The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V sobotu Valencia nastoupí s rozloženou obranou, bude chybět Garay, Paulista i Gaya

V sobotu Valencia nastoupí s rozloženou obranou, bude chybět Garay, Paulista i Gaya


Ve středu Valencia schytala těžkou prohru na půdě Atalanty, respektive na stadionu San Siro. V sobotu je na programu další venkovní zápas. Valencia vyráží na utkání proti Realu Sociedad, který si letos počíná v La lize velmi dobře. Bude se jednat o další těžké utkání proti přímému konkurentovi v ligová tabulce. Utkání začíná v sobotu od 18:30.

Situace před utkáním

Letošní počínání Valencie na venkovních hřištích je velmi slabé. O tom jsme se mohli přesvědčit ve všech utkáních Copy del Rey a ve spoustě ligových utkáních. Naposledy se jednalo o výprask od Getafe, které Netopýrům téměř nedovolilo ohrozit jejich branku. V utkání proti Atalantě se sice hráči Valencie dostali k zakončením, ale byli velice neefektivní.

V této sezóně Netopýři odehráli už 11 venkovních utkáních, ze kterých přivezli pouze 11 bodů. Obdrželi v těchto utkáních celkem 23 branek, což jedno z nejvyšších čísel v La Lize. Střelecky jsou Netopýři ve venkovních utkáních průměrní.

Real Sociedad v posledních kolech La ligy začal ztrácet body. Například nedokázal porazit poslední Leganes nebo Real Betis. Momentálně se drží na 8. pozici přesně za Valencií, na kterou ztrácí pouze jediný bod. Navíc má jeden zápas k dobru, jelikož utkání proti Eibaru bylo přeloženo. Teoreticky by mohl mít na kontě až 40 bodů, což by mohlo stačit dokonce až na 4. pozici v tabulce.

V sobotu tak Real Sociedad má velkou šanci na svém stadioně si připsat tři body proti konkurentovi v boji o pohárové příčky. Jelikož se letos neúčastní evropských pohárů a předchozí ligové utkání bylo přeloženo, budou hráči určitě výborně odpočinutí a připravení do utkání. Do utkání vstoupí nejspíše sebevědomě, jelikož sebevědomí si nabyli, když vyřadili v Copa del Rey Real Madrid a v prvním semifinálovém utkání dokázali porazit Mirandes.

Oba týmy nebudou moci využít všechny hráče do sobotního utkání. Na straně domácích jsou mezi zraněnými hráči Zurutuza, Illarramendi nebo Llorente. Na straně hostující týmu jsou absence rozsáhlejší ve všech ohledech. Na marodce jsou stále Gabriel, Rodrigo, Coquelin, Piccini, Vallejo a Garay. Nově se objevilo zranění ještě u Jose Gayi, který také nebude v sobotu hrát. Navíc ještě Maxi Gómez bude scházet, jelikož nasbíral příliš mnoho žlutých karet.

Mezi nominovanými obránci nalezneme Mangalu, Diakhabyho, Costu, Wasse, Thierryho a Huga Guillamona. V záložní řadě už je to veselejší, a chybí pouze Coquelin. Co se týče útočníků, ty na soupisce jsou pouze dva. Pouze Gameiro a Sobrino může nastoupit k utkání, takže nejspíše bude opět Guedes, Ferran, Cheryshev či Kangin Lee vysunut do útoku.

Vzájemná utkání

Oba týmy proti sobě odehrály mnoho utkáních. V poslední posledních dvou letech se konečně podařilo Valencii najít recept na Real Sociedad, který držel dlouho šňůru vítězstvích. V posledních dvou letech Valencia dvakrát baskitského soupeře porazila a dvakrát s ním dokázala remízovat. Poslední vzájemné utkání bylo zároveň první utkání této sezony. Valencia v utkání šla do vedení díky zásahu Gameira. Stejný hráč mohl utkání jasně rozhodnout z penaltového kopu v 5. minutě nastavení. To se ale nepovedlo. Dlouhý a dramatický konec vyústil v to, že Oyarzabal srovnal na konečných 1:1 v 11. minutě nastavení.

Základní informace

Real Sociedad – Valencia CF; 25. kolo La Ligy 2019/2020; sobota 22. 2. 2020 v 18:30

Předpokládané sestavy

Real Sociedad: Remiro, Monreal, Aritz, Le Normand, Zaldua, Ødegaard, Zubeldia, Merino, Oyarzabal, Isak, Januzaj

Valencia CF: Jaume, Costa, Mangala, Diakhaby, Wass, Cheryshev, Kondogbia, Parejo, Ferran, Guedes, Gameiro

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

Image may contain: 1 person

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.