The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Na Mestalle se v ligovém utkání střetnou poslední dva vítězové Copa del Rey

Na Mestalle se v ligovém utkání střetnou poslední dva vítězové Copa del Rey


Během týdne se v souvislosti s Los Che řešila především rasistická urážka, jejímž cílem se měl stát v zápase s Cadizem valencijský stoper Mouctar Diakhaby. Vyšetřování však prozatím neprokázalo, že by se hráč Cadizu Juan Cala dopustil toho, z čeho je obviňován. V každém případě je však nyní potřeba se stoprocentně soustředit znovu na fotbal, neboť v neděli v 16:15 Netopýři přivítají Real Sociedad, který před týdnem získal titul v Copa del Rey.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Realu Sociedad

V rámci rozehraného 30. kola je Valencia na 13. místě ligové tabulky se ziskem 33 bodů za zápasovou bilanci 8-9-12 při skóre 35:40. Na sestupové pásmo mají Netopýři sedmibodový náskok a zápas k dobru, neboť kompletní trojice týmů ze sestupového pásma, tedy Eibar, Deportivo Alaves a Elche, už svá utkání v rámci 30. kola odehrála. Valencia při sběru bodů těží v poslední době z domácí neporazitelnosti. Na Mestalle mají Los Che bilanci 6-5-3 při skóre 22:16. Šestkrát v řadě už Valencia doma neprohrála a navíc aktuálně čtyřikrát v řadě na Mestalle zvítězila. Postupně v domácím prostředí porazila Elche, Celtu Vigo, Villarreal a Granadu. Přidají Netopýři pátý triumf v řadě?

Lehké to mít nebudou, neboť Real Sociedad prožívá podařenou sezónu a aktuálně je na 5. místě se ziskem 46 bodů za zápasovou bilanci 12-10-7 při skóre 45:29. Nejlepší čtveřice je v tabulce již výrazně bodově odskočena, ale o zbývající místenky do pohárové Evropy je boj velmi vyrovnaný. Vždyť Real Sociedad je bodově nastejno s Villarrealem i Betisem Sevilla. Proto musí Real Sociedad body vozit i z venkovních hřišť a je třeba uznat, že se mu to celkem daří, neboť mimo vlastní stadion má bilanci 6-4-4 při skóre 20:12. Na druhou stranu se baskickému celku ve venkovních zápasech dařilo především ze začátku sezóny, aktuálně Real Sociedad z posledních pěti venkovních zápasů vyhrál jediný.

V Copa del Rey v této sezóně dopadli Valencia i Real Sociedad velmi podobně. Netopýři vypadli v osmifinále na hřišti Sevilly, baskický celek pro změnu ve stejné fázi neuspěl na hřišti Betisu Sevilla. Možná by vás tak mohlo mást, že jsme v úvodu psali, že Real Sociedad před týdnem v Copa del Rey triumfoval. To je samozřejmě pravda, ale to se teprve hrálo loňské finále, které se odložilo kvůli koronavirové pandemii. Oba finalisté, tedy Athletic Bilbao a Real Sociedad, doufali, že když se zápas o rok odloží, tak že už se bude moct hrát před zaplněnými tribunami. No to byla bohužel mylná představa, Real Sociedad si musel svůj triumf užít stále ještě bez diváků.

Real Sociedad v této sezóně hrál i v Evropské lize a zúčastnil se klání o španělský Superpohár. V základní skupině Evropské ligy se Real Sociedad umístil na druhém postupovém místě za Neapolí, přičemž nepostupová místa zbyla na AZ Alkmaar a NK Rijeku. Na jaře však už baskický tým v Evropě dlouho nevydržel, neboť hned vypadl s Manchesterem United. Po domácí porážce 0:4 už Realu Sociedad nebyla nic platná ani bezgólová remíza na Old Trafford. V klání o španělský Superpohár pro změnu Real Sociedad vypadl hned v semifinále s Barcelonou.

Z valencijského tábora

Valencia má aktuálně na marodce jen brankáře Jaspera Cillessena. Nejasná je situace u pravého beka Cristiana Picciniho, který se v lednu na Mestallu vrátil z nepovedeného hostování v Atalantě Bergamo, ale za Netopýry si od té doby ještě nezahrál. Drobnější zdravotní problémy v posledních dnech bránily v tréninku dvojici Maxi Gomez a Goncalo Guedes, ale pro zítřejší utkání by snad měli být oba k dispozici. Pokud tomu tak bude, tak zřejmě opět utvoří útočnou dvojici v rámci základní sestavy. Minulý týden proti Cadizu absentoval Maxi Gomez, který se na poslední chvíli před utkáním zranil. Krom něho by se mohl do základní sestavy vrátit i Denis Cheryshev, který si před týdnem zahrál poprvé po zranění alespoň pár minut. Tentokrát by mohl plnit důležitější roli, a to pravého záložníka v zahajovací jedenáctce. Zbytek sestavy by měl být stejný sestavám z poslední doby. Nastoupit by tak měl zřejmě i Mouctar Diakhaby, jehož jméno bylo v posledním týdnu skloňováno nejen ve španělských médiích.

Z tábora soupeře

Real Sociedad má s absencemi výrazně složitější situaci než Valencia. Trest za žluté karty si budou odpykávat záložník Martin Zubimendi a obránce Igor Zubeldia. Řadu dalších hráčů nebude moct trenér Imanol Alguacil využít kvůli jejich zdravotním problémům. Na marodce Realu Sociedad jsou mimo jiné i dva bývalí Netopýři, a to brankář Miguel Angel Moya a ofenzivní záložník David Silva. Ze zálohy jsou dále na marodce kapitán Asier Illarramendi, Mikel Merino či Luca Sangalli. V obraně nemůže trenér celku ze San Sebastianu ze zdravotních důvodů počítat například s Josebou Zalduou či Aihenem Munozem. Do nominace Realu Sociedad se tak dostalo hned pět hráčů rezervního celku. Na druhou stranu i přes absence má baskický celek k dispozici řadu kvalitních hráčů, v pořádku je například trio nejlepších střelců týmu, tedy dvanáctigólový Alexander Isak, desetigólový Mikel Oyarzabal a sedmigólový Portu, bývalý to kapitán VCF Mestalla.

Vzájemná utkání

Valencii se v této sezóně sice ve venkovních zápasech víceméně vůbec nedaří, no zápas v San Sebastianu v září loňského roku byl z tohoto pohledu světlou výjimkou. Netopýři totiž na hřišti Realu Sociedad zvítězili těsně 1:0, o což se v 76. minutě gólově zasloužil Maxi Gomez, na jehož další gólový příspěvek už bohužel aktuálně čekáme od začátku letošního ledna. Domácím se ve zmiňovaném utkání sice podařilo také dopravit míč do soupeřovy branky, a to v úplném závěru zápasu, ale VAR stál tehdy při Valencii a gól Realu Sociedad byl odvolán.

Co se týče posledních vzájemných zápasů hraných na Mestalle, tak v minulé sezóně se na valencijském stadionu zrodila remíza 1:1. Na tento zápas si možná příznivci Valencie dobře vzpomenou, třebaže by na něj nejspíš raději chtěli zapomenout. Bylo to v 1. kole sezóny 2019/2020. Valencii poslal proti Realu Sociedad do vedení Kevin Gameiro v 58. minutě, ale když stejný hráč v závěru utkání neproměnil penaltu, tak pak baskický celek dosáhl na remízu. Na konci dlouhého osmiminutového nastavení vznikla penaltová situace a Mikel Oyarzabal díky tomu ve 101. minutě vyrovnal na konečných 1:1. Remíza se na Mestalle zrodila i o sezónu dříve, ovšem v tomto případě to byla remíza bezgólová 0:0. Valencia doma Real Sociedad naposledy porazila v sezóně 2017/2018. Na úvodní gól Santiho Miny ze 34. minuty tehdy odpověděl Mikel Oyarzabal v 54. minutě, ale současný hráč Celty Vigo se tehdy za Los Che prosadil i podruhé, a to v 68. minutě, a přinesl tak Netopýrům vítězství 2:1. V sezóně 2016/2017 se však na Mestalle z tříbodového zisku radovali naopak hosté ze San Sebastianu. Hned v 1. minutě si dal brankář Valencie Diego Alves vlastní gól, ve 30. minutě z penalty hostující náskok navýšil Willian Jose a v 65. minutě se prosadil ještě Mikel Oyarzabal. Pak začala dávat góly i Valencia. V 68. minutě snížil z penalty Nani a v 72. minutě Netopýry ještě víc bodovému zisku přiblížil Simone Zaza. Na vyrovnání však Los Che nedosáhli a prohráli 2:3.

Základní informace

Valencia CF – Real Sociedad

30. kolo La Ligy 2020/2021; neděle 11. dubna 2021 v 16:15

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Domenech, Gaya, Diakhaby, Paulista, Correia, Cheryshev, Soler, Racic, Wass, Guedes, Gomez

Real Sociedad: Remiro, Monreal, Le Normand, Aritz, Gorosabel, Roberto Lopez, Guevara, Urko Gonzalez, Oyarzabal, Isak, Portu

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Tak oslabený káder Sociek a *1* i tak nevyhrá *37* Ale kto vie. Motyka vyskočí a možno 3b na Mestalli ostanú. Kiežby... Lebo Levante vyhralo *7* Na druhú stranu Bilbao len remizovalo *16*

  • V odpovědi na: Harakant

    *16*

  • V odpovědi na: tade18

    *16*

  • V letošní sezóně si nejspíše můžeme pouze zabojovat o nějaké 8. místo. Lepší to už asi těžko jen bude. Ale proč neudělat alespoň to?
    Posledních pár zápasu na Mestalle bylo lepších. Dnes ale proti Sockách, které bojují o poháry. No, viděl bych to dneska na remízu 1:1 ....

    Dneska být já trenér, tak bych to poskládal na 4-2-3-1.
    Jaume - Gaya, Paulista, Ferro, Correia - Soler, Racic - Cheryshev, Kangin, Wass - Guedes.
    Během hry bych střídal následně Cherysheva za Blanca, Wasse za Musaha, Kangina za Valleja, případně Guedese za Gameira. Poslední střídání dle potřeby... Akorát to jen moje zbožné přání, aby to tak bylo a hráči jezdili po prdeli a v 60. minutě se nechali vystřídat....
    Jak byste to složili vy dnes?

    P.S. Poslední dobou se celkem stabilizoval Correia, asi mu změna účesu pomohla. Takže jsem zvědavý, jak to bude dále s Piccinim...

  • V odpovědi na: Ingi

    Možno to nakoniec bude tak, že *1* podá skvelý výkon, ale napokon aj tak dostane góly z ničoho *7* a napokon prehrá...
    Ja by dal rozostavenie: Jaume - Gaya, Guillamón, Ferro, Correia - Cheryshev, Soler, Racic, Wass - Kang-In, Maxi
    Striedania: Cheryshev - Guedes, Kang - Vallje, Maxi - Cutrone, Wass - Musah. Ak by mala záloha dosť, tak hodiť tam Olivu.
    len dúfam, že tie striedania neprídu za päť dvanásť *7*
    Paulistovi neverím už toľko. A Diakhabyho alias Tragéd by som nechal sedieť. Piccini už podľa všetkého naberá formu, takže očakávam v najbližších zápasoch jeho štart...
    Correia alias Kaktusová hlava už tak nehorí ako kedysi, ale stále sa ma chlapec čo učiť. Tu sú vidieť Graciove slová, že neskúsenému hráčovi pomôže len hranie.

  • Dlouhé léta se řeší pravý bek ve Vale a třeba nakonec kombinace Piccini plus Correia by mohla fungovat. Sice ani jeden z nich není hvězda, ale spíše jde o podávaní nějakých dlouhodobé dobrý výkonů.
    Přesně tak, hráč potřebuje alespoň tak 20 minut. K čemu je tam poslat nějakého útočníka na 5 minut, když se k němu ani za 5 minut ten míč nedostane. Tyhle střídání před koncem, to by měli být spíše jenom taktického charakteru....
    A jak píšeš, hráč potřebuje hrát, aby se zlepšoval. Okey, Kangin ten hraje, protože nějaké "konflikty" co se týče jeho setrvaní. Ale co takový Musah? Všichni z něho chtěli druhého Ferrana Torrese, tak proč najednou od poloviny sezony jenom sedí?

  • V odpovědi na: Ingi

    V rezerve máme na pravej strane v obrane Marca Ferrisa a Guillema Molinu, ktorý vie zahrať aj na ľavej strane a v strede obrany. Veď uvidíme, bo klub sa chce Picciniho zbaviť pre jeho plat 2,2M. Ak by sa Cristiano dohodol na nižšom plate, tak by možno aj ostal. Veď pred zranením sa pekne rozohral vo *1*
    Súhlasím. Potom nadávať na zimné posily je zbytočné, keď príde na 5 minút... Chyba trénera v tom prípade, ak chce so zápasom niečo urobiť na konci hry a popri tom hráč na trávniku, ktorý je jalový stále behá po ihrisku ako duch...
    Tiež sa čudujem, že prečo Musah sedí. Podpísali ho a majú pokoj. Už môže len zahrievať lavičku, bo Wass ho k veľa veciam nepustí. A o Jasonovi ani nehovoriac *37*

  • Kangin zase nehrajte v základu *25* To chci vidět jak prodlouží smlouvu.

  • Odkaz je asi jasný už: Predaj hráča na zaplatenie valencijských dlhov