The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia těsně podlehla madridskému Atleticu

Valencia těsně podlehla madridskému Atleticu


V rámci 11. kola La Ligy zavítal na Mestallu soupeř z nejtěžších, a to madridské Atletico. To sice na hřišti Netopýrů bylo opticky lepším týmem, nicméně domácím se dlouho dařilo držet bezbrankový stav. Bohužel v 79. minutě se Atletico přece jen z branky radovat mohlo, a to když valencijský levý bek Lato překonal vlastního brankáře.

Valencia se snažila konečně vyhnout svému tradičnímu problému v této sezóně, což jsou brzy inkasované góly. Vždyť třeba před týdnem na hřišti Deportiva Alaves Netopýři prohrávali už ve 2. minutě. Proti Atleticu se však jejich defenziva držela, třebaže se madridský celek od začátku snažil být v tlaku. O první nebezpečnější akci se postaral Marcos Llorente, jemuž míč na kopačky sklepl domácí stoper Hugo Guillamon. Llorenteho střela však nebyla prudká ani umístěná a Jaume Domenech s ní neměl moc práce. Jana Oblaka na druhé straně pak prvně zaměstnal Carlos Soler z volného přímého kopu o pár minut později. I dál se šance střídaly. Lemar, který dostal v základní sestavě Atletica přednost před v poslední době hodně produktivním Joao Felixem, mezi hráče Valenci kličkoval tak dlouho, až se prokličkoval ke střele, po které se musel Domenech hodně natáhnout.

Gólman Atletica Oblak musel být hodně pozorný ve 20. minutě, kdy Soler obloučkem za obranu skvěle našel Urose Racice, který, třebaže byl v úhlu, se pokusil slovinského reprezentanta překvapit střelou na bližší tyč. Oblak však prokázal, že je právem označován za jednoho z nejlepších brankářů současnosti. Ve 26. minutě se o střelu z hodně uctivé vzdálenosti pokusil Yunus Musah, ale branku Atletica vůbec netrefil. Podstatně více se Oblak zapotil o pár minut později, kdy centr Wasse usměrnil na vlastní branku jeden z hráčů madridského celku. V závěru poločasu ale bylo víc při chuti Atletico. Angel Correa si zkoušel vymodlit penaltu, Lemar dalším svým nebezpečným pokusem znovu protáhl Domenecha a o poslední slovo v první půli se přihlásil Llorente, ale ani on bezgólový stav nezměnil.

Ve druhém poločase se snažil ofenzivní pokusy Atletica Madrid řídit od levé postranní čáry nově příchozí Joao Felix, ale moc se mu to nedařilo. Madridský celek však byl v úvodních minutách po poločasové přestávce určitě aktivnějším týmem a v 54. minutě se dočkal i velké šance. Llorenteho pokus z úhu vyrazil Domenech tak nešťastně, že míč přistál přímo na kopačkách Lemara, který bez rozmyslu pálil na z větší části odkrytou valencijskou svatyni. Přesto však gól nepadl, protože Lemar trefil zrovna místo, kde stál Daniel Wass, od něhož se míč odrazil do zámezí. Následovaly nepříjemné chvilky valencijského stopera Huga Guillamona. Nejprve si vysloužil již svoji pátou žlutou kartu v této sezóně, což znamená, že v utkání 12. kola La Ligy proti Eibaru určitě nenastoupí. Vzápětí však Guillamon pro zranění střídal, takže je možné, že valencijský trenér Javi Gracia ho bude postrádat výrazně déle. Včera místo něho poslal na hřiště zkušeného Eliaquima Mangalu.

V 59. minutě pronikl Joao Felix do valencijské šestnáctky a obstřelením Wasse se snažil zaskočit Domenecha, leč branku Los Che přestřelil. V 64. minutě se o úspěch snažil pro změnu Angel Correa, ale ani on se ze vstřelené branky radovat nemohl. V 70. minutě provedla Valencia hned trojnásobné střídání. Thierry Correia nahradil Yunuse Musaha, Kevin Gameiro zaujal místo Maxiho Gomeze a zahrál si i Ruben Sobrino, který nahradil Manu Valleja. Atletico však si však i dál drželo ve druhém poločase jasnou převahu a nakonec se dočkalo i gólu. V 79. minutě vyslal Carrasco před branku přízemní centr, který do bezpečí neuklidil Gabriel Paulista a kterého se nedotkl ani jeden z před brankou se přetahující dvojice Mangala a Vitolo. Míč tak nakonec doputoval až k Latovi, který si ho bohužel srazil do vlastní sítě, takže Atletico se dostalo do jednogólového vedení. Valencia tak potřebovala hrát více do ofenzivy, ale do konce utkání si žádnou výraznější šanci ke skórování nevytvořila, což nezměnil ani střídající Jason, který na závěrečné minuty na hřišti nahradil Wasse. Netopýři tak doma Atleticu podlehli 0:1.

0 – VALENCIA: Domenech, Wass (84. Jason), Paulista, Guillamon (57. Mangala), Lato, Musah (70. Correia), Soler, Racic, Guedes, Gomez (70. Gameiro), Vallejo (70. Sobrino)

1 – ATLETICO MADRID: Oblak, Savic, Gimenez, Hermoso, Trippier, Koke, Saul (60. Carrasco), Lodi (46. Felix), Llorente, Lemar (65. Kondogbia), Correa (65. Vitolo)

Gól: 79. Lato vl. (0:1)

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.