The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia se představí podruhé v řadě venku, tentokrát na hřišti Osasuny

Valencia se představí podruhé v řadě venku, tentokrát na hřišti Osasuny


Program španělské La Ligy je nyní našlapaný, protože krom tradičních víkendových ligových kol je dnes a zítra na programu kompletní kolo vložené. Zatímco o víkendu byla odehrána většina zápasů 33. kola, tak nyní je na programu 31. kolo. Valencia se po nedělním utkání na jihu Španělska v Seville tentokrát představí v severošpanělské Pamploně, kde sídlí klub Osasuna. Výkop utkání bude už dnes večer v 19:00.

Sezóna 2020/2021 v podání Valencie a Osasuny

Valencia se v nekompletní tabulce (Barcelona, Granada, Athletic Bilbao a Real Valladolid mají zápas k dobru, protože v rámci víkendového programu 33. kola La Ligy nehráli) propadla na 14. místo ligové tabulky se ziskem 35 bodů za zápasovou bilanci 8-11-12 při skóre 39:44, a to přesto, že remízou 2:2 na hřišti Betisu Sevilla ukončila sérii čtyř venkovních porážek v řadě. Na venkovní vítězství však Netopýři čekají dál, aktuálně mají na kontě šňůru sedmi venkovních zápasů bez tříbodového zisku. Celkově mají Los Che mimo svůj stadion bilanci 2-5-9 při skóre 15:26. Co se týče valencijského boje o záchranu, tak aktuálně mají Netopýři na sestupové pásmo osmibodový náskok.

Tím, kdo Valencii o víkendu posunul ligovou tabulkou o stupínek níž, je shodou okolností právě příští soupeř Netopýrů, tedy Osasuna. Ta se totiž v poslední době může pyšnit dobrou formou, když už pětkrát v řadě neprohrála. V posledních dvou ligových zápasech pak pamplonský celek dokonce vždy zvítězil, přičemž neporazil jen o záchranu bojující Elche, ale předtím si tři body přivezl dokonce i ze hřiště o pohárovou Evropu bojujícího Villarrealu. Díky tomu je nyní Osasuna na 12. místě tabulky se ziskem 37 bodů za zápasovou bilanci 9-10-12 při skóre 27:36. Na vlastním hřišti má Osasuna bilanci 5-5-6 při skóre 15:19.

V Copa del Rey bylo pro Valencii i Osasunu konečnou zastávkou osmifinále. Zatímco Valencia vypadla celkem jasně na hřišti Sevilly, tak Osasuna neuspěla pro změnu na hřišti druholigové Almerie, kde nezvládla penaltový rozstřel.

Z valencijského tábora

Zatímco před zápasem s Betisem Sevilla měl valencijský trenér Javi Gracia na marodce pouze brankáře Jaspera Cillessena, tak nyní je těch zraněných bohužel více. Ve zmiňovaném víkendovém utkání v Seville byli totiž hned tři Netopýři střídáni ze zdravotních důvodů, a to pravý bek Thierry Correia a střední záložníci Carlos Soler a Uros Racic. Holandský brankář dle předzápasového prohlášení lodivoda Netopýrů do utkání v Pamploně ještě nezasáhne, Correia bude mimo hru zhruba měsíc a Soler se sice včera zapojil do tréninku, ale musel skončit dřív než jeho spoluhráči. Dobrou zprávou tak je alespoň to, že by k utkání měl být k dispozici Racic. Krom zraněných bude Javi Gracia postrádat navíc i Maxiho Gomeze, který si odpyká druhou polovinu trestu za červenou kartu z utkání s Realem Sociedad.

Jak by při všech těch absencích mohla vypadat základní sestava Netopýrů? Hraje se sice vložené kolo, ale vzhledem k tomu, že Valencia jinak ve všední dny nehrává, tak předpokládejme, že Javi Gracia nemá příliš motivaci nechávat některé své hráče odpočívat pro nahromaděnou únavu. I tak totiž kvůli zraněním musí dojít k několika změnám. Daniel Wass pravidelně hrává na pravém kraji záložní řady, ale dnes by byl navíc potřeba na pravém kraji obrany i ve středu záložní řady. Vše se může odvíjet od stavu Cristiana Picciniho. Ten se proti Betisu sice dočkal prvních odehraných minut od lednového návratu z nepovedeného hostování v Atalantě Bergamo, ale troufne si ho Javi Gracia nasadit od úvodního hvizdu? Na pravém kraji obrany spíš začne Daniel Wass a ve středu zálohy Racice doplní Christian Oliva. Na Wassově tradičním postu na pravém kraji záložní řady pak lze očekávat Yunuse Musaha. Další změnou oproti víkendovému zápasu bude návrat Gabriela Paulisty, který si proti Betisu odpykal trest za pět žlutých karet v sezóně. Nyní je ale k dispozici a vytvoří dvojici pravděpodobně s Mouctarem Diakhabym. Na levém kraji by pak neměl chybět Jose Luis Gaya a v brance Jaume Domenech. Změna se neočekává ani na levém kraji záložní řady, kde po uzdravení pravidelně nastupuje Denis Cheryshev. V útoku má Javi Gracia několik možností, ale pravděpodobně by byla škoda nechat sedět v poslední době v dobré formě hrajícího Goncala Guedese. Většinou ho při absenci Maxiho Gomeze doplňuje Kevin Gameiro, ale na druhou stranu má dnes možná ideální šanci na základní sestavu Patrick Cutrone.

Z tábora soupeře

Ani trenér Osasuny Jagoba Arrasate nemá k dispozici kompletní kádr. Záložník Inigo Perez, který byl mimo hru od konce února kvůli bolestem krku, sice začátkem tohoto týdne zvládl absolvovat kompletní tréninky s týmem, ale do nominace ho ještě lodivod Osasuny nezařadil. Dalšími absencemi pamplonského celku budou brankář Ruben Martinez, obránce Juan Cruz a útočník Marc Cardona. Nedávno však trenér Osasuny přivítal zpět jednoho dlouhodobého maroda, a to Chimy Avilu. Tento útočník měl velmi dobrou formu v sezóně 2019/2020, kdy patřil k nejlepším střelcům La Ligy a pomalu se začínalo hovořit o zájmu ostatních klubů včetně Valencie. V lednu 2020 si však přetrhal vazy v pravém koleni a sezóna pro něho skončila. Když se v září začal připravovat na start nové sezóny, tak si přetrhal vazy pro změnu v levém koleni. Z marodky se tak vrátil až na začátku tohoto měsíce, kdy nastoupil na pár minut v ligovém utkání s Getafe.

Kompletní nominace Osasuny pro zápas s Valencií: Herrera, Juan Perez, Nacho Vidal, Unai Garcia, David Garcia, Roncaglia, Ramalho, Aridane, Manu Sanchez, Oier, Jony, Darko, Torres, Kike Barja, Ruben Garcia, Torro, Moncayola, Javi Martinez, Avila, Calleri, Budimir, Gallego, Adrian.

Vzájemná utkání

V prvním vzájemném utkání těchto dvou týmů v aktuální sezóně se v lednu na Mestalle zrodila remíza 1:1. A to ještě Valencia mohla mluvit o štěstí, neboť nebezpečnějším týmem byla tehdy Osasuna, která se ve 42. minutě dostala po gólu Jonathana Calleriho do vedení. Netopýři měli opravdu velké štěstí, že doma neprohráli, neboť i vyrovnávací gól za ně musel zařídit soupeř, a to konkrétně obránce Unai Garcia, který v 69. minutě nasměroval míč do vlastní branky. V minulé sezóně Valencia Osasunu na Mestalle porazila 2:0. Tehdy se prosadili Goncalo Guedes ve 12. minutě a Rodrigo ve 35. minutě.

Z hlediska dnešního zápasu by nás však mohla zajímat, jak se Valencii proti Osasuně daří ve venkovních zápasech. V minulé sezóně v Pamploně prohrála 1:3. Netopýry sice poslal do vedení Rodrigo, ale poté byl vyloučen a Osasuna početní výhodu zužitkovala góly Oiera Rubena Garcii a Pervise Estupinana. Před loňskou sezónou byla Osasuna dva roky v Segunda Division. V sezóně 2016/2017 se na Estadio El Sadar zrodila divoká remíza 3:3. Do vedení poslal Valencii Munir, ale Oriol Riera zanedlouho vyrovnal. Stejný hráč si však později vstřelil i vlastní gól a Los Che znovu vedli. Tuto nevýhodu z pohledu domácích srovnal Roberto Torres, ale Valencia se i potřetí dostala do vedení. Tentokrát se o to zasloužil Martin Montoya. V nastaveném čase si však vzal poslední gólové slovo Clerc. Před sezónou 2016/2017 Osasuna opět trávila dva roky v Segunda Division. V sezóně 2013/2014 Valencia v Pamploně remizovala 1:1. Domácí tehdy poslal do vedení Oriol Riera, ale valencijský Jonas v závěru vyrovnal.

A pak už se v cestě proti proudu času dostáváme do sezóny 2012/2013, kdy se Netopýři s Osasunou utkali dohromady čtyřikrát, neboť krom tradičních ligových klání tu bylo i dvojutkání v Copa del Rey. Netopýři tehdy zvítězili ve všech čtyřech zápasech. Co se týče zápasů hraných v oné sezóně na Estadio El Sadar, tak tam se Valencia představila nejdříve v rámci ligových bojů a zvítězila tam 1:0 gólem Roberta Soldada. Jen o pár dní později byli Netopýři v Pamploně znovu a v rámci Copa del Rey zde zvítězili 2:0 po gólech Daniho Pareja a Roberta Soldada.

Základní informace

CA Osasuna – Valencia CF

31. kolo La Ligy 2020/2021; středa 21. dubna 2021 v 19:00

Předpokládané sestavy

CA Osasuna: Herrera, Manu Sanchez, Aridane, David Garcia, Nacho Vidal, Ruben Garcia, Moncayola, Oier, Jony, Budimir, Roberto Torres

Valencia CF: Domenech, Gaya, Diakhaby, Gabriel, Wass, Cheryshev, Oliva, Racic, Musah, Guedes, Gameiro

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

  • Tak Soler dnes ani s týmem necestoval do Pamplony. Naopak krom tradičních jmen s týmem cestoval Guillem Molina, což je další varianta pro pravý kraj obrany. Tím pádem, pokud by ho Javi Gracia opravdu nasadil, by Wass mohl k Racicovi do středu zálohy. No jsem zvědav, jaká ta sestava nakonec bude *1* Ideální by samozřejmě bylo, kdyby byla vítězná *14*

  • V odpovědi na: ruty

    Alebo by mohol ísť Wass na miesto Yunusa a svoje miesto v zálohe by prenechal Olivovi. Ale osobne si nemyslím, že by Molina zasiahol. Gracia ho vzal asi ako poistku, keby sa niečo posralo a uvidíme tam niekoho iného. Mimo reč. Wass hral strašne ako pravý bek proti Betisu strašne *38*

  • V odpovědi na: Harakant

    Z možností na pravého beka do Pamplony cestují Wass, Piccini a Molina. Pomalu si začínám myslet, že chce Gracia nasadit na pravého beka Picciniho a Wasse využít ve středu zálohy, ale jak měl Piccini teprve teď o víkendu proti Betisu první herní minuty po dlouhé době, tak proto tam je jako tebou zmiňovaná pojistka Molina. Protože pokud by chtěl na pravého beka do základu Wasse, tak by mu kryl záda Piccini a druhá pojistka (Molina) by už byla trochu navíc. Naopak by v tom případě bylo třeba vhodné povolat z rezervy nějakého záložníka (Koba, Esquerdo). No jsem opravdu zvědav, jak to Gracia poskládá. A taky jestli konečně dostane větší šanci ten tvůj oblíbenec bez příčiny Cutrone *9*

  • V odpovědi na: ruty

    Tu len ide o to, či bude alebo nebude Oliva sedieť na lavičke náhradníkov. A od neho si môžeme odvodiť zvyšok základnej zostavy *31*
    Popravde... Ja by som dal šancu ako Molinovi, tak aj Piccinimu *9* Pričom Molina už klope na dvere Á-čka *12*
    Osobne som zvedavý, či dnes dostane miesto v základe alebo len bude opäť striedajúcim hráčom. Gameiro s Cheryshevom odohrajú prvý polčas ako buldozéry a v druhom dejstve už nemajú paru *37* Ale nik nemôže uprieť aktivitu Valencie v ofenzíve od nástupu Cutroneho v predošlom zápase *4* Kévin bol v druhom polčase opäť stratený a jeho vystriedanie prišlo vhod, možno aj skôr mohlo byť *14*
    Popravde sa čudujem, že Gracia neberie žiadneho hroťáka na skúšku so sebou na zápas...

  • Tipuju, že půjdeme - Jaume, Gaya, Gabriel, Kopyto, Piccini, Cheryshev, Račič, Wass, Musah, Guedes, Gameiro
    Molina jako pojistka za Picciniho, jehož forma může být ledajaká. Oliva jako pojistka na střed hřiště. Do útoku Garcia určitě pošle zase Gameira, a Vallejo, Cutrone i Kangin budou sedět jak pecky.

  • V odpovědi na: Ingi

    Vidím, že ťa serie, že mladíci sedia na riti *9*

  • V odpovědi na: Harakant

    Tak co by ne? Víme, jaká je finanční situace, takže žádné velké příchody nemůže čekat. Musíme tedy pracovat s tím co je. Máme tady vlastního Musaha a Kangina. Tak ať je nachají hrát. Když se jim bude dařit všichni budou spokojeni, navíc by je (k lítosti fanoušku) mohli v létě prodat.
    Máme tu Gameira, který je spíše už jenom osina v zadnici, tak proč nenechat hrát Valleja, který je náš a potencionálně ho vedení může prodat za více než Gameira....
    Jestli Molina má na áčko, nedokážu posoudit. Na druhou stranu mít zdravou konkurenci Piccini + Correia + Molina na pravého beka, tak by to bylo jen dobře. Navíc si myslím, že jeden z těch třech může hrát určitě i pravou zálohu.