The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Semifinále Superpoháru: Valencia nastoupí proti Realu Madrid v Saúdské Arábii

Semifinále Superpoháru: Valencia nastoupí proti Realu Madrid v Saúdské Arábii


Říká se, že změna je život. To platí i pro španělský Superpohár. Od letošního ročníku se mění jeho podoba. Místo zažitého systému, kdy se spolu utkávali dva týmy, nastane nový systém, kdy diváci uvidí souboj čtyř týmů. Semifinálový souboj Valencia svede s Realem Madrid. V případě úspěchu se ve finále může utkat s Barcelonou nebo Atleticem Madrid.

Krátká historie Superpoháru

Zažitý systém Superpoháru má svoji tradici od roku 1982. Existovali ještě předchůdci tohoto poháru, které nesly jiné názvy, ale trvaly pouze několik ročníků. Zažitý systém během času byl modifikován. Například dříve trofej Superpoháru získal tým automaticky, pokud zvítězil jak v La Lize, tak i v Copě del Rey. Následně se pravidlo změnilo a v takovém případě se soupeřem stal poražený finalista v Copě del Rey. Zvykem také bylo, že Superpohár se hrál na dvě kola, na obou stadionech finalistů. V minulém ročníku se hrál Superpohár už pouze na jedno utkání na neutrálním stadionu. V letošním ročníku, jak už bylo zmíněno, budou hrát dokonce čtyři týmy. Miniturnaj proběhne v Saudské Arábii.

Úspěchy Valencie v Superpoháru

Nejúspěšnějším klubem v historii Superpoháru je Barcelona, která tuto trofej získala celkem třináctkrát. Valencia získala trofej pouze jednou, ale do finále se probojovala čtyřikrát. Zmíněný triumf se odehrál v roce 1999, kdy Netopýři ve finále porazili Barcelonu. Do Superpoháru se Netopýři probojovali přes Copu del Rey, ve které vyřadili Barcelonu, Real Madrid i Atletico Madrid. Jednalo se tedy o skutečně zasloužené vítězství.

Další účasti v Superpoháru Los Che získalo za triumfy v La Lize. V roce 2002 se soupeřem stalo Deportivo La Coruňa a v roce 2004 Real Zaragoza. Bohužel v obou případech Los Che prohrálo a cenou trofej nezískalo. Poslední účast v Superpoháru si hráči Valencie vysloužili vítězstvím Copy Del Rey v roce 2008. Následným soupeřem se stal Real Madrid, který dokázal v odvetě otočit průběh utkání a následně zabránil Valencii v zisku poháru.

Situace před utkáním

Hráči Valencie vstoupili do roku 2020 vítězně a na domácí půdě porazili Eibar jedním gólem. V tabulce se vyhoupli na 6. pozici. K tomuto posunu pomohl i Real Madrid, který porazil o víkendu Getafe. Oba týmy tedy vykročili vítězně do prvního lednového kola a nyní se přesunou do Saudské Arábie.

Soupiska nám toho tentokrát mnoho neprozradí, jelikož na ní nalezneme celkem 26 hráčů. Dokonce jsou zapsaní i zranění hráči a dva hráči z rezervního celku. Nicméně se předpokládá, že nenastoupí zranění hráči, kterými by podle posledních zpráv měli být stále Guedes, Piccini, Manu Valejo, Kangin Lee a Rodrigo.

Soupeř nebude moci využit také svojí nejlepší sestavu. Trenér Zidane si bude muset poradit s tím, že nebude moci na hřiště vyslat svého klíčového útočníka Karima Benzemu. Dále bude ještě chybět Gareth Bale a Eden Hazard. To neznamená, že Real Madrid přišel o všechnu svoji ofensivní sílu, jelikož k dispozici stále je Rodrygo Goes, Luka Jovič, Vinicius Junior či Isco.

Oba týmy se setkaly na trávníku nedávno. Zhruba před měsícem Bilý balet bojoval na Mestalle. Utkání sice skončilo nerozhodně, ale Real Madrid srovnal až v úplně poslední akci utkání. Srovnávací branku vstřelil Karim Benzema v páté minutě nastavení.

Základní informace

Valencia CF – Real Madrid; semifinále Superpohár 2019/2020; středa 8. 1. 2020 ve 20:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Gaya, Paulista, Garay, Wass, Ferran Torres, Parejo, Coquelin, Soler, Gomez, Gameiro

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Valverde, Casemiro, Kroos, Rodrygo, Jovič, Vinicius

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.