The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Netopýři v přípravě podruhé zvítězili, udolali Villarreal

Netopýři v přípravě podruhé zvítězili, udolali Villarreal


Po vítězném vstupu do předsezónní přípravy proti Castellonu dnes na Valencii čekal výrazně těžší soupeř, a to Villarreal, který si v uplynulém ročníku La Ligy vybojoval postup do pohárové Evropy. Žlutá ponorka dnes byla favoritem a gólem Chukwueza se brzo dostala do vedení, ale Netopýři srdnatě bojovali a po dvou gólech Gomeze podobu skóre otočili a zvítězili 2:1.

1. POLOČAS

Valencijský trenér Javi Gracia poslal do prvního poločasu sestavu Jaume Domenech, Jose Luis Gaya, Eliaquim Mangala, Gabriel Paulista, Daniel Wass, Goncalo Guedes, Vicente Esquerdo, Uros Racic, Jason, Manu Vallejo a Maxi Gomez. Zajímavá byla i sestava Villarrealu, do které trenér Žluté ponorky Unai Emery, který má sám za sebou několik let ve Valencii, nasadil celou řadu bývalých Netopýrů. Francis Coquelin a Dani Parejo si tak zahráli celkem brzy proti svému bývalému týmu, vždyť Mestallu opustili teprve před pár týdny. V základní sestavě Villarrealu je pak, co se bývalých hráčů Los Che týče, doplňovali Raul Albiol a Paco Alcacer. Na začátku zápasu se oba celky střídaly v držení míče a ani jeden si herního nástroje příliš neužil, ale postupem času se to začalo měnit a na míči byl víceméně jen Villarreal. To se bohužel Valencii celkem rychle vymstilo i gólově, protože v 8. minutě propustil Moreno přihrávku jednoho ze svých spoluhráčů a míč tak putoval dál, až do dráhy běhu Chukwueza, kterému k otevření skóre stačilo jen dobře trefit míč. To se mu podařilo, Jaume Domenech proti jeho střele neměl žádnou šanci, no a Žlutá ponorka tak šla do vedení 1:0.

Villarreal si i dál držel převahu, ovšem především co se držení míče týče, neboť Netopýři, třebaže neměli míč pod kontrolou, tak hráli defenzivně natolik dobře, že se Villarreal nemohl dostat do žádných dalších vyložených šancí. To se ovšem nedařilo ani Valencii, která postupem času přece jen vyrovnala (prozatím alespoň) hru. Možná takovým zlomovým bodem, od kterého se hra Los Che začala zvedat, byl nešetrný zákrok bývalého Netopýra Coquelina na Racice. Francouz si vykoledoval první žlutou kartu zápasu a Valencia se začala zvedat. A konečně přišly i šance. Valencia už ve svých řadách nemá Daniho Pareja, takže musí hledat nové exekutory standardních situací. Dnes se například k jednomu volnému přímému kopu dobře postavil Wass, který vyslal tak nepříjemnou střelu, že ji gólman Villarrealu Asenjo vyrazil jen před sebe, kde Mangala míč přiťukl na Valleja, který gólmana Žluté ponorky sice překonal, ale gól nemohl platit, pro ofsajdové postavení Mangaly v průběhu akce. V další velké šanci se pak objevil Maxi Gomez, který hlavičkoval po centru Wasse, ale ani on v tuto chvíli ještě skóre nevyrovnal.

2. POLOČAS

Vzhledem k tomu, že se v závěru první půle Valencii herně celkem dařilo, tak se trenér Gracia rozhodl zachovat úvodní jedenáctku i do druhého poločasu. To na straně Villarrealu několik změn proběhlo, jedním z nově příchozích byl i další bývalý Netopýr, a to Jaume Costa, který ve Valencii hostoval v minulé sezóně. Dění druhé půle zahájil Coquelin, který napřáhl z celkem úctyhodné dálky, ale valencijskou svatyni netrefil. Pak se dostala ke slovu Valencia, kdy se Gayova přihrávka skrze souboj Gomeze s dvojicí hráčů ve žlutém dostala až k Vallejovi, který ji však ve skluzu nedokázal usměrnit za Asenjova záda a nakonec skončil v síti sám. Celý tým se však snažil, což pěkně deklaroval například Guedes, který víceméně přes celé hřiště sprintoval do vlastní obrany za unikajícím Chukwuezem, kterému nakonec dokázal čistě odebrat míč. Tak dobře už si v souboji se stejným hráčem Žluté ponorky nevedl Gaya, který si vysloužil žlutou kartu. Následný volný přímý kop napálil Parejo jen do zdi, která míč odklonila na roh. Po něm se k další střele dostal Coquelin a tentokrát mířil přesněji. Domenech se pořádně zapotil, aby míč vyrazil nad svoji branku. Na druhé straně se ke střele odhodlal Racic, ale i obrana Villarrealu dokázala míč odklonit na roh. Ještě před ním valencijský trenér prvně v utkání střídal, ovšem připravil si hned trojité střídání. Correia nahradil Racice, Yunus Musah vystřídal Jasona a Kangin Lee nahradil Valleja. Correia se zařadil samozřejmě na pravý kraj obrany, Musah hrál pravý kraj zálohy a Wass se tak přesunul do středu záložní řady.

A pak už mohlo dojít k rozehrávce rohového kopu. K exekuci rohových kopů se v tomto zápase stavěl většinou mladík Esquerdo a dařily se mu celkem dobře. A obzvlášť pak tento v 65. minutě, který v pokutovém území Villarrealu přistál přímo na hlavě Gomeze, který pak už v klidu vyrovnal na 1:1. Dle opakovaných záběrů se brankář Asenjo chystal skákat na druhou stranu a hlavička na bližší tyč ho tak očividně překvapila a on už nestihl zasáhnout. Vyrovnání však Valencii nestačilo a tak tu za chvíli byla s dalšími šancemi. Po dalším rohu Esquerda střílel Guedes nad. Wass pro změnu zvolného přímého kopu mířil vedle. Přesto se však Valencia druhého gólu dočkala. Guedes přistrčil v 74. minutě míč na Gomeze a ten překnal podruhé v zápase Asenja. Zde určitě neměl gólman Villarrealu čisté svědomí, protože Gomez nebyl zrovna ve výhodné pozici, byl navíc obtěžován obráncem a nepodařilo se mu tak vyslat nijak nebezpečnou střelu, ale přesto Asenjovi prošla do branky malou mezerou u bližší tyče. Nedlouho po gólu přišla další střídání na valencijské straně, Alex Blanco nahradil Guedese a Ruben Sobrino dvougólového Gomeze. V dalších minutách byli žlutě napomínáni Parejo a Jaume Costa, oba po faulech na Musaha. Levý obránce dokonce před svým faulem dostal od sedmnáctiletého Musaha jesle. Jinak co se týče nějaké snahy Villarrealu o vyrovnání, tak mnoho šancí Žluté ponorky jsme v závěru neviděli. Za zmínku snad stojí jen hlavička jednoho z hráčů Villarrealu po rohu Pareja, ale Domenech se nenechal zaskočit a jistil vítězství Valencie 2:1.

Valencii se tak podařilo i ve druhém přípravném utkání zvítězit, po vítězství 1:0 nad Castellonem tentokrát udolala 2:1 Villarreal. Oproti zápasu s druholigovým nováčkem tentokrát valencijský trenér Javi Gracia nenasadil do obou poločasů téměř úplně rozdílné sestavy, ale naopak se držel své zahajovací jedenáctky, kterou jen na několika místech obměnil. Uvidíme, zda to je známka toho, že se Graciovi už v mysli začíná rýsovat jeho ideální sestava, nebo je to tím, že již zítra na Valencii čeká další přípravné utkání proti prvoligovému soupeři. V neděli večer v 19:00 se Netopýři utkají s Levante.

STATISTICKÉ INFORMACE

2 - VALENCIA CF: Jaume Domenech, Wass, Gabriel, Mangala, Gaya, Esquerdo, acic (65. Correia), Jason (65. Musah), Guedes (79. Blanco), Vallejo (65. Kangin Lee), Gomez (79. Sobrino)

1 - VILLARREAL CF: Asenjo, Albiol (46. Chakla), Pau Torres, Pedraza (46. Jaume Costa), Pena, Parejo, Coquelin (66. Iborra), Chukwueze, Moi Gomez (66. Kubo), Moreno, Paco Alcacer (66. Nino)

Góly: 8. Chukwueze (0:1), 65. Gomez (1:1), 74. Gomez (2:1)