The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dříve se s Getafe bojovalo o pohárovou Evropu, teď jen o větší klid do závěru ligové sezóny

Dříve se s Getafe bojovalo o pohárovou Evropu, teď jen o větší klid do závěru ligové sezóny


Valencijští Netopýři nejsou jediný klub, kterému sezóna nevychází podle představ. Třeba takové Getafe v posledních letech pravidelně bojovalo o pohárovou Evropu a v klidu se umisťovalo v první polovině ligové tabulky. Letos je to jiné a Getafe při pohledu na tabulku La Ligy nalezneme dokonce až o tři body za Los Che, kteří mají aktuálně šestibodový náskok na sestupové pásmo. Oba týmy tedy body nutně potřebují a zítra od 21:00 to tak v Madridu jistě bude veliký boj. Ostatně v zápasech mezi Valencií a Getafe tomu v poslední době není jinak, vždy se jedná o vypjatá utkání.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Getafe

Valencia před týdnem dokázala doma na Mestalle udolat Celtu Vigo a díky tomu se posunula na 12. místo tabulky. Zároveň se zdvojnásobil náskok Netopýrů na sestupové pásmo, aktuálně je šestibodový. Valencia má na kontě 27 bodů za zápasovou bilanci 6-9-9 při skóre 30:32. Mimochodem z šesti valencijských vítězství se Netopýři hned čtyřikrát radovali zároveň z čistého konta. Ostatně tak tomu bylo i před týdnem proti Celtě Vigo. Mimo svůj stadion mají Los Che bilanci 2-4-6 při skóre 12:18. Zvítězit Valencia dokázala na hřištích Realu Sociedad a Realu Valladolid, po bodu si pak přivezla z Alavesu, Eibaru, Barcelony a Bilbaa.

Getafe se v případě vítězství v zítřejším utkání může na Valencii bodově dotáhnout, ale před ni se kvůli výrazně horšímu skóre určitě nedostane. To by totiž Los Che museli prohrát minimálně o šest gólů. Getafe je aktuálně na 15. místě ligové tabulky se ziskem 24 bodů za zápasovou bilanci 6-6-12 při skóre 17:30. Při pohledu na skóre obou zítřejších soupeřů je patrné, že hlavní rozdíl je v počtu nastřílených gólů. Těch mají Netopýři téměř dvakrát tolik co madridský celek. Getafe je v porovnání s Valencií výrazně horší i co se aktuální formy týče. Z posledních šesti utkání získalo Getafe jediný bod a vstřelilo jediný gól. V posledních pěti ligových zápasech se střelci madridského celku gólově neprosadili ani jednou. Na domácím stadionu má Getafe bilanci 4-3-5 při skóre 9:9, Coliseum Alfonso Perez tak v této sezóně rozhodně není nedobytným územím.

Co se týče domácí pohárové soutěže, tak tam se příliš nezadařilo ani jednomu z týmů. Valencia vypadla v osmifinále na hřišti Sevilly. Getafe opustila Copa del Rey už po 2. kole, když prohrála na hřišti třetiligové Cordoby.

Z valencijského tábora

Po dvouzápasové absenci se přímo na lavičku Valencie vrátí její trenér Javi Gracia, který předchozí utkání proti Realu Madrid a Celtě Vigo musel sledovat jen z tribuny, což byl trest za to, že v podzimním utkání s Atleticem Madrid navedl stopera Huga Guillamona, aby si nechal dát pátou žlutou kartu v sezóně ještě předtím, než byl nucen kvůli zranění střídat. Dobrou zprávou pro valencijského trenéra je nejen jeho vlastní návrat blíže dění, ale i postupné vyprazdňování marodky Los Che. Už před týdnem se do hry dostal brankář Jasper Cillessen, proti Geatefe možná nastoupí stoper Mouctar Diakhaby, no a na marodce tak zůstane už jen krajní záložník Denis Cheryshev. Gracia zatím nepočítá ani s Cristianem Piccinim, ale ten není zraněný, jen potřebuje nabrat dostatečnou fyzickou kondici po návratu z nevydařeného hostování v Atalantě Bergamo.

Co se týče základní jedenáctky, tak ta zítra v Madridu zřejmě nebude příliš odlišná od zápasu s Celtou Vigo. Španělská média zmiňují dvě možné změny. První by byl návrat uzdraveného stopera Mouctara Diakhabyho po bok Gabriela Paulisty. Ze sestavy by tak vypadl Hugo Guillamon. Ovšem z dění a ze zpráv ze Španělska je patrné, že i valencijský odchovanec je v hierarchii stoperů Los Che nad Ferrem, který v lednu na Mestallu zamířil na hostování z Benficy Lisabon. Druhý otazník visí nad obsazením postu levého záložníka. Goncalo Guedes je zřejmě v nemilosti trenéra Gracii a Denis Cheryshev stále není zdravotně v pořádku, ale i tak je možností celá řada. Proti Celtě Vigo hrál Alex Blanco, třebaže v týdnu před tímto zápasem Gracia na levém kraji záložní řady zkoušel Yunuse Musaha. Tuto variantu mimochodem zkoušel i teď před výpravou do Madridu. Další možností je zpevnění levé strany nasazením dvou klasických levých beků za sebou. Na hřiště by se tak dostal Toni Lato. No a šanci na start v základní sestavě má nejspíš i Manu Vallejo, pro kterého kraj záložní řady není ničím neznámým. V útoku si totiž odchovanec Cadizu zřejmě navzdory vítěznému gólu proti Celtě Vigo v základní sestavě nezahraje, neboť spolupráce Maxiho Gomeze s Kanginem Lee před týdnem fungovala velmi dobře. Vallejo však je schopný skórovat i z pozice střídajícího hráče. V této ligové sezóně vstřelil už pět gólů a z toho hned čtyři z pozice střídajícího hráče.

Z tábora soupeře

Dlouhá léta byl hrdinou Getafe trenér Jose Bordalas, který klub převzal v roce 2016 jako druholigový, ale hned ho dovedl zpět do nevyšší soutěže a tam s ním dosahoval již výše zmiňovaných pozitivních výsledků, tedy pravidelných umístění v první polovině ligové tabulky a k tomu víceméně pravidelných bojů o pohárovou Evropu. V této sezóně je to však jiné. Getafe se tolik nevede a výrazně blíže má k sestupovému pásmu než k pohárové Evropě. Navíc na povrch vyplouvají informace o sporech trenéra s prezidentem Getafe Angelem Torresem. Není divu, že se tak už spekuluje o jeho možném odvolání. Dokonce se objevilo už i jméno Bordalasova možného nástupce. Nahradit by ho mohl Michel Gonzalez, který už Getafe v minulosti vedl.

Zítra však madridský klub proti Valencii povede stále Bordalas, kterého může těšit, že ani Getafe nemá příliš rozsáhlou marodku. Otazníky jsou pouze nad starty obránce Etxeity a dvojice útočníků Molleja a Daria Povedy. Getafe se v zimě rozhodlo krizi řešit příchodem nových posil, na hostování přivedlo dvojici mladých talentovaných hráčů Carlese Alenu z Barcelony a Takefusa Kuba z Realu Madrid. Mimo jiné se tak zítra můžeme těšit na souboj dvou mladých talentovaných asijských hráčů.

Vzájemná utkání

V prvním letošním vzájemném utkání se na Mestalle zrodila remíza 2:2. Skóre otevřel Yunus Musah ve 22. minutě, ale situaci Valencii zkomplikoval Thierry Correia, který se na začátku druhé půle nechal zbytečně vyloučit. Getafe toho dokázalo využít až v závěru zápasu, kdy se prosadili krátce po sobě Juan Hernandez v 87. minutě a Angel v 94. minutě. Vypadalo to tak na export tří bodů z Mestally, ale Valencia ještě dostala jednu šanci a Carlos Soler ji využil, když ve 100. minutě vyrovnal.

Na hřišti Getafe Valencia v minulé sezóně prohrála 0:3, ale o rok dříve tam pro změnu získala všechny tři body po vítězství 1:0, které Netopýrům vystřelil Dani Parejo proměněným pokutovým kopem. Ostatně Valencia ze hřiště Getafe nemá v posledních letech vůbec špatnou bilanci. Koneckonců na Coliseum Alfonso Perez má Valencia z posledních deseti zápasů bilanci 5-1-4, takže se jí v Madridu ve vzájemných zápasech daří lépe, než domácímu celku. Uvidíme, zda to potvrdí i zítra.

Základní informace

Getafe CF – Valencia CF

25. kolo La Ligy 2020/2021; sobota 27. února 2021 ve 21:00

Předpokládané sestavy

Getafe CF: David Soria, Olivera, Chakla, Djene, Nyom, Cucurella, Arambarri, Maksimovic, Kubo, Mata, Cucho

Valencia CF: Cillesen, Gaya, Guillamon, Paulista, Correia, Musah, Soler, Racic, Wass, Kangin Lee, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.