The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V Copa del Rey využije Gracia i hráče VCF Mestalla, ale jejich počet je limitován

V Copa del Rey využije Gracia i hráče VCF Mestalla, ale jejich počet je limitován


Valencia již za necelých osm hodin vstoupí do nové sezóny španělské pohárové soutěže Copa del Rey. Soupeřem Netopýrů bude celek Terrassa FC, který působí v Tercera Division, což je až čtvrtá nejvyšší španělská ligová soutěž. I valencijský rezervní celek VCF Mestalla hraje o soutěž výš, tedy v Segunda Division B. Proto se zdá být vhodný čas, aby právě i hráči rezervy pomohli odlehčit herní zátěži, které jsou vystaveni hráči áčka. Ovšem pozor, Terrassa v této sezóně jen jednou prohrála, přičemž dosud v osmi utkáních jen třikrát inkasovala, a utkání se navíc bude hrát na jejím hřišti, tedy na umělé trávě. Krom toho o postupujícím rozhodne jediný zápas, což je formát, který už v loňském ročníku Copa del Rey přinesl nejedno překvapení. Výkop utkání je naplánován na 19:00.

Fotbalové dění je celosvětovou koronavirovou pandemií ovlivněno v mnoha ohledech. Například dosud nebylo odehráno finálové utkání loňského ročníku Copa del Rey mezi Realem Sociedad a Athleticem Bilbao. Valencia, jakožto vítěz z roku 2019, je tak stále úřadujícím šampiónem. Nicméně z tehdejšího týmu už toho na východošpanělském pobřeží mnoho nezbylo. Marcelinův úspěšný trenérský tým je pryč a stejně tak i řada důležitých hráčů. Od obránce Ezequiela Garaye přes záložníky Daniho Pareja, Geoffreye Kondogbiu a Francise Coquelina až třeba po útočníka Rodriga Morena. Současný tým neukazuje takovou sílu a sebedůvěru, která byla na Valencii patrná před necelými dvěma roky. Opravdu se toho tolik změnilo k horšímu jen za pár měsíců? Bohužel ano.

Pojďme se však podívat, jak by dnes mohla nestandardní sestava Los Che vypadat. Nestandardní proto, že více než kdy jindy by měli dostat příležitost hráči rezervního celku VCF Mestalla. Ovšem trenér Gracia musí při skládání sestavy postupovat obezřetně, neboť je tu pravidlo 7 + 4, které říká, že v každém okamžiku utkání (tedy i po provedení střídání) musí být v sestavě týmu alespoň sedm hráčů z prvního týmu. Jedním z nich měl být levý bek Toni Lato, ale ten byl pozitivně testován na koronavirus, tedy do zápasu nezasáhne. Vzhledem k tomu, že ani Jose Luis Gaya není k zápasu zdravotně způsobilý, tak bude muset Gracia volit experimentální řešení. Možností je samozřejmě několik. Stáhnout Denise Cherysheva ze zálohy do obrany. Thierryho Correiu přesadit z pravého kraje obrany na levý. No a nebo tam nasadit přímo levého obránce VCF Mestalla. Tím je Jesus Vazquez, což je syn Braulia Vazqueze, který byl před lety sportovním ředitelem Los Che. Jesus Vazquez však v týmu rozhodně není z nějaké protekce, což by mohlo české a slovenské fanoušky vzhledem k místnímu sportovnímu prostředí lehce napadnout. Pokud dnes nastoupí, tak sice bude teprve debutovat za valencijské áčko, ale dle dostupných informací může být Jesus Vazquez dalším z prvotřídních hráčů na levý kraj obrany vychovaných valencijskou Akademií. Před ním to byli například Jordi Alba, Juan Bernat či Jose Luis Gaya. Již teď mají mít o Vazqueze zájem i věhlasné evropské kluby.

Z dalších hráčů VCF Mestalla by se dnes na trávníku mohli dle médií objevit Guillem Molina, Vicente Esquerdo, Koba Koindredi či Alex Blanco. Esquerdo a Blanco již v soutěžních utkáních hráli na začátku sezóny, ale trenérovu důvěru si nezískali. Teď tedy zřejmě budou mít další příležitost. Mimochodem Alex Blanco je zajímavý případ, neboť aktuálně není na oficiálním webu klubu uveden ani na soupisce prvního týmu, ani v seznamu hráčů rezervy. Krom některých hráčů VCF Mestalla by se dnes mohl debutu za áčko dočkat i brankář Cristian Rivero, který je však už oficiálně veden jako hráč prvního týmu, kde při zranění Jaspera Cillessena kryje záda Jaume Domenechovi. Na hřišti by se měli objevit i další hráči áčka, kteří dosud nedostávali příliš mnoho prostoru. To se může týkat třeba stopera Eliaquima Mangaly, krajního záložníka Jasona či útočníka Rubena Sobrina.

Předpokládaná sestava Valencie:

Rivero – Vazquez, Mangala, Molina, Correia – Cheryshev, Esquerdo, Koba, Jason – Vallejo, Sobrino

  • Ten Jason je ale dobre vyceperený na tej fotke *14* Jak pánko, ale na ihrisku moc toho neukázal *37*
    Rád by som videl Frana Navarra, Facunda Gonzálesa či Marca Ferrisa na ihrisku, ale to by musel ísť niekto dole *26*
    Dúfam v postup *1*