The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Oslabená Valencia se vydá na zteč proti letos silnému Getafe

Oslabená Valencia se vydá na zteč proti letos silnému Getafe


Sobotní odpoledne patří utkání Getafe – Valencia. Jedná se o zajímavý duel mezi dvěma kluby, které se utkají společně o postavení na předních místech tabulky. Netopýři se budou muset vypořádat s atmosférou cizího stadionu. Navíc jsme se minulý rok i přesvědčili, že utkání s Getafe může být drsným soubojem. Utkání začíná od 16 hodin.

Z valencijského tábora

Valencia v minulém kole získala tři body z utkání proti Cetlě Vigo. Tři body nebyly nejspíše úplně zasloužené, ale jediné, co ve fotbale rozhoduje, jsou vstřelené branky. Jelikož Atletico Madrid a Real Sociedad zaváhaly, tak se Los Che posunulo na 5. pozici v tabulce. Nyní si mohou svoji pozici ještě vylepšit. V přímém souboji budou atakovat třetí Getafe. V nejlepším možném případě se Netopýři mohou posunout právě na třetí místo, pokud Getafe porazí a Sevilla prohraje na půdě topící se Celty Vigo.

Největším problém je letos zdraví hráčů. Marodka je stále docela obsazená. Jakmile se nějaký hráč vrátí uzdravený, tak opět jiný na marodku směřuje. Cillessen, Piccini, Manu Vallejo, Garay, Costa, Gameiro a Cheryshev se zotavují ze svých zraněných. Během týdne se vyskytly problémy taky u Rodriga, ale k utkání byl nakonec povolán. Navíc kvůli karetním trestům bude chybět ještě Wass a Coquelin. Tedy dva velice využívaní hráči trenéra Celadese. Kvůli vysoké absenci se na soupisku dostal Mangala, Thierry, Esquerdo i rezervní brankář Rivero. Sobotní utkání bude pro Netopýry velkou zkouškou bojovnosti. 

Z tábora soupeře

Dva velké madridské kluby zná snad každý fotbalový fanoušek. V poslední době se začalo dařit i dalšímu madridskému klubu. Getafe v posledních letech zaznamenalo posunu kupředu. Klub, který spadl do druhé španělské ligy se vrátil mezi nejlepší týmy v sezóně 2017-2018 a hned skončil na osmém místě v tabulce. V minulém soutěžím ročníku si už polepšil na 5. pozici v tabulce, a to ještě krátce před koncem sezóny bojoval o 4. místo. Nakonec ale hráči Valencie postup do Ligy mistrů hráčům Getafe vyfoukli v předposledním ligovém kole.

Letos se může tento boj znovu opakovat. Getafe je momentálně na 3. pozici. Sice na domácí půdě hráči Getafe už byli dvakrát poražení, ale to si kompenzují skvělými výkony na stadionech soupeře. V posledních deseti utkáních obdrželi pouze 5 branek. Směrem dopředu je produktivita spíše průměrná, ale stačilo to k získání 20 z možných 30 bodů. Getafe bylo vyřazeno v poháru Copa del Rey už dávno, a to třetiligovým týmem Badalonou. Takže mělo klid se soustředit na ligová utkání a probojovat se až na třetí místo v tabulce. Brzy se přihlásí ještě Evropská liga, jelikož Getafe se zaslouženě probojovalo až do play off, kde se v šestnáctifinále utkají s Ajaxem.

Vzájemná utkání

Doba kdy Valencia často porážela Getafe už skončila. V posledních letech se síly vyrovnaly. Velký souboj se odehrál zhruba před rokem v poháru Copa del Rey, kdy Valencia k postupu potřebovala vstřelit dokonce tři branky. To se nakonec povedlo. Rodrigo v nastaveném čase dokonal hatrick. To následně skončilo melou na hřišti, jelikož emoce z nečekaného obratu byly opravdu velké. Od té doby byly odehrány ještě dvě vzájemná utkání, která obě skončila remízou. Naposledy nedokázali Netopýři doma na Mestalle udržet vedení 3:1 a uktání skončilo remízou 3:3. 

Základní informace

Getafe CF – Valencia CF; 23. kolo La Ligy 2019/2020; sobota 8. 2. 2020 v 16:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Jaume, Gaya, Paulista, Diakhaby, Florenzi, Ferran Torres, Kondogbia, Parejo, Soler, Gomez, Rodrigo

Celta Vigo: Soria, Olivera, Etxeita, Djené, Cabaco, Cucurella, Maksimović, Arambarri, Nyom, Mata, Molina

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.