The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sbohem Ligo mistrů? Atalanta uštědřila Valencii výprask 4:1

Sbohem Ligo mistrů? Atalanta uštědřila Valencii výprask 4:1


Valencia nedokázala z prvního osmifinálového zápasu Ligy mistrů přivézt domů uspokojivý výsledek do odvety. Spíš naopak - Atalanta v zápase vedla už 4:0, ale Los Ché alespoň symbolicky snížili na konečných 4:1 a jejich šance na postup jsou spíše utopického rázu.

1. POLOČAS

Atalanta si jako první připsala vážnější šanci v 6. minutě Pašaliće nikdo ve vápně Valencie nepohlídal, a tak si převzal ve volném prostoru vápna přihrávku a sám byl před Jaumem volný, ale jeho střelu k tyči skvěle vychytal hostující gólman.

Po dalších nepřesných pokusech se domácí dočkali v 16. minutě první trefy. Stačil centr z křídla před vápno, kde si míč zpracoval Hateboer a prostřelil vše co mu stálo v cestě – 1:0.

Ve 22. minutě se na levém křídle uvolnil Gomez a poté vyslal jedovatou střelu pouze do boční sítě Netopýří branky.

Valencia si první větší šanci vybrala ve 30. minutě, kdy z úhlu pálil pouze do tyče Ferran. Ve 35. minutě pak elegantní oblouček našel ve vápně Bergama nabíhajícího Guedese, jenž pálil po zemi těsně vedla zadní tyče. Navíc po střele se natahoval marně nohou Mangala, jemuž nechybělo málo a sklepnul by míč do odkryté branky.

Trestuhodnou ztrátu míče v půli hřiště málem potrestali domácí, když okamžitá přihrávka po zisku míče našla na polovinu Valencie nabíhajícího Gomeze, jenž se řítil sám na branku, ale přestřelil a navíc mu byl poté odpískán ofsajd.

Ve 42. minutě jednoduchá přihrávka našla před vápnem Valencie Iličiče, kterému hned 4 bránící hráči nechali dost místa na střelu pod víko, kterou Jaume neměl šanci chytit. Italský tým tak před pauzou navýšil své vedení na 2:0.

2. POLOČAS

Domácí byli v úvodu lepší a nebezpeční. Za zmínku stojí například sražená Gomezova střela z úhlu, která ještě málem našla na zadní tyči jednoho z domácích hráčů, jenž se pokoušeli dorážet míč do branky.

Až koncem 51. minuty zahrozila i Valencie. Ferran poslal míč z křídla po zemi do vápna přímo na nohu nabíhajícímu Solerovi a ten zblízka poslal míč mimo branku.

Jakékoliv naděje Valencie na dobrý výsledek uhasil v 58. minutě Freuler. Dostal před vápnem Valencie dost času na srovnání míče a parádní střelu do vzdálenějšího horního rohu branky – 3:0.

Šance mohla svitnout ještě v 61. minutě, kdy gólman Gollini špatně rozehrál na Kondogbiu, a ten okamžitě posunul míč zpět do vápna na samotného Maxiho, jenže ten v obrovské šanci napálil míč přímo do brankáře.

Domácí pak ale přidali i branku na 4:0. V 63. minutě unikl Hateboer v protiútoku obraně Netopýrů a tvrdou střelou k zadní tyči navýšil skóre.

O minutku později vystřídali hosté Guedese a již v 66. minutě zachytil před vápnem soupeře přihrávku soupeře a okamžitě pálil k tyči, čímž zaskočil gólmana a snížil na 4:1.

Domácí, uspokojeni stavem zápasu, nechali více hrát Valencii, která převzala iniciativu, a tak šance na straně Netopýrů na sebe nenechaly dlouho čekat.

Ještě v 70. minutě mohli hosté další gól přidat. Ferran nakopnul míč ke značce pokutového kopu, kde Maxi nedokázal uklidit míč do branky a pouze jej odrazil, ale přímo na volného Čeryševa, ten rovnou nepálil, ale potáhl si míč, avšak pak jej blízka poslal do gólmana Golliniho.

Valencia poslala v 73. minutě do hry Gameira, jenž vystřídal nevýrazného Maxi Gomeze.

Na konci 76. minuty domácí sklepli míč před své vápno na Solera, jenž vypálil skákavou střelu těsně mimo branku. Nad branku z podobné pozice pálil o dvě a půl minuty později i Kondogbia.

V 80. minuty Los Ché opět zahrozili. Wass z křídla prudce přihrával do malého vápna, ale jeho přihrávka trefila Solera spíše do slabin.

Atalanta s blížícím se koncem zápasu občas začínala hrozit z protiútoků a držela tak Valencii na uzdě. Do konce zápasu se ale nic podstatného nestalo, a tak půjde Bergamo do odvety za stavu 4:1.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Jaume 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Mangala 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Ferran 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Kondogbia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Parejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Maxi Gomez 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Gameiro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Čeryšev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)

  • Každá strata lopty končila šancou Atalanty. Katastrofálna koncovka. No čo dodať... Ale aj tak je to asi krutý výsledok pretože celkovo na šance sme neboli o toľko horší.
    Doma ich prevalcujeme ako Bazilej a ideme ďalej! *1*

  • Kombinace otřesná a přechod do útoku velmi pomalý. Dravost a chuť hrát jsem viděl asi 10 z 90 minut. Dneska jsme se mohli haluzky zachránit, proměnit ty šance a hrát třeba 4:3 nebo 4:4, ale to bychom chtěli moct :D

  • To co spálíme je neuvěřitelné, na druhou stranu rychlý přechod do útoku který byl dřív naší největší silou, je teď zabitý neskutečným předržováním míče, Parejo je úplně nulový*26*, kolik on ztratí balónů jen kvůli tomu že čeká na faul a pak rozhazuje rukama, místo aby balón dával hned od nohy. Poslední zápasy je na posazení na lávku. Atalanta vyhrála zaslouženě, hrála daleko kompaktnější fotbal a jsou daleko dravější v šancích a kolem 16ky, jen zázrak je může vyřadit.

  • Presne tak, šance spalujeme neskutočné, a sere ma ten Parejo ako všetko zdrží , nemáme žiadny rýchly prechod do útoku, celkovo stred pola je na hovno, škoda Coqueho že nehrál...