The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Alderete rozhodl o hubeném vítězství Valencie v městském derby

Alderete rozhodl o hubeném vítězství Valencie v městském derby


VIDEO - Netopýři již za sebou mají pět přípravných utkání. A v městském derby proti Levante dnes navázali na třízápasovou vítěznou šňůru ze zápasů proti Villarrealu, Atromitosu a Cartageně, kterou ve středu přerušila porážka se Zaragozou. Oproti zápasu s aragonským celkem byl tentokrát lepší nejen výsledek, ale i předvedená hra, a jen špatná střelecká produktivita může za to, že Valencia zvítězila pouze nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Do střelecké listiny se už v přípravě podruhé zapsal stoper Omar Alderete, dosud jediná posila valencijského áčka pro nadcházející sezónu.

Co se týče absencí, tak se od zápasu s Realem Zaragoza nic nezměnilo. Poslední den by dnes měl být na dovolené Daniel Wass, který už je zítra očekáván v Paterně na různé zdravotní testy a od pondělka by se měl s týmem zapojit do tréninků. Sice se stále spekuluje o jeho odchodu, nicméně oficiální nabídka na Mestallu prý nedorazila. Reprezentační povinnosti si na Olympijských hrách nadále plní Carlos Soler a Kangin Lee, přičemž již zítra je v Japonsku čekají čtvrtfinálová klání. Španělsko bude hrát s Pobřežím slonoviny a Jižní Korea s Mexikem. Bohužel se neobjevily žádné pozitivní zprávy ani ohledně zaplněné valencijské marodky, kde nadále zůstávají Jaume Domenech, Jasper Cillessen, Yunus Musah a mnozí další. Trenér Jose Bordalas tak se sestavou nemůže zas tak moc experimentovat. Dnes na trávník od úvodního hvizdu vyběhli Giorgi Mamardashvili, Thierry Correia, Omar Alderete, Mouctar Diakhaby, Jose Luis Gaya, Jason, Hugo Guillamon, Alessandro Burlamaqui, Jesus Vazquez, Goncalo Guedes a Maxi Gomez. Později se na hřiště dostali i Gabriel Paulista, Denis Cheryshev, Manu Vallejo, Ruben Sobrino, Diego Lopez, Javi Guerra a Joseda Menargues.

Na Valencii bylo od úvodního hvizdu jasně vidět, že chce odčinit předchozí nezdar proti Realu Zaragoza. Velmi zajímavě fungovala levá strana valencijské hry, kde za sebou nastoupili dva leví beci, tedy Jose Luis Gaya a Jesus Vazquez. Toto duo si pravidelně měnilo pozice a přispívalo k tlaku na soupeře. A první velkou šanci zápasu měli na svědomí právě oni. Vazquez posunul míč na valencijského kapitána, který vyslal prudký přízemní centr na Guedese. Obrana Levante míč sice zastavila, ale tak nešťastně, že se odrazil přímo na kopačky Maxiho Gomeze, který následně trefil tyč branky Levante. Ovšem ani soupeř se nebál zaútočit. Barlamaqui přišel ve středu hřiště o míč a Levante rychle zaútočilo skrze Roberta Soldada, který městského rivala Valencie posílil letos v létě. Bývalý Netopýr však vystřelil velmi nepřesně. To o chvíli později se dostal do nadějnější příležitosti, ale tentokrát mu dobrým zákrokem zkazil radost Mamardashvili. Za Valencii se pokoušel otevřít skóre například i Vazquez, ale neuspěl. O něco později centroval míč před branku Gaya a k zakončení se dostal Guillamon, ale byl už tak blízko soupeřovu brankáři, že neměl jak procpat míč do sítě. Střelecké štěstí dnes neměl ani Maxi Gomez. Po předchozí tyčce totiž uruguayský reprezentant v prvním poločase dokázal orazítkovat i břevno branky Levante. První pětačtyřicetiminutovka na zajímavé události rozhodně nebyla chudá, branku Levante se pokusil ohrozit třeba i Guedes, nicméně gólu jsme se na Estadio Antonio Puchades nedočkali.

Ve druhém poločase to opět zkoušel Maxi Gomez a opět neuspěl. Tentokrát ho však skvělým zákrokem vychytal brankář Levante Cardenas, který už byl z první půle pořádně rozehřátý.  56. minutě došlo ve středu hřiště ke střetu valencijského Barlamaquie a Malsy z Levante. Ze začátku to vypadalo, že dojde jen k ošetření obou hráčů a bude se hrát dál, ale poté najednou hráč Levante, kterého trenér Paco Lopez poslal na hřiště až do druhé půle, uviděl červenou kartu. Pravděpodobně tam došlo k nějakému verbálnímu výlevu. Každopádně pro Levante to rozhodně nebyla dobrá zpráva, neboť i v plném počtu jim rychle docházely síly. Zatímco totiž Valencia s Realem Zaragoza hrála ve středu, tak Levante svůj předchozí zápas sehrálo dokonce včera, kdy remizovalo s Villarrealem. Jinak červená karta do dnešního zápasu městských rivalů celkem pasovala, neboť se sice jednalo o utkání přípravné, ale rozhodně se nedá říct, že i o utkání přátelské. Nervozita a velká nemotivovanost byla patrná na obou týmech a oba týmy posbíraly nejednu žlutou kartu, což v přípravných zápasech úplně obvyklé nebývá. Nicméně červenou kartu viděl jen hráč Levante a Valencia nakonec početní výhodu využila, třebaže až v 70. minutě. Centr Gayi z volného přímého kopu našel na zadní tyči Aldereteho, který poslal Valencii do vedení. Stoper, který přišel do Valencie na hostování z Herthy Berlín, se trefil v předsezónní přípravě už podruhé a valencijští fanoušci tak můžou třeba pomalu doufat, že by snad standardní situace Los Che mohly být pro soupeře alespoň trochu nebezpečné. Levante se ještě snažilo s výsledkem něco udělat, ale když už se například Dani Gomez dostal ke střeleckému pokusu, tak narazil na pozorného Mamardashviliho. Víc už se tak v zápase nestalo a Valencia zvítězila 1:0.

Po pěti ze sedmi přípravných zápasů před sezónou 2021/2022 si Valencia drží pěknou bilanci 4-0-1 při skóre 10:6. Postupně porazila Villarreal 3:2, Atromitos 3:0 a Cartagenu 3:2, načež přišlo zaváhání a porážka 0:2 s Realem Zaragoza. Dnes však přidala další vítězství, a to 1:0 nad Levante. Nyní už má před sebou jen dvě přípravná klání. Ve středu 4. srpna se po roční pauze dočkáme tradičního klání o Trofeo Naranja, přičemž soupeřem Valencie bude na Mestalle AC Milan. V sobotu 7. srpna pak poprvé v přípravném období Valencia vyrazí za hranice Španělska a v Anglii se v generálce na La Ligu utká s Brentfordem. No a pak už se bude jen čekat na start La Ligy. Ta se rozběhne přesně za dva týdny, tedy v pátek 13. srpna, a to zápasem mezi Valencií a Getafe.

Sestřih utkání s Levante

  • Burlamaqui hraje dobře doufm že si to udrží a Bordalás ho nasadího i v LaLize*17**5* .....Jo a zdá se mi to nebo jsme mohli po dlouhý době zase vidět Maxiho v plném nasazení*24**22* (hrál dobře)

  • Alderete sa zatiaľ vypláca *12* Som zvedavý, či ostane vo *1* aj po sezóne *15*
    Burmalaqui istotne prekvapil *28* Som zvedavý, že ako sa k nemu postaví Pepe počas sezóny *31*