The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia zaslouženě porazila Granadu 2:1

Valencia zaslouženě porazila Granadu 2:1


Netopýři odehráli skvělý první poločas proti Granadě a zaslouženě po něm vedli díky trefě Wasse. Druhý poločas se jim podařilo navýšit díky Blancovi na 2:0, jenže v závěru zdramatizoval zápas gólem Soldado. Naštěstí už ale další gól nepřibyl, a tak Valencia vyhrála 2:1.

1. POLOČAS

Úvod zápasu přinesl rychlý gól. Gayův centr ve 4. minutě našel v malém vápně Wasse, jemuž přistál centr přímo na noze. Dánský reprezentant pouze šikovně a nenápadně nastavil nárt a sklepl míč do branky – 1:0 pro Netopýry.

Valencia ale hru neutlumila, další šance se ujal v 8. minutě Soler, jenž vypálil ze střední vzdálenosti, avšak přímo na brankáře. V 10. minutě pak Gayá našel dalším skvělým míčem u tyče Alexe Blanca, ale jeho potovou střelu ještě pohotověji zlikvidoval bravurně gólman.

Ve 13. minutě se po rohovém kopu odrazil míč před pokutové území Granady, kde z voleje pálil Wass, ale nedokázal udržet střelu v rozumné výšce, a tak míč skončil na tribuně.

Na druhé straně se v 16. minutě dostal v dobré pozici ve vápně Kenedy, ale obrana naštěstí tečovala jeho střelu mimo branku.

O minutu později vypálil troufale z 35 metrů dělovku Victor Diaz, ale razantní střela letěla zhruba metr a půl nad branku.

Ve 21. minutě stáli při hostech všichni svatí. Nejprve se nákop do vápna odrazil na volného Guedese, kterého ale vleže vychytal rukou Rui Silva, poté se ale dostal k odraženému míči Wass, jenže jeho sklepnutí do prázdné brány zabránil skluzem obránce.

Ve 33. minutě mohl sudí tasit červenou kartu, když nákop před vápno dobíhal Maxi, ale zezadu jej srazil Sánchez. Místo toho byla udělena pouze žlutá karta a přímý kop z kraje vápna, jenž ale Soler napálil do zdi.

Valencia do poločasu držela míč více, než soupeř, ale stejně jako on, nedokázala se dostat k pokutového území do dobrého zakončení. Poločas tak byl ukončen za stavu 1:0.

2. POLOČAS

Už v první minutě druhé půle se zprava prosmýkl do vápna Guedes a razantním nákopem vybízel své spoluhráče před brankou, ale brankář pohotově vytasil ruku a míč odrazil do bezpečí.

Dlouho se nic zajímavého nedělo, až nakonec se v 57. minutě pokusil o oživení střelou ze střední vzdálenosti Kenedy, ale míč letěl z jeho kopaček příliš vysoko na to, aby skončil v brance.

Lépe se to povedlo Soldadovi, jenž v 59. minutě dostal centr ke značce pokutového kopu, odkud hlavičkoval směrem k zemi, ale Cillessen předvedl sebejistý zákrok. Ta Valencia z prvního poločasu jako by se někam ztratila.

Až v 65. minutě měli střeleckou příležitost hráči v bílém. Wass posunul míč od značky pokutového kopu před vápno, kde bez přípravy pálil tvrdě, avšak mimo braku Račič. O minutu později se Guedes horko těžko prosmýkl mezi hráči na polovinu soupeře a našel volného nabíhajícího Alexe Blanca, který zachoval chladnou hlavu a poslal míč po zemi do vzdálenějšího dolního rohu branky – 2:0.

Krátce po gólu si chtěl zastřílet také sám Guedes, a tak z dálky zkusil vyslat skákavou střelu, která ale skončila zhruba metr od branky Granady.

Slibnou střelu vypustil v 77. minutě zpoza vápna Herrera a Cillessen se musel činit , aby jeho střelu vyboxoval. Navíc bylo štěstí, že vyražený míč nenašel nikoho k dorážce.

Domácí kouč Gracia dlouho otálel s prvním střídáním, které nakonec realizoval až v 79. minutě, kdy do hry pustil Kangina Leeho, zatímco stáhl ze hry Alexe Blanca.

Valencia už hrála v klidu a spoléhala na protiútoky. Jeden takový založila v 83. minutě, kdy proti nákopu na polovinu soupeře vyběhl brankář Rui Silva, ale Maxi byl rychleji u míče a po přechodu přes gólmana zaklopýtal, přičemž usměrnil míč do prázdné branky, jenže než se tam dokoulel, přiběhl Victor Díaz a skluzem vypíchl míč těsně před brankovou čárou.

Další protiútok následoval v 86. minutě, kdy Wass posunul míč volnému Maximu k hranici vápna, ale přízemní střela domácího útočníka skončila v náručí soupeřova brankáře.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se ze hřiště odploužil Wass a do hry zamířil čerstvý Musah.

V 88. minutě vykoupal obránce stahovačkou ve vápně Diaz a poslal míč na opačnou stranu vápna volnému Quinimu, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě, ale branku minul. O minutu později na druhé straně zblízka z úhlu zakončoval Maxi, ale Rui Silva jej zvládl vychytat.

Těsně před před koncem zápasu šel do hry Vallejo, coby střídající hráč za Guedese.

V 90. minutě Molina sklepnul hrudníkem míč do náběhu do vápna Soldadovi, a ten chladnokrevně zakončil do dolního rohu branky, bylo sníženo na 2:1!

Následovalo pět minut nervů rvoucího nastavení, které se ale obešlo bez gólových šancí.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Cillessen 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Račič 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Blanco 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Maxi 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Kangin Lee 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Vallejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)

  • No 4-tá domáca výhra v rade *12* To sa pekne počúva, ale aj číta *9* Ale chcelo by to vylepšiť zápasy vonku a tiež urobiť nejakú tú šnúru... *37*
    Výkon dnešný bol výborný *12* Spokojnosť, len keby v druhej polovici *1* svoje šance premenila, kedy Granadír otvoril viac obranu, tak by bolo oveľa veselejšie *31*
    Soldado sa ukázal, že má stále čuch na góly *13* Nie ako náš Kévin *37*

  • Neříkám, že hrál dobře, ale je to snad první zápas v téhle sezóně co jsem viděl Maxiho Goméze se snažit vytvářet si šance a taky trošku běhat. Vždycky jenom lenivě stojí na půlce a odehrává osobní souboje tak, že do někoho vrazí tělem a a je z toho faul proti Valencii*1* a pro Harakanta: Gameiro tu podle mě není a by dával 10 golů za sezónu, ale protože vytváří šance spoluhráčům například v protiútoku dobře otevírá hru (ale je to jen můj názor:-))

  • V odpovědi na: tade18

    To je jasné, že Kévin vytvára šance, ale on prišiel na Mestallu s trochu iným povolaním a to dávať góly. Jeho výkonnosť uz má dlhšiu dobu klesajúci spád. Pamätám si ako prehlásil pred médiá tesne po tom čo ho *1* kúpila: Chcel by som dať aspoň 20 gólov za sezónu

  • Myslím si, že od začátku roku to byl nejlepší výkon, který jsme předvedli. Proti Celtě a Villarrealu jsme také zvítězili, ale tam jsme začali pořádně hrát až od 80. minuty.
    Včera jsme začali hrát hned o začátku a asi i ten rychlý gól tomu dost pomohl, že potom Granada docela dlouho tápala.
    Jenom škoda, že jsme někdy kolem 80. minuty nedali ještě třetí branku, což by Granadu už dorazilo. Takhle ještě nakonec dokázali vytvořit menší drama v závěru utkání.
    Celkově to ale bylo pro oči diváka příjemné. Doufám, že konečně vyhrajme i venku. Příště náš čeká Cadiz, který je aktuálně bez formy, takže ideální šance toho využít.