The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Boj o Evropu až do posledního kola. Kdo se bude radovat?

Boj o Evropu až do posledního kola. Kdo se bude radovat?


Konec letošní hektické sezóny se blíží. V neděli večer proběhne poslední ligové kolo a stále o osudech všech klubů není pevně rozhodnuto. Největší boj panuje o konečné 6. a 7. místo v tabulce, které se pokusí získat také Valencia. Závěr sezóny proběhne pro Netopýry v Seville od 21:00.

Situace před posledním kolem

Posledních pár dní bylo hlavním tématem, co se může stát v posledním ligovém kole a jak to ovlivní konečně postavení v tabulce, tak se pojďme podívat na menší rekapitulaci. Vítěz letošního ročníku už je známý. Real Madrid už mohl slavit, zatímco Barcelona skončí druhá. O třetí místo si ještě zabuje Atletico Madrid a Sevilla. Právě tyto dva kluby hrají proti Realu Sociedad a Valencii, což nás bude primárně zajímat ještě s utkáním Levante - Getafe.

Pohled Atletica a Sevilly

Co se týče postupu do LM, tak 3. a 4. místo mají stejnou váhu. Zatímco mistr La Ligy má jistotu losu z prvního koše, tak týmy z 2., 3. a 4. místa jsou zařazeny do losovacího koše podle klubového koeficientu. V tomto ohledu tedy nemá Sevilla či Atletico motivaci bojovat, ale budou bojovat spíše o prestiž umístění, o finanční odměnu za umístění, za prémie od sponzorů a hráči o prémie za vítězství.

Pohled Villarrealu

Villarreal je na 5. místě, které mu určitě zůstane, pokud zvítězí nad Eibarem. V případě remízy se může bodově dotáhnout Sociedad, zde nerozhodnou vzájemná utkání, protože ty dopadla stejně, ale skóre, které má nyní lepší Villarreal. V případě prohry, může Sociedad předběhnout Villarreal, ale to už nedokáže Getafe. To by se sice mohlo bodově dotáhnout, ale má horší vzájemná utkání. Tedy Villarreal určitě postupuje přímo do skupiny EL a záleží jenom na klubovém koeficientu do jakého koše pro los bude zařazen.

Pohled Sociedadu

Na 6. místě Sociedad se může nejlépe dostat na 5. pozici v případě výhry (a zaváhání Villarrealu). Pokud remizuje může ho předběhnout Getafe a Granada, nikoliv Valencia. Pokud prohraje může ho předběhnout Getafe, Granada i Valencia. Výhoda Sociedadu je "teoretické vítězství" v CdR, tedy pokud Sociedad skončí 7., 8. nebo 9. stále si zahraje kvalifikaci do EL.

Pohled Getafe

Na 7. místě Getafe se může posunout nejlépe o jednu příčku nahoru. Sedmé místo zaručuje postup do kvalifikace EL. Zezadu doráží Valencia a Granada. Při rovnosti bodů si Getafe udrží svoji pozici před Valencií i Granadou.

Pohled Valencie a Granady

Valencia a Granada potřebuje vyhrát a poté sledovat, jak ostatní zápasy dopadly. Oba celky se mají šanci dostat na 6. pozici a postoupit přímo do EL. Dále mají šanci skončit na 7. místě a postoupit do kvalifikace EL. Bohužel je tady i varianta, že výhra sice může zajistit 7. pozici, ale kvalifikaci do EL nikoliv. V tomto případě je nutné, aby Sociedad zůstal na 6. místě. Pokud Sociedad prohraje a Getafe vyhraje, tak se Getafe dostane na 6. pozici. Valencia (či Granada) se může dostat na 7. pozici, ale poté už nebude 7. pozice postupová.

Hráči a soupiska

Je tady poslední utkání letošní sezóny a potřebujeme nutně vyhrát! Nebude to jednoduché, a o to více, když jsou hlašené absence. Největší problém nastal na levé straně obrany. Gaya už je několik utkáních zraněný a Costa obdržel v posledním utkání červenou kartu. Tedy pro pozici levého obránce už zbývá pouze Guerrero, který debutoval za seniorský tým pouze před pár týdny. Dále bude ještě v obraně scházet Diakhaby a klasicky Piccini, který se nestihl uzdravit ani k jednomu odloženému utkání.

V neděli nejdůležitějším úkolem bude skórovat do brány soupeře. O to se ale nebude moci postarat Rodrigo a ani Manu Vallejo, jelikož oba dva útočníci zůstávají na mardoce. V posledních dvou utkáních jsme mohli vidět menší změnu v rozestavení. V utkání proti Leganes jsme viděli spíše rozestavení 4-3-3 a v posledním utkání 4-2-3-1. Dokonce v posledním utkání se objevily i známky o šetření některých hráčů. Například nenastoupil Dani Parejo. Na pravé obraně se neojevil v základu Wass ani Florenzi, ale utkání z větší části odehrál Correia. Dále poslední utkání na střídačce začal i Gabriel Paulistsa a Maxi Gomez. Pro poslední utkání Voro pošle na hřiště to nejlepší, co má k dispozici a očekává se opět rozestavení 4-2-3-1, nejspíše ve složení: Cillessen - Guerrero, Mangala, Paulista, Wass - Parejo, Kondogbia - Guedes, Soler, Ferran - Gomez.

Sevilla má jistý postup do LM, ale zabojuje si ještě o 3. místo v tabulce

Posledním soupeřem se v neděli večer stane Sevilla. Nebudeme si nalhávat, že mezi těmito dvěma kluby nepanuje určitá rivalita a většina z nás si dokáže vybavit nějaké nepříjemné vzájemné utkání. V letošním ročníku se Seville dařilo lépe než Valencii a po většinu sezóny se dokázala držet na předních příčkách tabulky. To potvrzuje fakt, že Sevilla v letošní sezóně byla poražena pouze šestkrát a na jejich domácí půdě dokázali zvítězit pouze dva soupeři.

Zisk 67. bodů zaručuje aktuálně 4. pozici v tabulce s možností si ještě o jednu příčku polepšit. Za zmínku stojí dlouhá série utkáních bez proher. Svěřenci trenéra Julena Lopetegui byli naposledy poražení v polovině února, od té doby si drží dlouho sérii 14 ligových utkáních bez prohry. Změnit tuto bilanci nebude vůbec jednoduché, ale možná by tomu mohly pomoci nějaké absence. Otázník visí nad Tomášem Vaclíkem, u kterého není jisté, jeslti se dokáže z marodky vrátit k poslednímu utkání. Dále bude určitě chybět vykartovaný Ever Banega a kvůli zranění bude chybět ještě Serigo Escudero. Největší útočnou hrobou je nyní Lucas Ocampos, který dokázal vstřelit 14 ligových gólů.

Při pohledu na poslední vzájemná utkání se nám dostane mírně hřejivého pocitu, protože poslední dvě vzájemná utkání na stadionu Ramona Pizjuana dokázali vyhrát Netopýři. Zítra musíme doufat, že se jim to povede i potřetí v řadě.

Základní informace

Sevilla CF - Valencia CF; 38. kolo La Ligy 2019/2020; neděle 19. 7. 2020 v 21:00

Předpokládané sestavy

Bounou – Reguillón, Carlos, Koundé, Navas – Gudelj, Fernando, Jordán – Haddadí, Jong, Ocampos

Valencia: Cillessen - Guerrero, Mangala, Paulista, Wass - Parejo, Kondogbia - Guedes, Soler, Ferran - Gomez

 

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com