The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Prosincový zápasový maratón startuje dnes večer na hřišti Eibaru

Prosincový zápasový maratón startuje dnes večer na hřišti Eibaru


Pět ligových zápasů a k tomu jedno utkání v Copa del Rey, to je valencijský program pro poslední měsíc tohoto kalendářního roku. Valencia se během prosince utká například i s Barcelonou či se Sevillou, ale na úvod má v dohrávce 12. kola papírově slabšího soupeře, a to Eibar. Tento baskický klub je v tabulce o jediný bod před Los Che, takže dnes večer se bude hrát o to, kdo se výrazněji vzdálí sestupovému pásmu, na které mají Netopýři rovněž pouze jednobodový náskok. Úvodní výkop je naplánován tradičně na 21:00.

Z valencijského tábora

Celta Vigo, Deportivo Alaves, Elche a Betis Sevilla. Ti všichni již Valencii v rámci 12. kola La Ligy v tabulce přeskočili. Los Che tak jsou aktuálně na 16. místě tabulky se ziskem 12 bodů za zápasovou bilanci 3-3-5 při skóre 17:17. Za Valencií jsou už jen Levante a Osasuna s 11 body, Real Valladolid, který má na kontě 10 bodů, a Huesca s 8 body. Osasuna, Real Valladolid a Huesca jsou týmy aktuálně okupující sestupové pásmo. Pokud se chce Valencia sestupovému pásmu vzdálit, tak se musí začít snažit již dnes večer, kdy má příležitost vylepšit si svoji bilanci z venkovních zápasů. Na hřištích soupeřů dosud získala jen 4 body za zápasovou bilanci 1-1-3 při skóre 6:8. Mimo svůj stadion Netopýři triumfovali jen na hřišti Realu Sociedad, remizovali na hřišti Deportiva Alaves, ale prohráli s Celtou Vigo, Villarrealem a Elche.

Valencii se nahromadilo hned několik absencí. Dlouhodobě zraněni jsou levý bek Jose Luis Gaya a brankář Jasper Cillessen. Zraněný a zároveň vykartovaný je stoper Hugo Guillamon. Ofenzivní záložníci Kangin Lee a Denis Cheryshev pak zůstávají v karanténě kvůli koronaviru, třebaže u ruského reprezentanta se objevily informace, že by se ještě před utkáním mohl dočkat negativního testu, který by ho uschopnil. Nicméně i v tom případě by měl tréninkové manko, takže levý kraj zálohy dnes obsadí Goncalo Guedes, za nímž bude na kraji obrany operovat Toni Lato, který si před týdnem v zápase s Atleticem Madrid vstřelil nešťastný vlastní gól. V útoku by zřejmě neměl chybět Maxi Gomez, jemuž bude nejspíš dělat společníka Manu Valleja. Média vidí otazníky u dvou pozic v sestavě, a to na pravém kraji zálohy a ve středu obrany. V záložní řadě by prý mohl být zase jednou upřednostněn Jason před Yunusem Musahem, který před týdnem oslavil osmnácté narozeniny a následně s klubem prodloužil smlouvu až do roku 2026. No a ve středu obrany není jasné, kdo bude partnerem Gabriela Paulisty, který se v minulém týdnu konečně dočkal španělského občanství. Z marodky se sice vrátil Mouctar Diakhaby, ale dle trenéra Javiho Gracii je k zápasu připraven i Eliaquim Mangala.

Z tábora soupeře

Jak již bylo v úvodu zmíněno, tak Eibar je na tom v této sezóně prozatím o jediný bod lépe než Los Che. Zisk 13 bodů za zápasovou bilanci 3-4-4 při skóre 8:9 mu prozatím stačí na 13. místo. Valencii může hrát do karet, že se Eibaru na vlastním hřišti nedaří úplně ideálně. Na Estadio Municipal de Ipurua získal prozatím jen 3 body za zápasovou bilanci 0-3-3 při skóre 1:5. Na vlastním hřišti tedy Eibar v této sezóně vstřelil jeden jediný gól. Aktuálně je v domácím prostředí již přes 400 minut bez vstřeleného gólu. Po bodu bral doma v zápasech s Celtou Vigo, Osasunou a Getafe, přičemž ve všech třech případech to bylo za remízu 0:0. Úplně bodově naprázdno pak doma vyšel ze zápasů s Athleticem Bilbao, Elche a Cadizem. Každá série jednou končí, tak snad ta domácích neúspěchů Eibaru ještě chvilku vydrží.

Ani trenér Eibaru Jose Luis Mendilibar nemá k dispozici kompletní kádr. Do utkání nezasáhne Pape Diop, který o víkendu z osobních důvodů odcestoval do své rodné země, tedy do Senegalu. Nastoupit by možná mohl obránce Paulo Oliveira, který už po zranění normálně trénuje a mohl by se tak dočkat návratu do sestavy. Na jeho místě však hraje Esteban Burgos, který ho zastupuje více než dobře, vždyť krom plnění obranných povinností zvládá i střílet góly, vždyť aktuálně má na kontě již 3 přesné trefy a spolu s útočníkem Kike Garciou je nejlepším střelcem týmu. Mimochodem zmiňovaný Kike Garcia se dnes do sestavy vrátí po odpykání disciplinárního testu za červenou kartu. Naopak mimo hru zůstanou zranění obránce Jose Angel Valdes a útočník Quique Gonzalez. Stoprocentně fit pak nejspíš není ani obránce Kevin Rodrigues.

Vzájemná utkání

Eibar se poprvé ve své historii dostal do nejvyšší španělské soutěže v roce 2014 a o rok později málem hned zase sestoupil, protože se umístil až na 18. místě, ale prvoligovou příslušnost mu zajistil administrativní sestup Elche, které mělo finanční problémy. Eibar se tak ne vlastním přičiněním zachránil a následně vydržel v La Lize až do současnosti. Valencia s Eibarem odehrála 12 utkání s bilancí 4-3-5 při skóre 12:12, takže baskický celek zatím ze vzájemných zápasů vytěžil víc bodů. Ze zápasů na Estadio Municipal de Ipurua mají Netopýři bilanci 1-2-3 při skóre 4:6. Jediné dosavadní vítězství na hřišti Eibaru vybojovala Valencia hned v prvním vzájemném utkání v prosinci roku 2014, kdy svého soupeře udolala 1:0 gólem Paca Alcacera.

V loňské sezóně měly oba týmy vyrovnanou bilanci, každý si pohlídal domácí vítězství 1:0. O to valencijské se postaral Maxi Gomez. V sezóně 2018/2019 Valencia v Eibaru naposledy bodovala, a to když na Estadio Municipal de Ipurua remizovala 1:1. Gól Netopýrů tehdy vstřelil Rodrigo Moreno. Mimochodem prosincový termín vzájemného utkání hraného na hřišti baskického celku je celkem tradiční, neboť dnes večer se Valencia v Eibaru představí posedmé a už popáté to bude zápas hraný v posledním měsíci příslušného roku.

Základní informace

SD Eibar – Valencia CF; 12. kolo La Ligy 2020/2021; pondělí 7. 12. 2020 ve 21:00

Předpokládané sestavy

SD Eibar: Dmitrovic, Arbilla, Bigas, Burgos, Correa, Bryan Gil, Pozo, Exposito, Sergio Alvarez, Muto, Kike Garcia

Valencia CF: Domenech, Toni Lato, Mangala, Gabriel, Wass, Guedes, Soler, Racic, Jason, Manu Vallejo, Maxi Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.