The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nová sezóna začíná městským derby!

Nová sezóna začíná městským derby!


Zažíváme měsíce velké kontroverze. Nespokojenost fanoušků, podivné chování vedení klubu, prodej klíčových hráčů, ekonomická krize a další negativní skutečnosti. Tentokrát sílící vlna koronaviru nezastavila fotbalové dění a v rámci možností se hráči pokusí novou sezónu odehrát. V prvním utkání na Mestallu zavítá nedaleké Levante.

Valencia v přípravě neprohrála

Během přípravy Netopýři odehráli celkem 4 přípravné utkání. Jednalo se o utkání proti Villarrealu, Levante a dvou slabším soupeřům Castellonu a Cartageně. V těchto utkáních zkoušel nový trenér Javi Garcia, jak alternativní sestavy, tak také sestavu preferovaných hráčů a nebyl ani jednou poražen. Ve třech utkáních zvítězil a jenom proti Levante zápas skončil remízou. V neděli večer se hráči znovu utkají s Levante a tentokrát se už budou snažit utkání dovést do vítězného konce.

Ztráty na přestupovém trhu

Před začátkem přestupového okna vedení klubu proneslo, že Valencia je na tom finančně velice špatně. Nachází se v době finanční krize a příjmy klubu budou značně nižší. V sezóně 2020/2021 Netopýři nezasáhnou do Ligy mistrů a nejspíše se i celá sezóna odehraje bez fanoušků, tedy bez příjmu z prodaných vstupenek, a také z dalších negativních důvodů.

Vedení Valencie začalo s prodejem hráčů, kdy oznámilo s předstíhem, že téměř všichni hráči jsou uvolnění k prodeji. Jako první přestoupil Ferran Torres, následoval Parejo a Coquelin, poté Rodrigo a na hostování s klauzulí Piccini. Nesmíme ještě zapomenout na vypršení smlouvy u Garaye, který do nové sezóny také nezasáhne. To jsou významné ztráty hráčů ze základní sestavy a jelikož nových posil jsme se zatím nedočkali, tak bude muset trenér Javi Garcia využívat vice mladíky.

Kdo by mohl v neděli nastoupit?

K zaplnění odchodů jsou zatím využívaní navrátilci z hostování nebo mladící z rezervního celku. Nyní můžeme počítat s Hugo Guillamonem, Alexem Centellesem, Toni Latem, Urošem Račičem, Alexem Carbonellem, Alexem Blancem, Javi Jimmenez, Jasonem či Vicentem Esquerdem (v přípravných utkáních jsme mohli vidět i další mladíky).  To ale neznamená, že v neděli nastoupíme s plnou sestavou mladých hráčů, protože na soupisce Valencie stále zůstalo dostatek zkušených hráčů, ze kterých kvůli zranění bude muset utkání vypustit nejspíše Cillessen, Jason a Gameiro.

Gavi Garcia může v neděli sestavit základní jedenáctku ze zkušených hráčů. Do brány postaví Jaume Domenecha, jelikož Cillessen je zraněný. Do obrany nejspíše vyšle Wasse, Gayu, Paulistu a poté někoho z trojice Diakhaby, Mangala, Guillamon. Do záložní řady Kondogbiu, Solera, Guedese, ke kterým by se mohl přidat Račič. Do útoku se nabízí samozřejmě Maxi Gomez, kterému by mohl asistovat Kangin Lee.

Co můžeme očekávat od Levante?

V uplynulé dramatické sezóně se Levante drželo skoro celou dobu na 12. místě, na kterém také sezonu ukončilo. Žádné velké přestupové kombinace se u městského rivala během léta nestaly, takže Levante bude nastupovat s dobře sehraným týmem. Během léta Levante přivedlo dva nepotřebné hráče Realu Madrid – Jorge de Frutose a Dani Gomeze. Mezi největší odchody patří prodej Mosese Simona do FC Nantes.

V předsezonní přípravě nepoznali hráči porážku, jelikož utkání proti Mallorce, Cartagene, Villarrealu a Castellonu dokázali dovést do vítězného konce. Do základní sestavy se v uplynulé sezóně výborně zapracoval Ruben Vezo, ale předsezonní přípravy se nezúčastnil kvůli zranění a do nedělního utkání také nenastoupí. Kvůli zranění budou dále muset derby vynechat i Ruben Rocihna a Roger Marti, kteří oba patří mezi důležité hráče týmu.

Základní informace

Valencia CF – UD Levante; 1. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 13. 9. 2020 v 21:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech; Wass, Gabriel, Diakhaby, Gaya; Soler, Kondogbia; Racic, Guedes, Kangin Gomez

CA Osasuan: Fernandez, Miramon, Pier, Duarte, Clerc, Frutos, Campana, Radoja, Bardhi, Morales, Leon

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.