The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Místo jednoznačné výhry utrápený postup

Místo jednoznačné výhry utrápený postup


Ačkoliv byl los Copa del Rey k Valencii přívětivý a nadělil jí Logrones, na postup do osmifinále se hráči kouče Celadese hodně natrápili. Jedinou brankou rozhodl vyrovnaný zápas plný šancí na obou stranách Maxi Gomez.

1. POLOČAS

Valencia už ve 2. minutě rozvlnila domácí síť, když centr z přímého kopu lehce hlavou škrtnul do branky soupeře Solera, ale sudí viděl údajný, avšak velmi těsný ofsajd a gól neuznal.

Netopýři kontrolovali hru, ale nebezpeční příliš nebyli. Domácí obrana se několik dalších minut držela velmi dobře a nedovolila hostům dostat se do zakončení.

Nakonec se jim zadařilo. Jednoduchou akci, jako na tréninku, předvedli Los Ché v 15. minutě, kdy Ferran doběhl míč před brankovou čárou na pravém křídle a centrem našel nepokrytého Maxi Gomeze na hranici malého vápna, jenž sklepl jednoduše míč hlavou do branky.

Druhý gól měl ve 20. minutě na kopačce Kangin Lee, jehož v malém vápně zastihl padáček, který si zpracoval formou střely z otočky, ale na brankové čáře zaskočil brankáře bránící hráč!

Logrones se občas prezentoval výpadem k vápnu Valencie, ale v žádném z případů nedostal míč pořádně do něj, a tak se ve 25. minutě dostali do další akce Netopýři.

Centr z rohového kopu doletěl k domácímu brankáři, jemuž ale míč vypadl z rukavic přímo na Ferrana, který okamžitě sklepával do branky. Jenže z brankové čáry vyškrábl míč kopačkou bránící hráč.

Následovala klidná pasáž, kterou utnuli domácí rychlým ťukesem nakrátko ve vápně Valencie, jenž zakončil střelou do obránce Socorro.

Ve 41. minutě nestačil Correia ubránit z křídla pronikajícího Ňoňa a musel faulovat. Následný přímý kop letěl přímo na hranici malého vápna Valencie, kde jej hlavičkou do břevna vlastní branky nasměroval Mangala!

Logrones tak byl velmi nabuzený a první poločas se dohrával na polovině Valencie. Míč si ve 44. minutě potáhnul okolo hostujících obránců David, načež následně ze střední vzdálenosti vyslal dělovku, jenž ale mířila mimo branku.

2. POLOČAS

I druhý poločas pokračoval před brankou Valencie. Domácí se do Netopýrů pořádně pustili a už po dvou minutách mohlo být vyrovnáno. Centr z rohového kopu totiž našel u bližší tyče hlavičkujícího hráče, který jen těsně minul horní roh Jaumeho branky!

Další šance přišla jen o desítky sekund později. Jednoduchý nákop do vápna sklepl spoluhráč pro svého o kus dál stojícího kolegu Davida, jenž měl dostatek času si míč zpracovat a po zemi vypálit. Naštěstí jej vychytal Jaume.

Napravit situaci se pokusil v 51. minutě ojedinělou skákavou střelou zpoza vápna Kangin Lee, ale jeho pokus byl nevýrazný a mířil mimo branku.

V 55. minutě se dostal po centru z rohu ke hlavičce u bližší tyče Maxi Gomez, ale poslal míč pouze nad branku.

Další z šancí na vyrovnání si Logrones vypracoval v 61. minutě, kdy při protiútoku potáhnul míč do vápna Valencie mezi obránce David a z volné skuliny vystřelil. Naštěstí mu však střela nesedla a šla přímo na Jaumeho.

Los Ché chtěli získat větší kontrolu ve středu pole, a tak se na plac coby střídající hráč dostal v 63. minutě Coquelin, jenž nahradil Kangina Lee.

Další ze svých šancí vytasili domácí v 71. minutě, kdy z první pálil z 20 metrů jeden z místních borců, ale míč šel opět přímo na gólmana Jaumeho.

Hosté si po dlouhé době vypracovali větší šanci o minutu později, kdy při protiútoku zakončoval proti vybíhajícímu brankáři Pablovi útočící Soler, ale na gólmanovi ztroskotal.

Brzy poté Jaume Costa pronikl do vápna a z jeho levého okraje vyzkoušel gólmanovu pozornost. Ten odvrátil míč ale přímo na kopačky volného Ferrana, který dorážkou přestřelil zblízka odkrytou branku.

Nedlouho poté měl rozhodnutí na kopačce opět Ferran, jehož nikdo nepokryl ve volném prostoru před brankou, ale jeho pokus mířící k tyči zlikvidoval gólman.

Dát uklidňující branku tak dostal za úkol Gameiro, který v 78. minutě vystřídal autora dosud jediné branky, Maxiho Gomeze.

Na konci 84. minuty tak Gameiro mohl učinit, ale proháčkoval se obranou pouze ke střele do tyče!

V 87. minutě hosté naposledy střídali. Jaumeho Costu nahradil překvapivě Sobrino.

Zbytek zápasu už si Valencia naštěstí pohlídala bez dalších infarktových situací a postupuje tak do osmifinále Copa del Rey.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Jaume 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Mangala 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
J. Costa 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Parejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Ferran 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Kangin Lee 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Esquerdo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Maxi Gomez 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
STŘÍDAJÍCÍ:
Coquelin 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Gameiro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)
Sobrino 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.