The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Řada chyb vedla k porážce Los Che na hřišti Osasuny

Řada chyb vedla k porážce Los Che na hřišti Osasuny


Venkovní zápasy se Valencii v této sezóně opravdu nedaří a včerejšek přinesl jen další důkaz. Nejhorší je, že Osasunu k vítězství 3:1 nasměrovala sama Valencia svými chybami. Nic tak Netopýrům nebyl platný další povedený výkon Goncala Guedese ani gól Kevina Gameira.

1. POLOČAS

Valencijský trenér Javi Gracia celkem překvapil složením základní sestavy. Čekalo se, že při absencích Carlose Solera a Thierryho Correii nastoupí na pravém kraji obrany Daniel Wass a ve středu zálohy že bude operovat Christian Oliva. Případně, že bude Daniel Wass hrát v záloze a v tom případě obstará pravý kraj obrany Cristiano Piccini. Nic z toho však úplně neplatilo. Dánský reprezentant sice nastoupil po boku Urose Racice ve středu záložní řady, ale pravý kraj obrany neobsadil Cristiano Piccini, ale z rezervního celku VCF Mestalla povolaný Guillem Molina. Před zápasem on, jeho spoluhráči i hráči Osasuny nastoupili na hrací plochu v tričkách s nápisem odsuzujícím v pondělí ohlášený projekt Superligy.

Od úvodního hvizdu se jako aktivnější tým jevila Osasuna, což se projevilo ve 13. minutě, kdy několik chyb Valencie potrestali domácí vedoucím gólem. Nebezpečná situace se zrodila vcelku nenápadně. Brankář Valencie Jaume Domenech uvedl míč do hry dlouhým odkopem od své branky, ale na útočné polovině dokázal Yunus Musah hlavičkovat jen směrem zpět k vlastní brance. Daniel Wass nedokázal míč zachytit a ten se tak dostal k domácímu útočníkovi Jonathanu Callerimu. Tomu v cestě k brance bránil Gabriel Paulista, ze strany se k němu blížil Mouctar Diakhaby a ze středu hřiště se k němu vracel i Uros Racic. Nikdo však nepokryl poblíž se nacházejícího Javiho Martineze, který už tak měl po přihrávce od Calleriho celkem snadnou práci. Ve skórování mu nezabránil ani vyběhnuvší Jaume Domenech.

Inkasovaný gól hosty trochu probudil, ale k ohrožení domácí svatyně se dlouho nemohli dostat. Změnil to až v 19. minutě Goncalo Guedes, který se zřejmě rozvzpomněl na svůj víkendový gól proti Betisu Sevilla, protože i tentokrát zkusil štěstí z uctivé vzdálenosti. Bohužel neúspěšně. Ze vstřeleného gólu se mohli Netopýři radovat až ve 30. minutě. Guedes byl tentokrát hráčem přihrávajícím, zatímco zakončení si vzal na starost Kevin Gameiro. A nemýlil se. Francouzský útočník se prosadil počtvrté v této ligové sezóně a podruhé z posledních čtyř zápasů, kdy při absencích Maxiho Gomeze nastoupil hned třikrát v základní sestavě. Guedes si pro změnu připsal pátou asistenci v této sezóně a je v tomto ohledu v klubu spolu s Carlosem Solerem a Jose Luisem Gayou nejlepší v týmu.

Radost z vyrovnání bohužel Netopýrům nevydržela dlouho. Jose Luis Gaya předvedl nepovedenou přihrávku směrem zpět k vlastní brance a bez práce se tak míč dostal k Javi Martinezovi. Střelec prvního gólu Osasuny ho hned poslal dál na Jonathana Calleriho, ke kterému už nestihl ideálně přistoupit Mouctar Diakhaby a Osasuna tak šla ve 32. minutě znovu do vedení, neboť Jaume Domenech se po střele domácího útočníka natahoval marně. Do poločasové přestávky mohlo být s Los Che ještě hůř, ale ve druhém vzájemném souboji byl valencijský brankář úspěšnější než střelec Osasuny a následnou dorážkou pak Torro přestřelil odkrytou branku.

2. POLOČAS

Na začátku druhé půle byla aktivnější Valencie a především Goncalo Guedes ukazoval, že má v poslední době opravdu velmi slušnou formu. Ve 49. minutě si to Portugalec zamířil středem hřišti k brance Osasuny a následně vyslal tvrdou střelu, kterou dokázal brankář Osasuny Sergio Herrera vyrazit jen těsně před sebe, kde už byl Kevin Gameiro, který však bohužel tentokrát jen orazítkoval tyč domácí svatyně. V 52. minutě provedl valencijský trenér hned dvojí střídání. Ze hřiště odešli Uros Racic a Yunus Musah, místo nichž nastoupili Christian Oliva a Kangin Lee. V 58. minutě Valencia nic nevytěžila ze standardní situace, zatímco o pár minut později na druhé straně Oier protáhl Jaume Domenecha.

A pak přišlo penaltové období. Nejprve zahrál v 62. minutě ve vlastním pokutovém území rukou valencijský pravý bek Guillem Molina. Sudí si situaci prohlédl na videu a nařídil pokutový kop, k jehož exekuci se v 65. minutě postavil domácí kapitán Roberto Torres. Valencijský gólman Jaume Domenech však vystihl stranu a byl u tyčky dostatečně včas, aby vyrazil míč na roh. Jenomže po rohu Osasuny byly ve hře znovu ruce hostujících hráčů, a to konkrétně Daniela Wasse a Mouctara Diakhabyho. A byla tu další penalta. Roberto Torres ukázal velké sebevědomí, neboť si k ní stoupl opět on, třebaže před pár minutami selhal. Tentokrát však na Jaume Domenecha vyzrál a v 67. minutě poslal Osasunu už do dvoubrankového vedení.

Po inkasovaném gólu Valencia provedla další střídání a místo Denise Cherysheva si od 69. minuty zahrál Patrick Cutrone. Ani s ním na hrací ploše si však Netopýři nevypracovali žádné nadějné šance, které by ještě oživily naději Los Che na bodový zisk. Nic platné nebylo ani dvojité valencijské střídání v 80. minutě, kdy hřiště opustili Guillem Molina a Kevin Gameiro a místo nich si zahráli Jason a Manu Vallejo. Další gól Valencie už nepadl. To blíž ke změně skóre měli domácí hráči, ale jak Ante Budimir v 87. minutě, tak i Chimy Avila v 95. minutě ztroskotali na Jaume Domenechovi, který Valencii zachránil alespoň od většího výprasku. Osasuna tedy zvítězila 3:1. Mimochodem ze tříbodového zisku se radovala potřetí v řadě, což je situace, o které se může Valencii leda tak zdát. Vždyť Netopýři v této sezóně v La Lize nevyhráli ani dva zápasy v řadě.

Pokud bychom chtěli tento report zakončit nějakými pozitivními slovy, tak vězte, že do konce sezóny v tuto chvíli zbývá odehrát ještě šest ligových kol, ale na hřištích soupeřů se Valencia představí už jen dvakrát. Nyní má před sebou sérii tří domácích zápasů v řadě, kdy na Mestalle přivítá postupně Deportivo Alaves, Barcelonu a Real Valladolid. Poté se vypraví na hřiště Sevilly, následně bude hostit Eibar, no a celou utrápenou sezónu zakončí na hřišti Huescy.

ZÁKLADNÍ INFORMACE

3 – CA OSASUNA: Herrera, Nacho Vidal, Aridane, David Garcia, Manu Sanchez, Oier (63. Moncayola), Roberto Torres (78. Avila), Torro, Javi Martinez (74. Brasanac), Adrian Lopez (63. Ruben Garcia), Calleri (78. Budimir)

1 – VALENCIA CF: Domenech, Molina (80. Jason), Diakhaby, Paulista, Gaya, Musah (52. Kangin Lee), Wass, Racic (52. Oliva), Cheryshev (69. Cutrone), Guedes, Gameiro (80. Vallejo)

Góly: 13. Javi Martinez (1:0), 30. Kevin Gameiro (1:1); 32. Jonathan Calleri (2:1); 67. pen. Roberto Torres (3:1)

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Jaume Domenech 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Guillem Molina 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Gabriel Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Mouctar Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Jose Luis Gaya 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Yunus Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Daniel Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Uros Racic 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Denis Cheryshev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Goncalo Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Kevin Gameiro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Christian Oliva 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Kangin Lee 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Patrick Cutrone 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Jason 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Manu Vallejo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)

  • Gracia by si mal podľa mňa vstúpiť do svedomia *7* Pualista s Diakhabym robia jednu hrúbku za sebou od ich zranení. Na akú materinu chejdu skúša na tréningoch Guillamón-Ferro, keď i tak do zápasu nasadí tých dvoch tragédov *7* To je strašné *2* Je vidieť, že Wass si zvykol už na pravej krídelnej strane, pretože ako pravý bek proti Betisu horel a taktiež horel včera v zálohe *7* Molina odohral celkom dobrý duel, len škoda tej debilnej ruky. Paulista dobre ukazoval, že čo má hráč mať ruky pri tele pri výskoke? *18* Stále si myslí, že Cheryshev a Gamiero potiahnú jednu polku hry skvelo a v druhej už nevládzu. Cutrone ale aj Blanco, ktorý nehral, mohli by chodiť skôr. Piccini mohol do zápasu zasiahnuť si myslím *31*
    Mimo iného... Gameirovi chýba naskočiť už len do 3 zápasov a vedenie mu bude musieť predĺžiť zmluvu o rok *13* Som zvedavý, že ako tie hry budú vyzerať s Gómezom *34* Ináč, Guedes bol opäť za Valenciu bohom *12* Piaty zápas v rade, v ktorom bodoval.
    Mňa by zaujímal moment, keby po Diakhabyhu ruke padol gól. Že by to Jaume, ktorý včera chytal ako blázon *12*, proste nevychytal *10* Pískala by sa 11-tka alebo by to rozhodca nechal ako regulárny gól? *23*

  • já už se na toho Diakhabiho nemůžu dívat,*7* on je tak strašně neohrabanej s těma jeho dlouhýma nohama, tomu by měli vypovědět kontrakt i kdyby je to mělo stát poslední euro*7*. A úplně stejný poleno je Jason ten se snaží, ale to je asi tak všechno, nikoho si neobehraje a to jeho myšlení, on dá přihrávku na úplně zavřenýho hráče před naším vápnem (viz. včerejší zápas).*7* Ani jeden z nich za mě na to hrát za Valencii nemá.*26* Ale abych nebyl tak negativní tak slušný zápas včera odehrál Molina. Je jistější když vidím v obraně jeho, než Correiu, který j víc ofenzivní. A Guedes a Gameiro byla zase slušná dvojice v útoku, sice je škoda té dorážky Gameira do tyče 49min., ale to mu nemůže mít nikdo za zlé, měl na střelu malý úhel, navíc takový Goméz by se za tim míčem ani nerozeběhl*37*

  • V odpovědi na: tade18

    Dlhé nohy Diaka nie sú na zahodenie, pretože v behu predbehne súpera ako nič *13* Len Gracia mal už dávnejšie pouvažovať o inej variante v obrane. Hugo a Ferro čakajú ako debili na lavičke a popri tom Gabriel s Mouctarom failujú jeden zápas za druhým *38* No strašné *38* O Jasonovi sa škoda vyjadrovať *26* Mal ísť do konca hosťovanie do Elche. Tam by sa asi viac dostal ku slovu. Tak ako Sobrino v Cádize *4* Ja osobne som rád, že hral Molina *4* Počkajme si na Gómeza, čo on vlastne vystrúha *37*