The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V posledním přípravném utkání bez reprezentantů a řady zraněných

V posledním přípravném utkání bez reprezentantů a řady zraněných


Valencijští Netopýři dnes večer sehrají poslední přípravné utkání před novou sezónou španělské La Ligy. Soupeřem jim bude celek FC Cartagena, který bude v nadcházející sezóně nováčkem Sugunda Division. Trenér Los Che se bude muset vypořádat s celou řadou absencí, neboť krom zraněných hráčů je několik Netopýrů i na srazech národních týmů. Na druhou stranu bychom se dnes mohli dočkat startu několika uzdravených hráčů, kteří se dosud v přípravě neukázali. Zápas na Estadio Antonio Puchades v Paterně odstartuje v 19:00 a sledovat ho bude možné například skrze oficiální web klubu.

Průběh předsezónní přípravy

Koronavirová pandemie ovlivňuje celosvětové dění na všech úrovních a fotbal není výjimkou. Valencia proto novým časům musela přizpůsobit i svoji předsezónní přípravu. A tak zatímco před rokem odehrála šest přípravných zápasů, a to i s týmy jako Sporting Lisabon, Bayer Leverkusen či Inter Milan, tak letos bude mít před startem nové sezóny na kontě jen čtyři přátelská utkání, a to s týmy z blízkého okolí. V prvním přípravném utkání se Valencia utkala s Castellonem, který mimochodem bude stejně jako dnešní soupeř Los Che v nadcházející sezóně nováčkem Segunda Division, a zvítězila 1:0 gólem Manu Valleja. Následovaly dva zápasy proti prvoligovým soupeřům. Proti Villarrealu Netopýři díky dvěma gólům Maxi Gomeze zvrátili průběh utkání a zvítězili 2:1. V utkání s Levante se naopak na góly čekalo marně a oba týmy, které se mimochodem příští víkend na Mestalle utkají v rámci 1. kola ligové sezóny 2020/2021, se rozešly smírně po remíze 0:0. Valencia je tak v přípravě dosud neporažena se zápasovou bilancí 2-1-0 při skóre 3:1.

Mimochodem vzhledem k aktuálnímu dění se letos prozatím nebude konat tradiční utkání Trofeo Naranja, kterým Valencia jinak každý rok zakončuje sérii předsezónních přípravných zápasů a kterému vždy předchází slavnostní představení hráčů aktuálního kádru před zaplněnými ochozy Mestally. Trofeo Naranja se v různém formátu oficiálně koná od roku 1970 a za tuto dobu se nehrálo jen dvakrát, přičemž vždy to bylo z důvodu, že Valencia už v létě hrála nějaká soutěžní utkání. V roce 1971 Netopýři hráli kvalifikaci Poháru mistrů evropských zemí známého jednoduše jako PMEZ, což byl předchůdce dnešní Ligy mistrů. Ve slavném roce 2004, kdy Valencia triumfovala ve španělské lize i v Poháru UEFA, tedy předchůdci dnešní Evropské Ligy, pak Netopýři bojovali o španělský i evropský superpohár. Letos se tedy nebude hrát potřetí, a to ze zcela odlišného důvodu. Zdroje z klubu však informují, že se prozatím jedná jen o odklad a je možné, že se pro Trofeo Naranja třeba časem v kalendáři nějaký volný termín najde.

Z valencijského tábora

Valencia se bude muset proti Cartageně vypořádat s celou řadou absencí. V první řadě nebude mít trenér Javi Gracia k dispozici hráče, kteří byli povolání do národních týmů. To je případ holandského reprezentačního gólmana Jaspera Cillessena, obránce španělského národního týmu Jose Luise Gayi, dánského reprezentanta Daniela Wasse a portugalského záložníka Goncala Guedese. Do reprezentace byl povolán i mladý valencijský stoper Hugo Guillamon, a to konkrétně do španělského národního týmu věkové kategorie U21. Ve čtvrtek si odbyl debut v této věkové kategorii, ale již včera se vrátil do Valencie a dnes je prý připraven nastoupit. Tak má vypadat boj o místo v kádru! Další hráči pak budou absentovat ze zdravotních důvodů. V pátek netrénovali Carlos Soler, Thierry Correia, Kevin Gameiro, Cristiano Piccini a Lato.

Pozitivní zprávou pak pro Javiho Graciu je, že několik hráčů, kteří dosud byli rovněž na marodce, jsou pro dnešek k zápasu připraveni. Konkrétně se to týká tria Mouctar Diakhaby, Denis Cheryshev a Geoffrey Kondogbia. Uvidíme, zda někoho z nich valencijský trenér nasadí přímo do základní sestavy, ale pravděpodobnější se zdá být jejich start až v průběhu utkání. Při pohedu na absence je evidentní, že problém bude s obsazením postu pravého obránce, neboť Wass je na reprezentačním srazu, zatímco dvojice Correia a Piccini včera netrénovala. Na druhé straně obrany jsou ze hry reprezentant Gaya a zraněný Lato, ale zde je alespoň k dispozici ještě Centelles. Server ElDesmarque.com pro dnešek odhaduje základní sestavu Jaume Domenech, Guillem Molina, Gabriel Paulista, Eliaquim Mangala, Alex Centelles, Uros Racic, Geoffrey Kondogbia, Jason, Yunus, Kangin Lee, Maxi Gomez.

Z tábora soupeře

Pojďme se krátce podívat i na dnešního soupeře. Jak již bylo zmíněno, tak klub FC Cartagena bude v nadcházející sezóně nováčkem Segunda Division, což zcela logicky znamená, že v uplynulé sezóně působila v Segunda Division B. Do druhé nejvyšší soutěže se vrací po osmi letech. Jedná se o celkem nový klub který byl založen teprve v roce 1995, ale je považován za následníka klubu Cartagena CF založeného v roce 1919 a zaniklého na počátku 50. let minulého století. V přípravném období se Cartageně vůbec nedaří a prozatím má bilanci 0-0-4 při skóre 2:8. Cartagena prohrála s Villarrealem 1:3, s Leganes 0:1, s Tenerife 0:2 a s Levante 1:2.

Co se týče kádru dnešního soupeře, tak v něm najdeme i několik hráčů, kteří v minulosti měli spojitost s valencijskými Netopýry. To se týká například obránce Sergia Ayaly a záložníka Quima Arauja. No a pak i záložníka Nacha Gila, což bude pro valencijské fanoušky bezpochyby nejznámější jméno z kádru Cartageny. Nacho Gil je stejně jako jeho bratr Carles Gil odchovancem Los Che. Do Cartageny přišel letos v létě jako volný hráč z Ponferradiny. Za Valencii odehrál mezi roky 2017 a 2018 dohromady 12 zápasů v La Lize a v Copa del Rey. Poté hostoval v Las Palmas či v Elche, až nakonec zamířil už do zmiňované Ponferradiny. Dalším zkušeným hráčem z kádru Cartageny je záložník Verza, který má za sebou pro změnu několik let v Levante.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.