The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Využije Valencia shovívavého losu a postoupí do semifinále poháru CdR?

Využije Valencia shovívavého losu a postoupí do semifinále poháru CdR?


Už dneska večer ve 21 hodin začne první čtvrtfinálové utkání. Proti sobě na hřišti stanou hráči Granady a Valencie. Trenér Valencie Celades nevydal soupisku k utkání den předem, jak je obvyklé. Důvodem jsou opět zranění, která stále přibývají a způsobují značné problémy. Dokáže i oslabená Valencia zvládnout utkání proti Granadě a postoupit do semifinále Copy del Rey?

Z valencijského tábora

Valencia se probojovala do čtvrtfinále poháru Copa del Rey. Na své cestě vyřadila dva týmy. Nejdříve porazila jednou brankou Logrones. Poté se utkala s Leonesou, kde o výsledku rozhodly až pokutové kopy, ve kterých byli hráči Los Che úspěšnější a postoupili do dalšího kola. Pro čtvrtfinále měli štěstí v losu, kde se vyhnuli nejsilnějším soupeřům. Sehrají duel s druhým papírově nejslabším čtvrtfinalistou Granadou.

Zatím trenér Celades využíval pro pohárové zápasy méně využívané hráče. V obou utkáních si zahrál Jaume Costa, Thierry Correia, Esquerdo či Ruben Sobrino. Proti Granadě některé z těcho méně využívaných hráčů bude muset poslat na hřiště opět. Kromě toho, že se vážně zranil Garay, pro kterého nejspíše letošní sezóna už skončila, tak se objevily menší zdravotní problémy i u dalších hráčů. Opoždění ve vydání soupisky má hlavně na svědomí Jose Gaya a Kevin Gameiro, kteří sice trénují, ale pouze individuálně. Aby toho nebylo málo, tak přirozená náhrada pro levou stranu obrany je Jaume Costa, bohužel i on není na sto procent fit. Od utkání proti Cultural Leonose má taktéž menší problémy. 

Abychom nepsali pouze o tom, kdo nemůže hrát, tak rýsuje se možnost, že by někdo se mohl vrátit z marodky. Řeč je o Goncalo Guedesovi, který už pár týdnů trénuje a nyní by se možná mohl vrátit i do herního vytížení. Dnes během dopoledního tréninkové cyklu se rozhodne, jestli Gaya, Costa, Gameiro a Guedes zasáhnou do večerního utkání či nikoliv. 

Představení soupeře

Granada se po dvou letech v nižší lize vrátila opět mezi elitní španělské kluby. Nové představení vyšlo znamenitě a ze začátku sezóny Granda pobývala na předních místech v tabulce. Postupem času už Granada začala ztrácet a nyní ji patří v tabulce 10. místo s dostatečným náskokem před spodkem tabulky, ale zároveň už s mírnou ztrátou na přední místa.

Putování pohárem Copa del Rey nepatří mezi ty nejkratší. Do současného čtvrtfinále se hráči museli probojovat přes čtyři soupeře. Hned s prvním svým soupeřem měla Granada velké problémy. L’Hospitalet šel do dvoubrankového vedení ze začátku hry a Granada musela tuto ztrátu dohánět. To se podařilo a v prodloužení přidali rozhodující branku. S dalším soupeřem Tamaraceite si poradili vstřelením jediného gólu.

V šestnácifinále se Granada utkala s přemožitelem Getafe Badalonou. Utkání šlo až do prodloužení, kde Granada vstřelila dvě branky a nakonec zvítězila 3:1. No, a v posledním prozatím odehraném kole Granada hrála opět prodloužení. Soupeřem byl Badajoz, který byl nakonec poražen výsledkem 2:3. Jak už bylo řečeno, tak Granda má za sebou dlouho cestu, a navíc ve 3 ze 4 zápasů hrála ještě prodloužení. Na druhou stranu je třeba podotknout, že se během svého putování pohárem, potkali spíše se slabšími soupeři.

Nyní přijde první utkání proti velkému soupeři. Hlavním útočníkem týmu je známý Roberto Soldado, který před rokem přestoupil z tureckého Fenerbahce Istanbul. V letošní sezóně má zatím na konec dvě branky v La Lize a dvě branky Copě del Rey. V úterý se předpokládá, že nastoupí proti týmu, kde se mu střelecky náramně dařilo po dobu 3 sezón.

Vzájemné zápasy

Vzhledem k tomu, že Granada se právě vrátila zpět do La Ligy, tak poslední vzájemné utkání proběhlo na podzim. V tomto utkání domácí Valencia vyhrála výsledkem 2:0, ačkoliv byli Netopýři relativně neprůbojní. Na první branku si museli počkat až do 74. minuty, kdy vás dopravil míč do sítě soupeře. V nastaveném čase pojistil vítězství další brankou Ferran Torres. V dlouhodobém měřítku má Valencia s Granadou výbornou bilanci, protože za posledních 15 utkání ani jednou nebyla poražena.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.