The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Po týdnu znovu v pátek a znovu derby

Po týdnu znovu v pátek a znovu derby


Před týdnem v pátek Valencia zahajovala program 26. kola La Ligy regionálním derby s Villarrealem a dnes zahájí pro změnu program 27. kola městským derby na hřišti Levante. Výkop utkání bude ve 21:00.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Levante

Vítězství nad Villarrealem z minulého týdne výrazně zlepšilo situaci Netopýrů v tabulce. Aktuálně je Valencia na 12. místě se ziskem 30 bodů za zápasovou bilanci 7-9-10 při skóre 32:36, ale zásadní je především skutečnost, že se Netopýrům konečně podařilo výrazněji vzdálit od sestupového pásma. Na poslední trojici mají nyní Los Che k dobru osm bodů. Tento náskok si však vybojovali především díky domácím utkáním, vždyť v posledních třech zápasech na Mestalle Valencia zvítězila. Bylo by však dobré zlepšit i výkony a výsledky ve venkovních zápasech. Ostatně se o tom zmínil i trenér Javi Gracia na předzápasové tiskové konferenci. Mimo své hřiště mají Netopýři bilanci 2-4-7 při skóre 12:21. Například z posledních čtyř venkovních zápasů získala Valencia jediný bod za remízu v Bilbau. V zápasech v Madridu nebodovala a prohrála postupně s Atleticem, Realem i Getafe.

Levante je v ligové tabulce velmi blízkým sousedem svého městského rivala, neboť je aktuálně na 11. místě se ziskem 32 bodů za zápasovou bilanci 7-11-8 při vyrovnaném skóre 35:35. Valencia tak může Levante v případě vítězství přeskočit, nicméně při porovnání venkovních výkonů Netopýrů a domácích výkonů Levante to pro Los Che nevypadá zrovna nejlíp. Na vlastním stadionu má Levante bilanci 4-7-2 při skóre 20:17. Od prosince do začátku ledna si Levante doma připsalo čtyři ligová vítězství v řadě, a to doma dokázalo udolat i aspiranty pohárové Evropy Real Sociedad a Betis Sevilla. Z posledních pěti domácích vystoupení Levante se hned čtyřikrát zrodil nerozhodný výsledek. Bod například Levante bralo i proti Atleticu Madrid, přičemž ligového lídra navíc o pár dní později porazilo na jeho hřišti. Mimochodem nikdo jiný dosud na Wanda Metropolitano netriumfoval.

Rozdílně si oba celky vedly v Copa del Rey. Že Valencia vypadla v osmifinále na hřišti Sevilly, to víme všichni moc dobře. Levante naopak došlo až do semifinále, přičemž na své cestě krom týmů z nižších lig vyřadilo i Real Valladolid a Villarreal. Až v semifinále nestačil valencijský celek na Athletic Bilbao, i když bylo to velmi vyrovnané. V Bilbau se zrodila remíza 1:1 a stejný výsledek svítil na ukazateli skóre i po odehrání základní hrací doby v odvetě na hřišti Levante. Až v půlhodinovém prodloužení si Athletic vystřelil postup.

Z valencijského tábora

Trenér Los Che Javi Gracia se víceméně celou sezónu musí vyrovnávat s absencemi, nicméně aby mu najednou chybělo tolik důležitých hráčů, jako před zápasem s Levante, to asi nepamatuje. Přitom zraněný je jen levý záložník Denis Cheryshev. Jenomže hned čtyři další Netopýři se vykartovali před týdnem v zápase s Villarrealem. Na pátou žlutou kartu v sezóně shodně dosáhli Jose Luis Gaya, Uros Racic, Carlos Soler a Maxi Gomez. Z hráčů, kteří byli před regionálním derby v ohrožení, se proti Villarrealu žluté karty vyvaroval jen Thierry Correia. Ruský reprezentant chybí už delší čas, nicméně zbývající kvartet dnešních absentérů byl v poslední době pro Graciu jasnou volbou při tvorbě základní sestavy. Je tak jisté, že se dočkáme změn, a to možná nejen v hráčském obsazení zahajovací jedenáctky, ale i v herním systému.

Dle zpráv ze Španělska valencijský trenér v týdnu zkoušel se svými hráči klasické rozestavení 4-4-2, ale i hru se třemi stopery. Nicméně většina hráčů by měla mít místo jisté. Po povedeném výkonu proti Villarrealu by mezi třemi tyčemi neměl chybět Jasper Cillessen a v poli budou hrát obránci Thierry Correia, Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby, Toni Lato, záložníci Christian Oliva, Daniel Wass, Kangin Lee a Goncalo Guedes a útočník Kevin Gameiro. To máme deset jmen. Toni Lato nahradí Jose Luise Gayu, Kevin Gameiro Maxiho Gomeze a Christian Oliva se startu v základní sestavě dočká díky absenci základní dvojice středních záložníků. Po odpykání trestu za červenou kartu se pak vrací Mouctar Diakhaby, který by po boku Gabriela Paulisty nahradil Huga Guillamona. Mimochodem stojí za povšimnutí, že trenér Gracia se zřejmě odhodlá nasadit zároveň Goncala Guedese i Kangina Lee, třebaže dřív tuto možnost odmítal. Kdo však výše vyjmenovanou desítku doplní? To bude záležet na rozestavení.

Pokud se bude hrát klasické rozestavení 4-4-2, tak by se měl startu dočkat Alex Blanco, který by obsadil levý kraj zálohy. Ve středu záložní řady by hráli Christian Oliva a Daniel Wass a na pravém kraji by nastoupil Kangin Lee. V útoku by operovala dvojice Kevin Gameiro a Goncalo Guedes. V obraně by byla samozřejmě čtveřice Thierry Correia, Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby a Toni Lato a v brance Jasper Cillessen. Pokud však Javi Gracia sáhne ke změně rozestavení a nasadí sestavu se třemi stopery, tak by se na hřiště místo Alexe Blanca dostal Hugo Guillamon, který by se před Jasperem Cillessen postavil po bok Gabriela Paulisty a Mouctara Diakhabyho. O krajní prostory by se starali Thierry Correia vpravo a Toni Lato vlevo. Kangin Lee by hrál spolu s Christianem Olivou a Danielem Wassem ve středu hřiště a před nimi by byla už jen dvojice Kevina Gameiro a Goncalo Guedes.

Z tábora soupeře

Levante se nepovedly dva poslední zápasy, když nejdříve vypadlo z Copa del Rey s Athleticem Bilbao a následně v lize nestačilo na Real Sociedad. Trenér Paco Lopez se tak bude muset pokusit hráče vrátit do rozpoložení, se kterým dosáhli například na výše zmiňovaná čtyři domácí vítězství v řadě. Využít k tomu může třeba i uzdravenou dvojici útočníka Sergia Leona a stopera Roberta Piera. Ovšem i Levante má několik významných absencí. Pro zranění jsou mimo hru záložníci Nemanja Radoja, Gonzalo Melero a Jose Campana a stoper Sergio Postigo.

Zatímco valencijský trenér Javi Gracia přemítá nad možným nasazením sestavy se třemi stopery, tak jeho protějšek Paco Lopez pravděpodobně půjde opačnou cestou a z 5-3-2, nebo chcete-li 3-5-2, se vrátí ke 4-4-2. Levante například se třemi stopery vítězně zvládlo zápas na hřišti Atletica Madrid, no na druhou stranu třeba v San Sebastianu se tento systém proti Realu Sociedad až tak neosvědčil. V každém případě však nejspíš na hřišti nebude chybět stoper Ruben Vezo, který toho nemálo odehrál i za Los Che.

Kompletní nominace Levante pro zápas proti Valencii: Aitor, Cardenas, Rober Pier, Vezo, Tono, Duarte, Clerc, Miramon, Coke, Malsa, Vukcevic, De Frutos, Doukoure, Rochina, Bardhi, Sergio Leon, Roger, Morales, Dani Gomez.

Vzájemná utkání

V této sezóně se oba týmy potkaly na Mestalle hned v 1. kole. Levante se v zápase dostalo dvakrát do vedení, no nakonec v derby nezískalo ani bod. Přitom úvodní gól vstřelilo hned v 1. minutě, kdy se prosadil Morales. Ve 12. minutě vyrovnal Gabriel Paulista, ale ve 36. minutě poslal Morales Levante znovu do vedení. V tomto případě měl náskok hostí ještě kratší trvání, než v prvním případě, protože už ve 39. minutě vyrovnal Maxi Gomez. O vítězství Los Che 4:2 pak ve druhém poločase rozhodl střídající Manu Vallejo, který se prosadil v 75. a 94. minutě.

Levante aktuálně hraje čtvrtou sezónu v La Lize v řadě, předtím bylo jeden rok v Segunda Division, a to v sezóně 2016/2017, a předtím od roku 2010 šest sezón v řadě v nejvyšší španělské soutěži. S Netopýry se tedy v posledních letech potkalo často. Potěšující informací před dnešním utkáním je to, že Netopýři na hřišti Levante prohráli naposledy v roce 2016, tedy ještě před jednoročním účinkováním Levante v Segunda Division. Od chvíle, kdy se městský rival Netopýrů vrátil v roce 2017 do nejvyšší soutěže, tak Valencia na jeho hřišti neprohrála. V sezóně 2017/2018 získali Los Che na hřišti Levante bod za remízu 1:1. Valencijský gól vstřelil Rodrigo, za Levante později vyrovnal Bardhi. O sezónu později to byla opět remíza, ale tentokrát 2:2. Domácí poslal dvakrát do vedení Roger Marti, ale za Valencii vyrovnali nejdřív Cheryshev a podruhé Dani Parejo z penalty. V minulé sezóně 2019/2020 Netopýři na Estadio Ciudad de Valencia dokonce zvítězili 4:2. Levante se přitom dostalo do dvougólového vedení, o které se zasloužil Roger Marti, který se trefil nejprve ze hry a poté z pokutového kopu, ale stejný hráč následně pomohl i Valencii, když si dal vlastní gól. Poté už se trefovali jen Netopýři, a to dvakrát Kevin Gameiro a jednou Ferran Torres.

Základní informace

Levante UD – Valencia CF

27. kolo La Ligy 2020/2021; pátek 12. března 2021 ve 21:00

Předpokládané sestavy

Levante UD: Aitor, Clerc, Duarte, Vezo, Miramon, Bardhi, Rochina, Malsa, De Frutos, Morales, Roger

Valencia CF: Cillesen, Lato, Diakhaby, Guillamon, Paulista, Correia, Oliva, Wass, Kangin Lee, Guedes, Gameiro

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Proč by měl hrát Wass ve středu zálohy a KangIn na pravo?
    KangIn byl ještě před rokem střední záložník a Wass by se doprava hodil. Jinak si myslím, že už je čas zkusit párkrát do brány Rivera. Už je mu dost na to aby začal chytat*1*

  • V odpovědi na: tade18

    To je dobrá úvaha. Aj s Riverom *12*

  • V odpovědi na: tade18

    Kangin prece nikdy nehral ve 4-4-2 stredniho zaloznika jako ted hraji Soler a Racic. Kangin hral maximalne AM pri rozestaveni 4-2-3-1, coz ale myslim nebylo nijak caste. Hlavne vsak jako AM nemel tolik defenzivnich povinnosti jako CM. Pokud ho ted ale chce Gracia pouzit jako zaloznika v 5-3-2, tak by to problem byt nemel. Wass a Oliva budou stazenejsi a Kangin by hral v podstate pod utocnym duem. Ale ze by se Wass vpravo hodil, to je bohuzel pravda.

  • V odpovědi na: ruty

    Práve o to AM ide *14* Uvidíme, že čo zaujímavého Gracia predvedie a predstaví *16*

  • V odpovědi na: Harakant

    Wass ve středu zálohy a Kangin vpravo jsou v článku zmiňovaní v rámci rozestavení 4-4-2 a tade18 navrhl jejich prohození, takže jestli to bylo v souvislosti s článkem, tak měl na mysli prohození v rozestavení 4-4-2. Kde je v tomhle rozestavení AM, o které podle tebe jde? Vždyť to, že hrál AM, neznamená, že je schopný zahrát CM ve 4-4-2. Tam jsou úkoly trošku rozdílné.

  • V odpovědi na: ruty

    4-4-2 se dá hrát i se střeďákama za sebou( resp. 4-1-2-1-2, ale já to spíš myslel, že je tvůrce hry, tak by mohl hrát střeďáka*24*

  • V odpovědi na: ruty

    No ale přesně jak píšeš, to už by vlastně nebylo tak úplně 4-4-2, rozhodně ne v takové podobě, jak toto rozestavení praktikuje Valencia. V tom valencijském 4-4-2 Kangin ve středu zálohy nikdy nehrál, zatímco na krajích záložní řady ano, tak proto to tak Gracia na trénincích zkoušel. No ale jak už teď víme, tak v zápase se stejně rozhodl pro variantu se třemi stopery, takže tohle dohadování je už vlastně jedno. Akorát ještě dál víme, že to zrovna moc šťastný tah nebyl *3*

  • čekal jsem hodně, ale Guillamona ve střední záloze ne*9**24**12*

  • V odpovědi na: tade18

    teda aspoň podle livsportu a předzápasoého studia, nevim jestli nehrajou na pět obránců (5-4-1)