The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro zápas s Betisem se z marodky vrací Carlos Soler

Pro zápas s Betisem se z marodky vrací Carlos Soler


Valencia prozatím na startu aktuální sezóny výsledkově i tabulkovým umístěním překonává očekávání svých příznivců, kteří byli po letním výprodeji důležitých hráčů spíše skeptičtí. Ovšem k udržení předních příček je třeba bodovat pravidelně. Další příležitost na přísun důležitých bodů bude mít Valencia zítra večer, kdy v posledním utkání před reprezentační přestávkou bude na Mestalle hostit Betis Sevilla. Úvodní hvizd utkání zazní ve 21:00.

Z valencijského tábora

Valencia je v tuto chvíli na 2. místě ligové tabulky se ziskem 7 bodů za zápasovou bilanci 2-1-1 při skóre 7:5. Toto umístění je sice hodně zkresleno tím, že hned několika klubům byly na začátku aktuální sezóny odloženy zápasy, protože až do srpna dohrávaly sezónu minulou, ale faktem je, že z týmů, které dosud odehrály plný počet zápasů, je na tom Valencia tabulkově nejlépe. Netopýrům se povedl vstup do sezóny, když doma na Mestalle porazili Levante 4:2. Poté přišly horší zápasy a porážka 1:2 na hřišti Celty Vigo a poté jen domácí remíza 1:1 s Huescou. Náladu si Valencia znovu zlepšila až teď v týdnu, kdy dokázala porazit Real Sociedad na jeho hřišti 1:0.

Na dnešním tréninku zaznamenal trenér Javi Gracia jen tři absence. Alex Centelles však neabsentoval ze zdravotních důvodů, ale protože se blížil jeho odchod z Mestally. Během dne pak byl tento odchod potvrzen, novým působištěm valencijského odchovance se stala druholigová Almerie. Ve stavu zraněných tak zůstává už jen dvojice stoperů Gabriel Paulista a Eliaquim Mangala. Francouz se sice už včera připravoval normálně na trávníku s ostatními spoluhráči, ale pro dnešek se přesunul do tělocvičny. Jeho návrat na zápasové trávníky tak asi ještě úplně blízko není. Jinak je tomu však u dvojice záložníků Carlos Soler a Denis Cheryshev. Oba se připravují normálně s týmem, do zápasové nominace se však prozatím dostal jen Soler.

Očekávat ho v základní sestavě by nejspíš bylo přece jen dosti troufalé, ale třeba alespoň prvních pár minut v této sezóně by se dočkat mohl. Změn v sestavě se však oproti úternímu utkání proti Realu Sociedad nejspíš dočkáme, protože proti Betisu to bude již třetí utkání v pouhých osmi dnech. Ovšem pro trenéra Graciu nebude rozhodnutí o případných změnách jednoduché, neboť proti Realu Sociedad se týmu dařilo pravděpodobně nejlépe v této sezóně. Vždyť i ten často kritizovaný Correia zahrál celkem slušně. No a střed zálohy ve složení Geoffrey Kondogbia a Daniel Wass fungoval rozhodně nejlépe ze všech čtyř letošních zápasů. Očekávat se tak dá nejspíš hlavně návrat Goncala Guedese do základu a odpočinku by se možná mohl dočkat i nejlepší střelec týmu Maxi Gomez, na jehož místě by nastoupil Kevin Gameiro.

Kompletní nominace Valencie pro zápas s Betisem Sevilla: Domenech, Cillessen, Rivero, Correia, Lato, Diakhaby, Gaya, Guillamon, Molina, Kondogbia, Guedes, Soler, Wass, Racic, Kangin, Jason, Esquerdo, Musah, Gameiro, Sobrino, Manu Vallejo, Gomez, Blanco.

Z tábora soupeře

Betis Sevilla, který je mimochodem podobně jako Valencia jedním z týmů, které mají na kontě plný počet odehraných zápasů, do sezóny vstoupil na jedničku, když v 1. kole zvítězil na hřišti Deportiva Alaves 1:0 a následně doma porazil Real Valladolid 2:0. Aktuální tabulkové postavení obou zmiňovaných soupeřů Betisu však poukazuje na to, že se bude jednat spíše o papírově slabší účastníky letošního ročníku La Ligy. To možná pochopili už i v zelenobílé části Sevilly, neboť když Betis následně narazil na o poznání těžší soupeře, tak dvakrát prohrál. Nejprve doma s Realem Madrid 2:3 a následně na hřišti Getafe 0:3. Celkově tak má Betis na kontě 6 bodů, je tedy o jediný bod za Los Che, za zápasovou bilanci 2-0-2 při skóre 5:6.

I trenér Betisu Manuel Pellegrini musí řešit několik absencí. Zraněný je brankář Claudio Bravo, který v prvních dvou kolech vychytal čisté konto, ale od jeho zranění Betis nezískal už ani bod. Diego Lainez bude absentovat kvůli žaludečním problémům a bývalý Netopýr Martin Montoya je v karanténě, protože má v rodině osobu pozitivní na koronavir. Aissa Mandi si bude odpykávat disciplinární trest za červenou kartu z utkání s Getafe. Naopak Emerson, který byl vyloučen o kolo dříve v utkání s Realem Madrid, do zápasu s Valencií může zasáhnout. Největší novinkou v nominaci Betisu je mexický záložník Andres Guardado, tedy další bývalý Netopýr v současnosti oblékající dres sevillského celku. Ten si podobně jako Carlos Soler na straně Valencie v této sezóně ještě nezahrál.

Kompletní nominace Betisu Sevilla pro zápas s Valencií: Joel Robles, Paul Akouokou, Bartra, Victor Ruiz, Juanmi, Fekir, Borja Iglesias, Canales, Tello, Sidnei, William, Alex Moreno, Loren, Joaquin, Guardado, Sanabria, Guido Rodriguez, Emerson, Aitor Ruibal, Dani Rebollo, Carlos Marin, Fran Delgado.

Vzájemná utkání

Dle serveru SoccerWay má Valencia z posledních 48 vzájemných zápasů s Betisem Sevilla bilanci 27-10-11 při celkovém skóre 80:47. Pokud bychom se podívali jen na zápasy odehrané na Mestalle, tak v domácím prostředí má Valencia s Betisem za 24 zápasů bilanci 18-5-1 při celkovém skóre 50:16. Mimochodem ta jediná domácí porážka s Betisem přišla celkem nedávno, konkrétně v září roku 2016, kdy Netopýři doma padli 2:3.

Z poslední doby pravděpodobně všichni nejraději vzpomínáme na vzájemné zápasy v Copa del Rey v roce 2019. Oba týmy se tehdy potkaly v semifinále. Úvodní zápas se hrál v Seville, a třebaže se Betis dostal do dvougólového vedení, tak Valencii se ještě podařilo vyrovnat na 2:2, čímž si vybudovala slušnou pozici do odvety, kde vítězstvím 1:0 stvrdila postup do finále. V minulé sezóně se pak oba týmy potkaly tradičně dvakrát v lize, přičemž v obou případech zvítězil domácí tým výsledkem 2:1. V Seville mírnil valencijskou porážku Maxi Gomez, zatímco na Mestalle se o vítězství zasloužili Kevin Gameiro a Dani Parejo.

Dobré zkušenosti s Betisem má i trenér Javi Gracia. Ten proti sevillskému celku vedl nejprve dvakrát Osasunu v sezóně 2013/2014, přičemž jeho svěřenci dokázali zvítězit doma i na stadionu Betisu shodně 2:1. V sezóně 2015/2016 pak Gracia vedl Malagu, která sice v prvním vzájemném utkání s Betisem doma prohrála 0:1, ale poté soupeři tuto porážku vrátila na jeho stadionu, kde pro změnu ona vyhrála 1:0. Současný lodivod Los Che tak má proti Betisu bilanci 2-0-1.

Základní informace

Valencia CF – Betis Sevilla; 5. kolo La Ligy 2020/2021; sobota 3. 10. 2020 ve 21:00

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Gaya, Guillamon, Diakhaby, Correia, Wass, Kondogbia, Guedes, Kangin, Jason, Gomez

Betis Sevilla: Robles, Alex Moreno, Victor Ruiz, Bartra, Emerson, Carvalho, Rodriguez, Fekir, Canales, Joaquin, Loren

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com