The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pomůže Mestalla zastavit valencijskou mizérii

Pomůže Mestalla zastavit valencijskou mizérii


Kromě krize zraněných hráčů je nyní přítomna i krize výsledková. V posledních pěti odehraných utkáních nedokázali Netopýři ani jednou zvítězit. V sobotu na Mestallu přicestuje Real Betis. Domácí prostředí je pro Valencii v letošní sezóně klíčovým parametrem. Dočkají se fanoušci konečně dalšího vítězství? Utkání začíná v sobotu v 16:00.

Situace před zápasem

Valencia v utkáních proti přímým konkurentům v tabulce vyhořela. Getafe i Real Sociedad snadno porazili Valencii v obou případech 3:0. V utkání proti Atleticu Madrid sice byla Valencia lepším týmem, ale stačilo to pouze na remízu 2:2. V tomto utkání Netopýři předvedli, že pokud hrají na domácím stadionu, tak jejích hra funguje a pro oko fanouška je velice příjemná. Hráči Valencie si hlavně dobře počínají v druhém poločase, kdy dokázali ve 4 případech utkání rozhodnout ve svůj prospěch ze závěrečného tlaku.

Na domácí půdě Los Che ještě nebylo v této sezóně poraženo a drží si z domácích utkáních pěkné skóre 21:11. Bohužel se zatím nepodařilo na domácím stadioně vstřelit více než 2 branky, takže žádné domácí vítězství nemůžeme označit za drtivé. Trend neporazitelnosti si přijede nyní ověřit Real Betis, který v utkáních na půdě soupeře zatím získal jenom 9 bodů a z těchto utkáních má skóre 10:20.

Trenér Celades se nebude nakonec muset potýkat s tak rozsáhlou marodkou jako minule. Bude chybět Garay, Piccini, Manu Vallejo, Rodrigo a Coquelin. Netopýři nebudou muset nastoupit s alternativní obranou řadou, jelikož Gabriel Paulista a Gaya se vrátili zpět po zranění. Zajimavé je, že Mangala nebyl zařazen na soupisku, jelikož byl místo něho vybrán Hugo Guillamon. Mezi záložníky se opět nabízí velký výběr, jelikož chybět bude pouze Coquelin.

Real Betis nenavazuje na dobré výkony z minulé sezóny a zatím je v tabulce pouze na 13. místě, ale s velkým nadskokem před dnem tabulky. Navíc se nyní nachází v podobném rozpoložení jako Valencia, jelikož v posledních 6 utkáních nedokázal ani jednou vyhrát. Velkým problémem je obrana, která prozatím inkasovala 40 branek, což je jedno z nejvyšších čísel v La Lize. V utkáních, kde nastoupí hráči Betisu není obvykle o nudu postaráno, jelikož průměrný počet branek na utkání je 2,5. Real Betis si bude muset pohlídat začátek utkání, pokud chce pomýšlet v sobotu na dobrý výsledek. Důvodem, je že většinu venkovních gólů Real Betis inkasoval v první patnáctiminutovce utkání.

V obraně Betisu v posledních letech žádné velké změny neproběhly. V obraně hlavně hraje Bartra a Mandi, kteří vyšoupli Feddala a Sidneiho trochu na vedlejší kolej. V sobotu ale nebude moci do utkání Marc Bartra, takže se jeden ze zkušených stoperu vrátí do základní sestavy. V klubu stále ještě působí bývalý Netopýr Antonio Barragan, ale nastupuje pouze sporadicky. Posilou Betisu je barcelonský Carles Alena, který od ledna zde hostuje a je řádné využíván. Hodně herní prostoru dostává také známý Joaquin, který ve 38. letech je nyní nejlepším střelcem týmů společně s Loren. Dalším útočníkům jako je Juanni či Borga Iglesias se letos moc nedaří, a navíc jsou nyní i oba zranění. Dalšími známými hráči v kádru Betisu je Sergio Canales a Andreas Guardo.

Vzájemná utkání

Betis na Mestalle naposledy zvítězil v roce 2016. Od té doby si Netopýři třikrát dokázali pohlídat svoje body doma. V posledním vzájemném utkání, které proběhlo na podzim, začalo se lépe vyvíjet pro Valencii. Maxi Gomez vstřelil úvodní gól, ale ještě do konce prvního poločasu srovnal stav Joaquain. Vypadalo to, že utkání skončí remízou, ale v nastaveném čase obrat dokonal další bývalý Netopýr Canales. Získal tak pro Real Betis všechny tři body.

Základní informace

Valencia CF – Real Betis; 26. kolo La Ligy 2019/2020; sobota 29. 2. 2020 v 16:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Jaume, Gaya, Paulista, Diakhaby, Florenzi, Soler, Kondogbia, Parejo, Ferran, Gomez, Guedes

Real Betis: Robles, Moreno, Sidnei, Mandi, Emerson, Guardado, Edgar, Canales, Joaquin, Borja Iglesias, Fekir

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

Image may contain: 1 person, text

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.