The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia stáhla dvoubrankové manko a bere bod

Valencia stáhla dvoubrankové manko a bere bod


Valencia na půdě Deportiva Alavés prohrávala už od 3. minuty a do poločasu inkasovala dále z penalty. Jenže v druhém dějství dvěma góly v krátkém sledu udeřili Netopýři, kteří nakonec sahali po vítězství, ale kýžený vítězný gól se jim už dát nepodařilo. Zápas tak skončil remízou 2:2.

1. POLOČAS

Zápas typicky nezačal pro Valencii dobře. Jednoduchý centr Lucase Péreze z rohového kopu nikdo nepokryl, a tak míč dopadl před malé vápno, kde jej volný Ximo Navarro sklepnul placírkou do branky. Jaume nestihl zareagovat a stav se tak ve 3. minutě měnil na 1:0 pro domácí.

Na druhé straně v 8. minutě centroval z rohu na bližší tyč Soler, ale Paulista prakticky hlavou k brance odhlavičkoval míč pouze nad břevno.

Po několika střeleckých pokusech, které vždy skončily na hráčích Valencie, se v 15. minutě dostal do vápna Lucas Pérez, jehož nešikovně podkopl Guillamon, což znamenalo penaltu, které se úspěšně ujal Ximo Navarro a navýšil skóre na 2:0.

Ve 20. minutě seběhl na centrovaný míč za obranu soupeře Gameiro, ale stíhán soupeřem pálil bez přípravy pouze vysoko nad branku.

Valencia se vůbec nedostávala k brance soupeře a nervozita narůstala. Přihrávka zpátky do vápna na Guillamona prošla hráči přes nohu a míč těsně před Jaumem doběhl útočník, který měl ale už dost zmenšený střelecký úhel na to, aby gólmana Netopýrů propálil.

Ve 38. minutě Wass zahrával přímý kop ze zhruba 30 metrů a jeho pokus nebyl vůbec špatný! Míč prolétl pouze decimetry od horního rohu domácí branky.

Valencia si připsala zajímavou šanci v 51. minutě, kdy Gameiro poslal míč mezi obránci do vápna pod nohy nabíhajícího Čeryševa, který si obešel brankáře, ale už měl tak ostrý úhel, že míč poté poslal pouze do boční sítě branky.

V podobné pozici se o 7 minut později ocitl Gameiro, když byl mezi obránci sám volný, ale svojí dělovku z úhlu poslal přímo do gólmana.

Na plac se v 58. minutě dostal Vallejo místo Čeryševa, a o dvě minuty později Guedes místo Kangina.

Právě Guedes se v 68. minutě propletl ke kraji vápna a skulinou mezi dvěma hráči vypálil do dolního rohu branky, ale gólman byl pohotový a míč lapil.

Jak se blížil konec zápasu, Valencia čím dál více držela míč na polovině soupeře, ale scházela jí přesnost už při přesunu míče před branku.

V 72. minutě to nakonec vyšlo. Soler prostrčil míč do vápna Gameirovi, jenž před vybíhajícím brankářem přiťuknul míč do strany volnému Vallejovi, a ten zametl míč do prázdné branky – 2:1.

Během pár minut bylo vyrovnáno. Soler centrem z přímého kopu našel ve vápně Guillamona, a ten hlavičkou k tyči odčinil penaltu, kterou v první půli zapříčinil. Stav byl od 78. minuty najednou 2:2.

Rázem byly pro obě strany ve hře všechny body a hra nabírala na dynamice. V 85. minutě přihrávkou před vápno soupeře vybídl Yunus Daniela Wasse, ale tomu střela nesedla a po zemi se odkutálela mimo branku.

Na druhé straně v 88. minutě hosté blokovali ve svém vápně dvě tvrdé střely soupeře. O minutu později musel nenápadný střílený centr Gayi mířící pod břevno z levého křídla likvidovat zákrokem Pacheco.

Ve 4. minutě nastavení donutilo Gayu zranění střídat, a tak šel do hry narychlo Lato. O výhře mohl v 95. minutě rozhodnout Gameiro. Při protiútoku na sebe Guedes nalepil poslední obránce, a pak poslal míč do prostoru zcela volnému Gameirovi, který šel sám na brankáře, ale přestřelil branku!

Další šanci spálil minutu před konce Vallejo, jenř chtěl přehodit vybíhajícího Pacheca, ale ten jeho záměr vystihl a míč rukou odrazil. Domácí tak nakonec ubránili remízu 2:2..

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Jaume 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Guillamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Račič 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Čeryšev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Kangin 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Gameiro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Vallejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Lato 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)

  • Za prvý polčas si *1* viac ako prehrať nezaslúžila. Môžme byť radi, že Alavés neuštedril v prvej polovici ešte pár gólov naviac. To by už *1* nerozdýchala *34* Proste nevychádzalo nič. A zdá sa to len mne alebo sa Jaumemu nechce na tie lopty dočahovať a naťahovať *18*
    Druhý polčas skôr opak. 3b suverejne. Škoda tých zahodených tutoviek *26* Vidieť, že tu chýba poriadna sila do útoku, keď tu nie je Maxi. Manu sa zdá byť ako dobrá náhrada, ale má sa ešte čo učiť. Gameiro na hrote je jalový *38* Skôr mu pasuje pozícia, z ktorej servíruje finálne prihrávky ako dnes a ako sme boli zvykli i počas éry Marcelina. Proste ako Rodrigo. Jordiho Escobara sme odpraskli preč zadarmo a Sobrinovi nik neverí. Hrotový útočníci k ničomu, česť výnimka *31*
    Hugo dnes zápas posral, ale i dostal do varu *19* Je to talent. Len bacha na ruky *37* Popravde som sa obával o Paulistu. Počas celého zápasu sa netváril Boh vie ako dobre. Grimasa sem *26* Grimasa tam. *34*
    Koniec koncov môžme byť radi za ten bod. Som veľmi zvedavý, že ako *1* uhraje zápasy proti Bilbau, Barce, Atléticu či Sevilli ešte do konca tohto roka...

  • V odpovědi na: Harakant

    Chtěl jsem to napsat těsně před zápasem do chatu, ale nenapsal, tak to napíšu sem...
    Gameiro do základu OK volba pokud není k dipozici Maxi. Za mne Gameiro musí vybudovat sebedůvěru, a góly časem přijdou. Naopak Valleja bych do základu ještě nějakou dobu vůbec nedával. On je skvělá volby jako žolík na střídání a tak bych to nechal - vždy když přijde z lavičky, oživí hru, ale naopak když začínal v základu, tak nebyl vidět.
    Celkově k zápasu si myslím, že druhá půle nebyla Valencia vyloženě válec, ale spíš obraz hry byl způsoben tím, že Alaves se nechal uspat pohodlným vedením 2:0 a když pod tlakem po 2 gólech zjistili, co se děje, znervóznili a dělali elementární chyby, díky kterým jsme měli šance dát vítězný gól. Všechny ty akce na konci zápasu byly jednoduché situace a přihrávky, ale ani to nedokázala domácí obrana ubránit.

  • V odpovědi na: Woyta

    Gameiro už dlho nenašiel v sebe to sebavedomie. S Valejjom máš pravdu. Oživí hru. Tak treba nájsť ďalšieho zabijaka na hrot.
    Takto bola chýba Alavesu, že poľavili. Dobre že to Valencia využila.

  • Popravde si ešte myslím, že Maxi byť na mieste Kevina, tak by góly do siete Alavésu padli a Vale by súpera porazilo. Pritom by sa Maxi posunul aj o niečo vyššie v rámci strelcov Vale a celkovo LaLigy.