

Do útoku jsou povolání pouze tři hráči, kterými jsou aktéři obratu v Levante Gameiro s Rodrigem a poté ještě Manu Vallejo. Maxi Gomez je společně s Rubenem Sobrinem zraněný, a tak Celades bude vybírat pouze mezi třemi útočníky.

Základní informace 

Ajax Amsterdam – Valencia CF; Liga mistrů 2019/2020 – 6. skupinové utkání; úterý 10. prosince 2019 ve 21:00

Předpokládané sestavy:

Ajax: Onama, Tagliafico, Blind, Veltman, Dest, van de Beek, Ziyech, Mazraoui, Promes, Tadič, Neres

Valencia: Jaume; Wass, Diakhaby, Paulista, Gayà; Ferran, Parejo, Coquelin, Soler; Rodrigo, Gameiro

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.