The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Po reprezentační přestávce se Valencia představí na hřišti Cadizu

Po reprezentační přestávce se Valencia představí na hřišti Cadizu


Valencia má v nedělním utkání šanci na druhé ligové vítězství v řadě, neboť před reprezentační pauzou zvítězila nad Granadou. To se však hrálo na Mestalle, kde se Netopýrům v poslední době daří. Na venkovních hřištích však jako by nastupovala snad jiná Valencia. Uvidíme, zda utkání proti Cadizu tento trend naruší. Mimochodem dvakrát za sebou se Valencia v lize z tříbodového zisku radovala naposledy na přelomu ledna a února loňského roku. V Cadizu bude utkání zahájeno v neděli 4. dubna v 18:30.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Cadizu

Díky již výše zmíněným domácím výkonům nemá Valencia aktuálně úplně největší starosti s udržením prvoligové příslušnosti. Na sestupové pásmo má v rámci rozehraného 29. kola k dobru slušný devítibodový náskok. Netopýři se nacházejí na 12. místě ligové tabulky se ziskem 33 bodů za zápasovou bilanci 8-9-11 při skóre 34:38. Ano, doma na Mestalle Los Che šestkrát v řadě neprohráli a v posledních čtyřech domácích zápasech dokonce vždy zvítězili. V neděli se však s Cadizem utkají na jeho hřišti, tedy se podívejme na venkovní bilanci Netopýrů v této sezóně. Zde už to taková sláva není. Valencia má na hřištích soupeřů bilanci 2-4-8 při skóre 12:22. Podíváme-li se na tabulku venkovních zápasů, tak se ziskem 10 bodů jsou Los Che až na 16. místě. Hůře si mimo svůj stadion vedou jen Elche, Getafe, Deportivo Alaves a Granada. Valencia v této sezóně dokázala mimo Mestallu zvítězit jen na hřištích Realu Sociedad a Realu Valladolid. Po bodu pak brala v Alavesu, Eibaru, Barceloně a Bilbau.

To ligový nováček z Cadizu si naopak především na začátku sezóny venkovní zápasy vyloženě užíval, když po svém návratu do nejvyšší soutěže hned čtyřikrát v řadě venku zvítězil. Tři body si přivezl třeba i ze zápasu s Realem Madrid. V té době se tak navzdory domácím ztrátám držel v první polovině ligové tabulky, což už ale neplatí. Aktuálně je Cadiz na 15. místě se ziskem 29 bodů za zápasovou bilanci 7-8-13 při skóre 24:44. Cadiz má druhý nejvyšší záporný rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými góly a spolu s Huescou a Deportivem Alaves se dělí i o druhou příčku co se nejděravější obrany La Ligy týče. Hůře na tom je jen Granada. Na sestupové pásmo má Cadiz jen pětibodový náskok. Ostrovní celek si totiž neudržel venkovní formu ze začátku sezóny a na druhou stranu nevylepšil formu domácí. Na vlastním hřišti má bilanci 3-4-7 při skóre 12:22. Cadiz sice v prosinci doma udolal Barcelonu, což bylo jeho první domácí vítězství po návratu do La Ligy, ale od té doby se doma z vítězství radoval už jen proti Deportivu Alaves a Eibaru. Po bodu pak doma získal s Granadou, Villarrealem, Realem Valladolid a Levante.

V Copa del Rey v této sezóně ani jeden ze zítřejších soupeřů neudělal díru do světa. Valencia celkem jasně vypadla v osmifinále na hřišti Sevilly, no Cadiz se se španělskou pohárovou soutěží rozloučil dokonce ještě o kolo dříve, když prohrál na hřišti druholigové Girony.

Z valencijského tábora

Trenér Valencie Javi Gracia se musel v uplynulých dvou týdnech na trénincích obejít bez hráčů, kteří si plnili reprezentační povinnosti. U gólmana Jaspera Cillessena, který se po dlouhodobém zranění stal jedničkou ve valencijské svatyni, se bohužel jeho absence protáhne, neboť se na reprezentačním srazu zranil ještě dříve, než vůbec mohl zasáhnout do nějakého zápasu. To ostatní valencijští reprezentanti prožili přece jen příjemnější chvíle. Například trio Hugo Guillamon, Patrick Cutrone a Thierry Correia se zúčastnilo bojů v základních skupinách evropského šampionátu U21 a všichni tři se mohli radovat z postupu do vyřazovací části, která však přijde na řadu až v dalším reprezentačním okně. Rád bude uplynulou reprezentační přestávku vzpomínat i Uros Racic, který debutoval v seniorském národním týmu Srbska. Pro Valencii je však důležité především to, že krom Cillessena se nikdo jiný na srazech národních týmů nezranil. Krom holandského brankáře mají Los Che na marodce ještě Eliaquima Mangalu. Reprezentační přestávka totiž naopak dopomohla k uzdravení a k nabrání fyzické kondice u dvojice Denis Cheryshev a Cristiano Piccini.

A jak by tedy mohla vypadat valencijská základní sestava? Lze předpokládat, že Javi Gracia se bude snažit co nejvíc držet toho, co mu v poslední době přináší úspěchy alespoň v domácím prostředí, a bude doufat, že to zafunguje i na hřišti soupeře. Jedinou vynucenou změnou je vyměnění zraněného Jaspera Cillessena za Jaume Domenecha. V obraně můžeme očekávat kvartet Thierry Correia, Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby a Jose Luis Gaya. V záloze je otazníkem snad jen levá strana středové řady. Dostane znovu důvěru Alex Blanco, který mimochodem před reprezentační přestávkou vstřelil vítězný gól v zápase s Granadou, nebo trenér upřednostní uzdraveného Denise Cherysheva? U zbylých třech postů v záloze není moc prostor pro pochyby, trojice Daniel Wass, Uros Racic a Carlos Soler, to jsou stálice Netopýrů. V útoku by pak měla znovu nastoupit dvojice Maxi Gomez a Goncalo Guedes, třebaže ani jeden z nich se nemůže chlubit zrovna ideální produktivitou. I proti svému bývalému týmu tak bude na šanci jen na lavičce čekat Manu Vallejo.

Z tábora soupeře

Cadiz dokázal ve svém dosud posledním domácím utkání porazit Eibar, což bylo jeho první domácí vítězství po čtyřech zápasech bez vítězství, přičemž před zápasem s Eibarem Cadiz na vlastním hřišti dokonce třikrát v řadě prohrál. V neděli v podvečer by tedy chtěla družina trenéra Alvara Cervery na Estadio Ramon de Carranza navázat právě na zápas s baskickým celkem. Ovšem bezhlavého útočení se od ostrovního celku jistě nedočkáme. Cadiz je totiž příkladem týmu, kterému nevadí přenechat iniciativu soupeři, ale pak nečekaně udeřit. Ostatně například v prvním vzájemném utkání v této sezóně měla Valencia doma na Mestalle sice 71 % držení míče, ale na střelecké pokusy byla přitom bilance výrazně vyrovnanější 11:9 pro Los Che. Na přelomu ledna a února neměl Cadiz dobré období a tehdejší neúspěchy se vyznačovaly velkým počtem inkasovaných gólů. Za čtyři utkání tehdy Cadiz inkasoval hned patnáctkrát. Proto se následně ještě více snažil uchýlit k pevné defenzivě. Uvidíme, jak si v neděli poradí s útokem Netopýrů.

V týmu Cadizu je možné dohledat celkem velkou valencijskou stopu. Vždyť i trenér Alvaro Cervera byl během své hráčské kariéry několik let Netopýrem. Dres Valencie oblékal v letech 1992 až 1995. Naopak nejčerstvější zkušenost s Los Che má útočník Ruben Sobrino, který za Valencii nastupoval ještě v první polovině této sezóny, než zamířil za větším herním vytížením na hostování do Cadizu. Větší porce minut se dočkal, nicméně proti Los Che si nezahraje. Brání mu v tom tradiční klauzule, kdy hráč nesmí nastoupit proti svému domovskému celku. Respektive mohl by nastoupit, ale Cadiz by za jeho start musel zaplatit určitou sumu. No podle prohlášení trenéra Cervery na předzápasové tiskové konferenci to nevypadá, že by se Cadiz k tomuto kroku uchýlil. Cadiz tak bude při skládání útoku značně limitován, protože mimo hru je i další útočník Choco Lozano. I ten zná dobře prostředí valencijského klubu, třebaže se u Netopýrů nikdy neprobojoval do prvního týmu. Stejný případ je i obránce Carlos Akapo, který několik let oblékal dres VCF Mestalla. Ten je na rozdíl od Lozana alespoň zdravý a proti svému bývalému chlebodárci může nastoupit. Přesto však pro většinu fanoušků Los Che bude největší valencijskou stopou v dresu Cadizu útočník Alvaro Negredo. Jeden z nejdražších nákupů valencijské historie. Hráč, který v závěru letního přestupového období roku 2014 přicházel na Mestallu jako velká přestupová bomba. Bohužel u Los Che své kanonýrské schopnosti neprokázal. V tomto ligovém ročníku skóroval za Cadiz už sedmkrát. Ve Valencii odehrál dvě kompletní sezóny a v obou případech měl v La Lize na kontě jen pět gólů.

Vzájemná utkání

Cadiz se v létě loňského roku do nejvyšší španělské soutěže vrátil po čtrnácti letech, naposledy byl totiž součástí La Ligy v sezóně 2005/2006. Tehdy to navíc byla v podání ostrovního celku jednosezónní záležitost, pravidelně hrával v nejvyšší španělské soutěži naposledy na přelomu 80. a 90. let minulého století. Před nedělním utkáním tedy opravdu nelze příliš vyčíst z dosavadních vzájemných zápasů. Relevantní je totiž jen ten poslední, kdy se oba týmy střetly v rámci této sezóny na Mestalle v úvodním zápase tohoto kalendářního roku. Cadiz poslal v 58. minutě do vedení Choco Lozano, který před lety hrával ve valencijském rezervním celku VCF Mestalla. O vyrovnání na konečných 1:1 se v 79. minutě zasloužil Maxi Gomez, pro kterého to byl dosud poslední gól v dresu Los Che.

Cadiz sice naposledy hrál v La Lize v sezóně 2005/2006, ale Netopýři se s tímto klubem přesto od té doby ve dvou soutěžních zápasech utkali. Stalo se tak v Copa del Rey v prosinci roku 2011. V prvním zápase v Cadizu se zrodila ošemetná remíza 0:0, nicméně domácí odvetu Netopýři těsně před Vánocemi zvládli a zvítězili 4:0. Góly tehdy vstřelili Victor Ruiz, Jonas, Roberto Soldado a Ever Banega. Pokud bychom se podívali i na poslední vzájemná ligová střetnutí ze zmiňované sezóny 2005/2006, tak na hřišti Cadizu dokázala Valencia zvítězit 1:0 a tři body pak brala i doma na Mestalle, kde triumfovala 5:3. Vítězství v Cadizu Netopýrům vystřelil Vicente, zatímco v domácím zápase skórovali pro změnu David Navarro, dvakrát David Villa a dvakrát Miguel Angel Angulo.

Základní informace

Cadiz CF – Valencia CF

29. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 4. dubna 2021 v 18:30

Předpokládané sestavy

Cadiz CF: Ledesma, Espino, Fali, Cala, Iza, Alex Fernandez, Jonsson, Jose Mari, Perea, Negredo, Malbasic

Valencia CF: Domenech, Gaya, Diakhaby, Paulista, Correia, Blanco, Soler, Racic, Wass, Guedes, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.