The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V regionálním derby se Valencia pokusí uspět na hřišti Villarrealu

V regionálním derby se Valencia pokusí uspět na hřišti Villarrealu


Po reprezentační přestávce se Valencia k ligovým bojům vrátí regionálním derby na hřišti Villarrealu. Už tak prestižní utkání bude mít přidaný náboj díky letošnímu letnímu přestupovému období, kdy ke konkurenci zamířila dvojice Netopýrů, včetně dlouholetého kapitána Los Che Daniho Pareja. Villarreal tak už ve svých řadách má opravdu dost přeběhlíků. Jak velký vliv budou mít na vzájemný zápas, to se dozvíme dnes odpoledne od 16:00, kdy zazní úvodní hvizd utkání.

Z valencijského tábora

Valencia byla před 6. kolem La Ligy, které je již v tuto chvíli rozehrané, na 8. místě tabulky se ziskem 7 bodů za zápasovou bilanci 2-1-2 při vyrovnaném skóre 7:7. Co se týče venkovních zápasů, tak tam má Valencia v této sezóně bilanci 1-0-1 při taktéž vyrovnaném skóre 2:2. Netopýři nejprve těsně padli na hřišti Celty Vigo, kde prohráli 1:2, ale následně se jim podařilo přivést všechny body ze San Sebastianu, kde nad domácím Realem Sociedad zvítězili 1:0.

Ani během reprezentační pauzy nebyl na Mestalle klid, bohužel, jak už to tak je u Valencie v poslední době zvykem, tak jsme se dočkali jen špatných zpráv. Tou nejsmutnější je samozřejmě úmrtí populárního valencijského utillera Espanety. Zemřel ve středu dopoledne v požehnaném věku dvaaosmdesáti let. Informovali jsme vás zde. Poslední rozloučení proběhlo ve čtvrtek za přítomnosti představitelů valencijského klubu i řady bývalých hráčů. Dorazil však například i současný trenér Villarrealu Unai Emery, který samozřejmě Espanetu velmi dobře znal ze společného působení ve Valencii. Mimochodem Espanetův popel bude rozprášen na Mestalle. O další nepříjemnou zprávu se postaral Geoffrey Kondogbia, který je aktuálně ve stavu nemocných. Pravděpodobně tak má příliš času k přemýšlení nad svojí aktuální situací a tak ve čtvrtek pozdě večer na sociálních sítích zveřejnil ostré prohlášení proti klubovému prezidentovi Anilu Murthymu. Psali jsme zde. Kondogbia se nevyhne potrestání v souladu s vnitroklubovými řády, o čem jsme psali zde.

Už se zdálo, že bude mít trenér Javi Gracia pro derby k dispozici kompletní kádr, ale Eliaquim Mangala, který se zranil hned v 1. kole v zápase proti Levante, se navzdory normální práci v trénincích ještě v zápasové nominaci neobjevil. K němu se pak na poslední chvíli na marodku připojil již výše zmiňovaný Geoffrey Kondogbia, který má dle oficiálních informací problémy s patou. Mimo hru je pak i další středopolař, a to mladík Vicente Esquerdo, který má chřipku. V týdnu se pro jistotu podrobil i testu na koronavirus, ale neobjevily se žádné zprávy, že by byl testován s pozitivním výsledkem. Abychom však nezmiňovali jen zraněné, tak je potřeba jmenovat i jeden důležitý návrat. Do nominace se vrátil uzdravený stoper Gabriel Paulista, který se tak zřejmě opět ujme role šéfa obrany. V záloze by měl naopak šéfovat Carlos Soler, který sice nastoupil už na pár minut před reprezentační pauzou proti Betisu Sevilla, ale proti Villarrealu by měl mít výraznější roli. Ale bude to ve středu zálohy nebo na jejím kraji? Variant, jak trenér Gracia poskládá valencijskou sestavu, je totiž celkem dost. Hlavní otazníky visí zejména nad pravou obranou, pravou zálohou a středem zálohy.

Kompletní nominace Valencie pro zápas s Villarrealem: Domenech, Cillessen, Rivero, Correia, Lato, Gabriel, Diakhaby, Gaya, Guillamon, Guedes, Soler, Cheryshev, Wass, Racic, Kangin, Jason, Koba Koindredi, Musah, Gameiro, Sobrino, Manu Vallejo, Gomez, Blanco.

Z tábora soupeře

Villarreal na tom byl před 6. kolem La Ligy v tabulce o bod a několik příček lépe než Valencia. Žlutá ponorka je aktuálně na 4. místě a má na kontě 8 bodů za zápasovou bilanci 2-2-1 při skóre 6:7, které je hodně ovlivněné jedinou porážkou Villarrealu v této sezóně, kdy Žlutá ponorka podlehla vysoko 0:4 na hřišti Barcelony. Jinak co se týče domácích zápasů, tak tam má Villarreal bilanci 2-1-0 při skóre 6:3, přičemž si vede lépe a lépe. Na úvod sezóny doma překvapivě remizoval s ligovým nováčkem z Huescy 1:1, ale už v dalším zápase si domácí reputaci zlepšil, když porazil 2:1 Eibar. V dosud posledním domácím utkání pak porazil 3:1 Deportivo Alaves.

O Villarrealu se dá svým způsobem říct, že má nejproduktivnější útok, neboť hned dva jeho útočníci jsou mezi nejlepšími střelci ligy, tedy mezi hráči, kteří mají na kontě tři góly. Jsou to Gerard Moreno a Paco Alcacer. Nikdo jiný se zatím za Villarreal v této prvoligové sezóně neprosadil. Pro Netopýry tak je dobrou zprávou, že pro vzájemný zápas je ze hry Gerard Moreno, který se zranil na srazu národního týmu. Žlutou ponorku reprezentační srazy připravily hned o několik hráčů. Krom Morena se zraněný vrátil i obránce Pervis Estupinan, zatímco další obránce Sofian Chakla se pro jistotu vůbec nevrátil. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus zůstal v karanténě ve své vlasti, tedy v Maroku. Již z dřívějška pak jsou na marodce Žluté ponorky Alberto Moreno a také Francis Coquelin, který do Villarrealu přestoupil letos v létě z Valencie. Nominaci k zápasu Villarreal do těchto chvil nezveřejnil.

Za Valencii i za Villarreal

Velkým tématem dnešního utkání mohou být hráči, kteří nastoupí za Villarreal, ale určitou část kariéry strávili ve Valencii. Ostatně i z lavičky povede Žlutou ponorku do boje bývalý trenér Los Che Unai Emery. Naposledy z Valencie do Villarrealu zamířili letos v létě Francis Coquelin a Dani Parejo. Coquelin je, jak už jsme vás výše informovali, na marodce, ale Parejo by měl záložní řadě Villarrealu dnes šéfovat stejně, jako to řadu let dělal ve Valencii. Dalšími bývalými Netopýry v řadách Villarrealu jsou Paco Alcacer, Raul Albiol a Jaume Costa.

Ale i Valencia může nasadit do hry několik hráčů, kteří dříve hájili naopak žluté barvy Villarrealu. Fanoušci Valencie si možná vzpomenou, že za Villarreal hrávali Gabriel Paulista a Denis Cheryshev. Ještě silnější pouto by však s dnešním soupeřem mohla mít dvojice Jaume Domenech a Jason, neboť oba jsou odchovanci Villarrealu.

Celkem 9 hráčů na současných soupiskách Valencie a Villarrealu tak má za sebou zkušenosti z obou týmů. Do zápasu z nich nemůže zasáhnout jen zraněný Coquelin. Vzhledem k tomu, kolik je těchto hráčů se zkušeností z druhé strany v současnosti, tak asi nikoho nepřekvapí, že v historii jich bylo opravdu hodně. Server ElDesmarque informuje, že celkem 74 hráčů prošlo v kariéře oběma těmito kluby. Pokud bychom měli jmenovat ty nejslavnější, respektive ty, jejichž jména budou současným fanouškům Los Che pravděpodobně nejznámější, tak by ve výčtu byli například David Albelda, Miguel Angel Angulo, Farinos, Marchena, Jorge Lopez, Robert Fernandez, Suso Garcia Pitarch, Andres Palop, Juan Antoio Pizzi, Cesar Sanchez, Victor Ruiz či Roberto Soldado.

Vzájemná utkání

Dle serveru SoccerWay má Valencia z posledních 49 vzájemných zápasů s Villarrealem bilanci 21-10-18 při celkovém skóre 66:60. Pokud bychom se podívali jen na zápasy odehrané na hřišti Villarrealu, tak tam má Valencia s Villarrealem za 24 zápasů bilanci 6-6-12 při celkovém skóre 24:34.

Pokud se podíváme na vzájemné zápasy z poslední doby, tedy z minulé zápasy, tak zjistíme, že se oba celky držely hesla můj dům, můj hrad. Valencia doma na Mestalle zvítězila 2:1, o což se gólově zasloužili Rodrigo a Ferran Torres. Ve druhém vzájemném utkání v sezóně se však radoval pro změnu Villarreal, který doma zvítězil 2:0. Doposud úplně posledním vzájemným zápasem však bylo přátelské utkání před touto sezónou. Na neutrální půdě se dostal do vedení Villarreal v 8. minutě gólem Chukwueza, ale Valencia ve druhém poločase výsledek otočila, konkrétně tedy dvougólový Maxi Gomez, který se prosadil v 65. a v 74. minutě. Netopýři tak zvítězili 2:1, o čemž si více můžete přečíst v našem reportu.

Základní informace

Villarreal CF – Valencia CF; 6. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 18. 10. 2020 v 16:00

Předpokládané sestavy

Villarreal CF: Asenjo, Pedraza, Albiol, Pau Torres, Mario, Parejo, Iborra, Trigueros, Moi, Alcacer, Chukwueze

Valencia CF: Domenech, Gaya, Gabriel, Diakhaby, Correia, Wass, Soler, Guedes, Kangin, Musah, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Kdybych to dneska mohla šéfovat já *14*, tak bych to udělal asi tak nějak.
    Jaume - Gaya, Paulista, Hugo, Correia - Guedes, Wass, Soler, Musah - Vallejo, Gomez

    Jelikož hrajeme jenom La Ligu (no potom někdy bude CdR) nemáme se proč šetřit, tak bych jim natloukl do hlavy, že budou létat, tam a zpátky po krajích *14* Protože co...? Můžeme 5x střídat, takže až by v 60. minutě padl na hubu Guedes a Musah, tak bych tam hodil čerstvého Cherysheva a Kangina. To samé bych nakázal Vallejovi - létat až do odpadnutí a potom bych tam dal Gameira.
    No, a ještě by mi zbyly 2 střídání podle situace... Asi bych potom vyhodil Correiu, stáhnul bych tam Wasse a střed bych vystužil Račičem :)

    A jak byste to udělali vy dneska mít tu možnost?

  • V odpovědi na: Ingi

    Jaume - Gaya, Paulista, Hugo, Wass - Guedes, Račić, Soler, Musah/Lee Kangin - Vallejo, Gomez

    Correia mi furt přijde takový 50/50 dobrý špatný výsledky, radši ať zatím jenom střídá a doufám, že bude hrát Vallejo, je to dříč ten tam nechá všechno a pak odpadne a může tam jít někdo další *13*

    Kombinace zálohy Wass+Soler mi přijde, že by pak nikdo ani pořádně nebránil, jak nehraje Kondogbia tak musí hrát Račíć.

  • V odpovědi na: Ingi

    Jaume - Gaya, Paulista, Hugo, Wass - Račić, Soler - Jason, Kang-In, Vallejo - Gómez
    Mňa osobne láka nasadiť aj Koindrediho. Ďalej dať šancu zo striedačky Gameiorvi, Musahovi, Cheryshevovi a po prípade nasadiť Lata a Gayu by sa posunul smerom vyššie.
    Behať hore-dole nie je zlý nápad *9* Uštvať súpera *35* Len či by si Netopiere sami neodpísali *37*