The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga má na programu vložené kolo, Valencia dnes hraje s Realem Sociedad

La Liga má na programu vložené kolo, Valencia dnes hraje s Realem Sociedad


Španělský ligový fotbal nyní nabral vysokou rychlost a po víkendovém 3. kole La Ligy se nyní v týdnu hraje vložené 4. kolo, přičemž hracími dny jsou úterý, středa a čtvrtek. Valencijští Netopýři budou celý program 4. kola zahajovat, a to zápasem v San Sebastianu. Tamní Real Sociedad, který před sezónou posílil bývalý Netopýr David Silva, je bude hostit dnes od 19:00.

Z valencijského tábora

Valencia prozatím v nové sezóně 2020/2021 získala 4 body při zápasové bilanci 1-1-1 a při skóre 6:5. Po úvodním vítězství 4:2 nad Levante Netopýři vyšli bodově naprázdno na hřišti Celty Vigo, kde prohráli 1:2. Nyní o víkendu pak sice dokázali bodovat, ale domácí remíza 1:1 s Huescou je z pohledu fanoušků málo, no ještě horší je skutečnost, že ligový nováček byl v zápase lepším týmem, který si vypracoval daleko více šancí. Valencia tak nakonec ještě může být ráda, že z utkání neodešla s prázdnou. Každopádně pokud u Netopýrů po úvodním kole panoval mírný optimismus, že se bude možné se sezónou vyrovnat i přes odchod řady důležitých hráčů, tak nyní už je nadobro pryč. Ligový ročník bude dlouhý, těžký a na každý bod se Los Che hodně nadřou.

Valencia má bohužel stále starosti s marodkou, kde je hned několik důležitých hráčů. Poprvé v sezóně se sice v nominaci objevuje uzdravený brankář Jasper Cillessen, ale naopak pořád nejsou k dispozici stopeři Gabriel Paulista a Eliaquim Mangala a záložníci Carlos Soler a Denis Cheryshev. Situace ve středu obrany je o to vážnější, že určité zdravotní problémy se objevují i u Mouctara Diakhabyho, ale prozatím naštěstí nejsou nejspíš natolik vážné, aby mladý Francouz nemohl hrát. Při jeho absenci by totiž už skládání stoperské dvojice bylo opravdu náročné a značně improvizované. Kdo by doplnil Huga Guillamona, který si mimochodem právě v místě konání dnešního utkání odbyl v minulé sezóně debut za Los Che? Jednou možností je jeho někdejší parťák z rezervního celku VCF Mestalla Guillem Molina. Takto spolu hráli v předsezónním přípravném utkání proti Levante, které skončilo remízou 0:0. Druhou možností by bylo zatažené některého ze záložníků, a to pravděpodobně zkušenějšího Geoffreye Kondogbii. Snad ale nebude Javi Gracia muset takovéto starosti řešit.

K nějakému prostřídání sestavy by však mělo dojít, protože vzhledem k vloženému kolu nyní Valencia sehraje tři utkání v pouhých osmi dnech. Po sobotním utkání s Huescou jde dnes na Real Sociedad a hned v sobotu pak přivítá Betis Sevilla. Šanci by tak na hřišti mohli dostat i hráči, na které se prozatím v této sezóně nedostalo. Z nominace na utkání proti baskickému celku si ani minutu zatím nepřipsali brankáři Jasper Cillessen a Cristian Rivero, obránci Guillem Molina, Lato a Alex Centelles a ofenzivní záložník Alex Blanco. Dočkáme se někoho z nich dnes v San Sebastianu nebo v sobotu na Mestalle?

Kompletní nominace Valencie pro zápas s Realem Sociedad: Domenech, Cillessen, Rivero, Correia, Lato, Diakhaby, Gaya, Guillamon, Molina, Centelles, Kondogbia, Guedes, Wass, Racic, Kangin, Jason, Esquerdo, Musah, Gameiro, Sobrino, Vallejo, Gomez a Blanco.

Z tábora soupeře

Real Sociedad je na tom v tabulce sice jen o bod lépe než Los Che, ale oproti Netopýrům se jeho nálada postupem času zlepšuje, zatímco u východošpanělského celku je tomu bohužel naopak. Real Sociedad nepřesvědčil hned na úvod sezóny, kdy na hřišti Realu Valladolid jen remizoval 1:1. Další bod za remízu si baskický celek připsal i ve 2. kole, ale domácí plichta 0:0 s obhájcem ligového titulu Realem Madrid rozhodně není špatným výsledkem. Prvního vítězství v sezóně se celek, který mimochodem stále čeká na finále loňské sezóny Copa del Rey, kde se má v baskickém derby utkat s Athleticem Bilbao, dočkal až ve 3. kole, kdy zvítězil jasně 3:0 na hřišti Elche. Tedy oba dnešní soupeři se v minulém kole utkali s ligovými nováčky, ovšem s rozdílnými výsledky. Real Sociedad má tedy aktuálně na kontě 5 bodů za zápasovou bilanci 1-2-0 při skóre 4:1. Z týmů, které mají na kontě plný počet tří odehraných zápasů, se Real Sociedad může chlubit bezkonkurenčně nejlepší defenzivou.

I trenér baskického celku Imanol Alguacil se musí vyrovnat s řadou absencí. Na marodce Realu Sociedad je hned pětice záložníků, a to Illarramendi, Zubeldia, Guridi, Merquelanz a Sangalli. To by sice při aktuálním našlapaném programu a při potřebě obměnění sestavy mohlo Baskům způsobit trochu potíže, nicméně se zdá, že Alguacil má dostatek možností, jak sestavu poskládat. To mu jeho valencijský protějšek Javi Gracia může jen tiše závidět. Proti Valencii se dnes může postavit i několik bývalých Netopýrů. Brankář Miguel Angel Moya sice nejspíš zůstane jen na střídačce, ale na hřiště by se naopak mohla dostat dvojice Portu a David Silva. Někdejší defenzivní záložník a kapitán rezervního celku VCF Mestalla Portu se postupem času proměnil v hráče ofenzivního a gólového. Ostatně v této sezóně se už jednou střelecky prosadil a v minulosti už vstřelil gól i Valencii, třebaže tehdy ještě oblékal dres Girony. No a o Davidu Silvovi nejspíš není potřeba mnoho psát. Po deseti letech v Manchesteru City se vrátil do španělské La Ligy, ale bohužel ne do Valencie. Fanoušci by ho tu rádi viděli, ale vedení se o něho dle všeho nejspíš ani nezajímalo.

Kompletní nominace Realu Sociedad pro zápas s Valencií: A. Remiro, Zaldua, Aritz, Portu, Merino, Willian J., Oyarzabal, Januzaj, Aihen, Moyá, Sagnan, Guevara, Gorosabel, Isak, Monreal, Silva, Barrenetxea, Le Normand, Bautista, Pacheco, López, Arambarri a Zubimendi.

Vzájemné zápasy

Valencia nemá na zápasy ze San Sebastianu z poslední doby tak špatné vzpomínky, jak by možná leckdo čekal. Jistě, v minulé sezóně tam prohrála jasně 0:3, ale v předchozích dvou sezónách tam vždy zvítězila. V sezóně 2018/2019 1:0 gólem Gameira a o rok dříve v gólově výrazně bohatším utkání 3:2, přičemž o góly Valencie se v tomto případě postarali Rodrigo Moreno, Nacho Vidal a Simone Zaza. Celkově má Valencia z deseti posledních zápasů na hřišti Realu Sociedad bilanci 3-1-6.

Základní informace

Reale Sociedad – Valencia CF; 4. kolo La Ligy 2020/2021; úterý 29. 9. 2020 v 19:00

Předpokládané sestavy

Real Sociedad: Remiro, Gorosabel, Aritz, Le Normand, Monreal, Merino, Zubimendi, Oyarzabal, Silva, Barrenetxea, Willian Jose

Valencia CF: Domenech, Wass, Diakhaby, Guillamon, Gaya, Musah, Racic, Kondogbia, Kangin, Gameiro, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.