The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia opět atakuje 4. pozici v tabulce. Následující kolo může zamíchat výrazně s pořadím

Valencia opět atakuje 4. pozici v tabulce. Následující kolo může zamíchat výrazně s pořadím


Poslední sobotní zápas La Ligy patří duelu Valencia vs Celta Vigo. Netopýři budou hrát opět na domácím stadionu Mestalla, kde před týdnem dokázali tehdejšího lídra ligy Barcelonu. V sobotu přijede pro změnu soupeř, který bojuje o záchranu. Udrží Los Che svojí domácí neporazitelnost? Utkání začne ve 21 hodin.

Situace před utkáním

Nečekaně získané tři body v utkání proti Barceloně pomohly Valencii si udržet svoje postavení v tabulce. Momentální konkurenti si většinou připsali také tři body na svoje konta, takže se toho v tabulce moc nezměnilo. Los Che je nyní na 7. pozici a má stále stejný počet jako šestý Real Sociedad. Na pátém místě Atletico Madrid a na čtvrtém místě Getafe mají stejný počet bodů, a to o dva body více, tedy 36 bodů. Minimálně čtvrtá pozice je jasný cílem Valencie a je stále na dohled.

Blížící se 22. kolo přinese zajímavá utkání.  Valencia bude hrát doma proti Celtě Vigo, která bojuje o záchranu. Real Sociedad sehraje zápas proti Leganesu, který taktéž bojuje o záchranu. Atletico Madrid čeká městské derby proti Realu Madrid. No, a Getafe se utká s Bilbaem, které čeká už dlouhou dobu na výhru. Všechna tyta zmíněná utkání mohou mít velice neočekávaný průběh a zamíchat pořadím v tabulce.

Netopýři udrželi domácí neporazitelnost i proti Barceloně. Nyní hrají opět na Mestalle a budou se snažit v této „tradici“ pokračovat. V sobotu už by se mohla představit i nová posila týmu Florenzi. Na soupisku byl trenérem Celadesem už zařazen, a naopak Correia vyřazen. Tradičně na soupisce chybí ještě Mangala a tentokrát i Jaume Costa. Dále chybí kvůli zranění chybí Cillessen, Cheryshev, Guedes a Manu Vallejo.

Z tábora soupeře

V předchozích sezónách se Celtě Vigo dařilo hlavně díky tomu, že v útoku jim velice dobře fungovala dvojice útočníků Iago Aspas a Maxi Gomez, kteří v součtu nastříleli několik desítek branek. Nyní už Maxi Gomez působí na Mestalle a je zde nejlepším střelcem. Novým parťákem Aspase se stal Santi Mina, ale nová dvojice už není tolik úspěšná. Celta Vigo se náhle stále téměř nejméně produktivním týmem, a proto nyní bojuje o záchranu. Navíc v sobotu se hlavní útočník Aspas neobjeví, jelikož před tímto utkání vykartoval.

Těsně po půlce sezóny má na kontě pouze 17. bodů, což stačí na 18. místo v tabulce. Momentální skóre je 17:30 a na hřišti soupeře zatím dokázali zvítězit pouze jednou. Jednalo se o utkání proti Villarrelu, což byl docela překvapující výsledek, jelikož Vilarrealu se na venkovních stadionech docela daří.

Celta Vigo se během zimního přestupového okna snažila posílat svůj kádr. V rámci hostování přivedla tři nové hráče. V útoku by měl s produktivitou pomoc ruský útočník Fedor Smolov. Pomoci záložníkům přišel Filip Bradaric z Cagliari Calcio. No, a novým obránce týmy se stal pro valencijského fanoušky známý Joison Murillo, který téměř v každém přestupním období mění svoje herní působiště. Na druhou stranu nedávno odešel z klubu Stanislav Lobotka, který přestoupil do Neapole.

Vzájemná utkání

Při pohledu na utkání Valencie a Celty Vigo nenajdeme žádnou delší sérii výher jedno klubu. Výhry a porážky se v posledních letech pravidelně střídaly. Celta Vigo naposledy na Mestalle zvítězila v roce 2017. Tehdy se jim dokonce podařilo vstřelit čtyři branky. Poslední vzájemné utkání, které se konalo na konci léta minulého roku skončilo hubeným vítězstvím Celty. Poslední výhra Los Che nad tímto soupeřem vzešla loni v lednu, kdy Netopýři otočili stav utkání.  

Základní informace

Valencia CF – Celta Vigo; 22. kolo La Ligy 2019/2020; sobota 1. 2. 2020 ve 21:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Jaume, Gaya, Paulista, Garay, Wass, Ferran Torres, Coquelin, Parejo, Soler, Gomez, Rodrigo

Celta Vigo: Blanco, Olaza, Murillo, Araujo, Mallo, Okay, Fran Beltrán, Pione Sisto, Rafinha, Santi Mina, Gabriel Fernández

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.