The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia naposledy venku zvítězila před 10 zápasy, to se bude nyní snažit napravit proti Alavesu

Valencia naposledy venku zvítězila před 10 zápasy, to se bude nyní snažit napravit proti Alavesu


Víkend se blíží a s tím je spojené další ligové kolo španělské ligy. Bude se hrát už 27. kolo. Konec sezóny se přibližuje a v těchto fázích už sebemenší zaváhání může být to osudné. Valencia zahájí toto kolo už v pátek večer, když nastoupí na stadionu Deportiva Alaves.

Situace před utkáním

Valencii se podařilo protrhnout období nezdaru domácím vítězstvím. V sobotu dokázali porazit Real Betis a získat tři body, které znamenají, že Netopýři nyní jsou v pozici, kdy čekají na zaváhání konkurentů. Na sedmé pozici číhající Valencia má na kontě 41 bodů. To je o dva body méně než Real Sociedad na 6. pozici, který o víkendu se utká s Barcelonou. Nou Camp je v letošní sezóně nejsilnějším stadionem, kde hráči Barcelony ještě nebyli poraženi a pouze jeden tým dokázal zde uhrát remízu.

Tato situace samozřejmě hraje do karet Los Che, ale v první řadě potřebují v pátek zvítězit. Jak už dobře víme, tak zvítězit na venkovním stadionu je letos pro Netopýry nesmírně náročné. Dalším zajímavým utkáním je utkání Atletica Madrid a Sevilly. Přímý boj v TOP 6 napoví o tom, jak se dále bude vyvíjet situace v boji o postupová místa do evropských soutěžích.

O tom, že má Valencia mnoho zraněných hráčů, se není nutné dlouze rozepisovat. Na marodce jsou aktuálně Maxi Gómez, Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala, Manu Vallejo a Cristiano Piccini. Naopak se na soupisku vrátili Francis Coquelin a Rodrigo Moreno. Z rozhodnutí trenéra Celadese se na soupisku nedostal Thierry Coreia, místo kterého naskočil Guillamon. Dále se na soupisku nevešel Sobrino a Kangin Lee.

Deportivo Alaves v letošní sezóně má klidné herní tempo. Odehrává pouze utkání La Ligy a ve španělském poháru bylo vyřazeno hned v prvním utkání proti Jeanu ze čtvrté španělské ligy. Aktuální 13. pozice a 31 bodů na kontě znamená poklidné postavení v tabulce. Před sestupovým pásmem slušný náskok 9 bodů a směrem k postupu do evropských soutěžích už je velký rozestup.

Na domácím stadionu si Deportivo počíná dobře a během13 domácích utkáních inkasovalo pouze 10 branek. Naopak vstřelilo 17 branek, a to stačilo na 6 výher a 4 čtyři remízy. V posledních dvou domácím utkáních Deportivo porazilo Athletic Bilbabo a Eibar. Naopak posledním přemožitel byl Villarreal. Celá ofenzivní činnost týmu spadá pod správu Lacese Pereze a Josela, kteří odhomrady nastříleli 20 branek. Jedná se o 72 procent všech střelených branek klubu v letošní sezóně.

Vzájemná utkání

Valencia si dobře počínala proti Deportivu na svém stadionu. Na Mestalle Deportivo naposledy zvítězilo v roce 2001 (několik let Alaves nehrál nejvyšší soutěž). Naopak na stadionu Mendizorrotza se Netopýrům moc nedaří. V posledních 4 utkáních na tomto stánku 3x zvítězili domácí a pouze jednou Valencia. Poslední vzájemné utkání odehrály kluby v říjnu loňského roku, kdy Los Che uhrála výhru 2:1.

Základní informace

Deportivo Alaves – Valencia CF; 27. kolo La Ligy 2019/2020; pátek 6. 3. 2020 v 21:00

Předpokládané sestavy

Deportivo Aalves: Pacheco, Ruben Duarte, Laguardia, Ely, Ximo Navarro, Edgar, Manu Garcia, Camarasa, Pons, Joselu, Lucas Perez

Valencia CF: Cillessen, Gaya, Paulista, Diakhaby, Wass, Soler, Kondogbia, Parejo, Ferran, Rodrigo, Gameiro

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.