The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Derby s Levante góly nepřineslo

Derby s Levante góly nepřineslo


Druhý den po sobě se Valencia v přípravě utkala s prvoligovým soupeřem. Jelikož není lehké absolvovat dva zápasy během čtyřiadvaceti hodin, tak trenér Javi Gracia proti Levante nasadil naprosto odlišnou základní sestavu než včera proti Villarrealu, základní jedenáctka Netopýrů dnes byla velmi mladá. Bohužel se žádnému talentu Los Che nepodařilo gólově prosadit, ale jelikož se soupeři vedlo stejně, tak utkání skončilo remízou 0:0.

1. POLOČAS

Jak jsme již zmínili výše, tak základní sestava Netopýrů dnes byla zcela odlišná oproti včerejšímu utkání proti Žluté ponorce. Dnes si Graciovu důvěru vysloužili Cillessen, Correia, Molina, Hugo Guillamon, Centelles, Carbonell, Pedro Aleman, Yunus Musah, Alex Blanco, Kangin Lee a Ruben Sobrino. Z loňských hráčů prvního týmu se tak v základu objevili jen Cillessen, Correia a Kangin Lee, který dnes na rukáv navlékl kapitánskou pásku. Hned osm hráčů základní sestavy pak prošlo klubovou Akademií. I v obměněné sestavě se Valencia snažila dbát na to, co po ní její trenér požaduje, tedy především zajištěnou obranu a agresivitu při napadání soupeře. Levante na plac v prvním poločase poslalo celou řadu svých nejlepších hráčů, ale mladá sestava Valencie se držela statečně. O první střelu zápasu se postaral Kangin Lee, zatímco za Levante se pokoušel prosadit Roger nebo hlavičkující Duarte.

Výrazně zkušenější sestava Levante sice časem získávala převahu, ovšem gól se jí z ní vytěžit nepodařilo. Levante mělo s triem Melero, Bardhi a Campana převahu ve středu pole, zatímco na valencijské straně dobře fungovala například spolupráce na levé straně hřiště mezi Centellesem a Alexem Blancem. Cillessen se zaskvěl především proti Moralesovi, kterého do šance vyslal Bardhi. Holandský reprezentační gólman však soupeři zmařil i tuto jeho šanci, pravděpodobně největší v první půli. V závěru první půle byli nuceni střídat na jedné straně útočník Roger Marti a na straně druhé pravý obránce Correia. Místo něho poslal valencijský trenér Gracia na hřiště Wasse.

2. POLOČAS

Trenér Levante Paco Lopez poslal do druhé půle víceméně úplně odlišnou sestavu oproti prvnímu poločasu. To jeho protějšek na valencijské straně poslal do hry sestavu, která dokončila první poločas. Hra začala být více neurovnaná, ale přesto jsme se na straně Valencie nějakých šancí, či alespoň jejich náznaků, dočkali. Například valencijský stoper Molina se po centru Centellese dostal k hlavičce, která bohužel nezamířila do branky Levante. Na druhé straně by se za nebezpečnou situaci dal označit volný přímý kop Levante z prostoru těsně před pokutovým územím Los Che. K jeho exekuci se postavil Rochina, ale valencijský brankář Cillessen ani nemusel zasahovat, neboť střelec trefil pouze pevnou zeď Netopýrů.

K většímu oživení valencijského týmu došlo v 70. minutě, kdy trenér Gracia provedl hned čtyřnásobné střídání. Racic nahradil Pedra Alemanu, Hugo Gonzalez vystřídal Musaha, místo Alexe Blanca na trávník vyběhl Jason a místo Kangina Lee, který kapitánskou pásku předal na ruku Wasse, dohrál zápas Manu Vallejo. Valencia v závěrečných minutách zápasu působila jako hladovější tým, nicméně k ohrožení branky Levante se jí dostat moc nepodařilo, což nezměnilo ani pozdní střídání Carbonella za Esquerda krátce před koncem utkání. Zápas tak skončil 0:0.

Valencia si díky tomu udržela předsezónní neporazitelnost a po třech přípravných zápasech má bilanci 2-1-0 při skóre 3:1. Z dnešního zápasu bylo pozitivem především to, že tým plný nezkušených mladíků byl schopný konkurovat Levante, které přitom v prvním poločase nasadilo svoji snad nejsilnější sestavu. Dobře se s rolí vůdce defenzivy vypořádal Hugo Guillamon, který sice už za valencijské áčko nastupoval v závěru uplynulé sezóny, ale vždy to bylo ve stoperské dvojici po boku někoho zkušenějšího. Termín dalšího přípravného zápasu Los Che zatím není znám, ale před startem ligové soutěže, který je prozatím naplánován na druhý zářijový víkend, se Netopýři ještě s někým určitě střetnou.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.