The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Penalta v nastaveném čase poslala Granadu do semifinále

Penalta v nastaveném čase poslala Granadu do semifinále


Valencia oehrála v Granadě těžký zápas. Oba týmy měly hodně šancí. No ve 3. minutě šla brankou Soldada do vedení Granada, ale do poločasu vyrovnal Rodrigo. V nastaveném čase ale domácí kopali penaltu, kterou proměnil kdo jiný než Soldado a poslal tak Granadu do semifinále Copa del Rey.

1. POLOČAS

Už ve 3. minutě se trefil proti svému bývalému zaměstnavateli Soldado. Soler vypíchnul míč přímo do běhu Soldadovi na kopačky a ten si nikým nehlídán potáhnul míč až k hranici vápna a vypálil směrem k tyči. Jaume si na míč sáhnul, ale rukou jej pouze odklonil do horního rohu branky.

Vyrovnat mohl o 5 minut později Rodrigo. Nákop za obranu do vápna totiž našel Ferrana, jenž sklepnul míč na protější tyč Rodrigovi. Tomu zpracování trochu trvalo, ale nakonec si srovnal míč na zakončení ve formě nepovedené přízemní střely mimo branku.

Vzápětí na druhé straně musel čarovat Jaume. Fernandez přehodil míč na opačnou stranu vápna kam nabíhal Vadillo, jenž sklepl míč ze vzduchu na branku, ale hostující gólman vytasil sebejistý zákrok.

V 15. minutě se nakonec hosté dočkali vyrovnání. Rodrigo dostal míč do běhu za obranu a poté překonal brankáře i obránce. Jenže radost nevydržela dlouho, VAR totiž viděl těsný ofsajd a pokračovat se muselo za původního stavu.

Naopak na druhé straně v úvodu 17. minuty trefil technickou střelou tyč Foulquier.

Zápas pokračoval v nabídce zajímavých šancí. Hned v další minutě Ferran posunul míč do vápna na Maxiho, ale ten v pádu zakončil pouze do obránce. Domácí okamžitě po následném rohu zahájili protiútok, který vedl Foulquier až do vápna Valencie, kde mohl ve volné pozici střílet, ale míč v klíčovou chvíli nechal za sebou.

Další šanci na srovnání skóre měl ve 22. minutě Maxi, jehož našel míč ve vápně ve volné pozici, ale jeho střelu z úhlu ztlumil na svého brankáře domácí obránce.

Ve 26. minutě se nechal Parejo amatérsky odstavit Foulquierem při cestě od levého rohového praporku do vápna. Domácí hráč pak napálil nebezpečně míč těsně mimo zadní tyč Jaumeho branku.

Technickou střelu zpoza vápna vyzkoušel ve 28. minutě Soler, ale na domácího gólmana si nepřišel.

Domácí podruhé nastřelili tyč na konci 30. minuty. Obrana Valencie opět nechala prostor soupeři a Herrera vypálil mezi Diakhabyho nohama přímo do tyče. Granada se málem dostala k dorážce do prázdné branky, ale Paulista v poslední chvíli vypíchl míč.

Další šanci Granadě nachystal Puertas. Stahovačkou si na hraně vápna pohrál s Diakhabym a pak přízemní střelou jen o centimetry minul branku.

Po dlouhé době se Valencia pořádně domácím připomenula. Coquelin přehodil obrannou stěnu, čímž našel na hranici malého vápna volného Rodriga, jenž si míč zpracoval a nekompromisně poslal do sítě – stav se změnil na 1:1.

Poločas už nic velkého nenabídl, a tak se nakonec šlo do kabin za nerozhodného stavu.

2. POLOČAS

V druhém dějství se čekalo na první zajímavou šanci až do 59. minuty, kdy Soldado zkusil technickou střelu z rohu velkého vápna, ale míč skončil mimo branku.

A už o minutku později bylo rušno i na druhé straně. Maxiho střílený centr musel míč vyboxovat brankář a k dorážce se ještě dostal Ferran, ale napálil taktéž domácího gólmana.

Valencia si nachystala první střídání na 68. minutu. Po dlouém zranění se na place objevil Goncalo Guedes, jemuž uvolnil místo Ferran Torres.

V 76. minutě nákop Herrery našel ve vápně Valencie nanápadného Soldada, který technicky hlavičkoval zády k brance a jeho pokus skončil v rukavicích Jaumeho.

O chvíli později Soldado před vápnem patičkou prodloužil přihrávku na sbíhajícího volného Machise, jehož střelu do dolního rohu skvěle vychytal Jaume. Venezuelan Machis pálil z kraje vápna po zemi i o dvě minutky později a i tentokrát byl Jaume na svém místě.

S překvapivým střídáním se vytáhl hostující kouč Celades, když stáhl útočníka Rodriga a na plac poslal pravého beka Florenziho.

První šanci v zápase si na konci 88. minuty připravil Guedes, jenž zpoza vápna vypálil dělovku nad branku.

V 92. minutě po rohovém kopu před svojí brankou zahrál rukou Jaume Costa a sudí pískal penaltu. Tu chladnokrevně proměnil Soldado a poslal svůj tým do semifinále. Zápas de tak dohrál za stavu 2:1.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Jaume 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Jaume Costa 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Ferran 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Coquelin 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Parejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Rodrigo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Maxi Gomez 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Florenzi 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (1 hlas)

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.