The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Trofeo Naranja získala v penaltách Valencia!

Trofeo Naranja získala v penaltách Valencia!


Pár šancí k vidění bylo, avšak i přesto skončilo utkání o Trofeo Naranja mezi domácí Valencií a AC Milán v základní hrací době bez branek, ačkoliv jedna regulérní byla hostům chybou sudího upřena. O tom, kdo získá valencijskou trofej, tak musely rozhodnou penalty, na které se šlo rovnou bez prodloužení.

1. POLOČAS

Valencia ve třetí minutě darovala přímý kop zhruba z 25 metrů, ale Maldini z přímého kopu minul branku.

Pak ale následovaly dlouhé minuty vzájemného „oťukávání“, jenž nepřinesly žádnou šanci, která by stála za zmínku.

V 11. minutě byl nejblíže ohrožení branky Čeryšev, jenž si naskočil na centr před malým vápnem, ale nedosáhnul na něj pořádně, a tak spíše centr svoji hlavičkou prodloužil, než aby ho umístil do branky.

Pěknou šanci měl koncem 15. minuty hostující Brahim Diaz, jehož našla volného ve vápně přihrávka skrze uličku mezi obránci, jenže při rychlém zpracování míče vypálil nepříliš výrazně po zemi, takže gólman Mamardashvili se nemusel příliš namáhat.

Na druhé straně v 19. minutě domácí zahráli parádní protiútok, v němž nakonec Maxi vyslal před vápno volného Čeryševa, jenž si potáhnul míč do pokutového území, ale jeho střelu gólman Maignan vychytal.

V následujících minutách byla pár náznaků směrem dopředu na obou stranách, ale žádná z akcí nebyla dotažená až do zakončení. Teprve až ve 34. minutě dlouhý centr zpracoval hlavou do vápna nabíhající Maxi, ale branku Milána přestřelil.

Ve 38. minutě vyzkoušel Brahim Diaz dalekou technickou střelou pozornost domácího gólmana, ale Mamardashvili si poradil v pohodě. Naopak o minutu později šel do úniku Ballo Toure, ale těsně napadán Paulistou nakonec těsně přestřelil břevno branky.

Ve 42. minutě se předčasně radoval z gólu Leao, jenž si na nákop za obranu Valencie šikovně seběhl a pak střelou do dolního rohu překonal brankáře. Jak ale ukázal opakovaný záběr, o ofsajd se nejednalo a hostům tak byl upřen regulérní gól.

Jelikož s blížícím se poločasem byli hosté čím dál lepším týmem, byli Netopýři nakonec rádi za hvizd sudího, který ukončil poločas za bezbrankového stavu.

2. POLOČAS

Na konci 52. minuty probral domácí publikum Correia, který se uvolnil přes obránce do vápna a pak tvrdou střelou z úhlu vyprášil rukavice pozorného gólmana Tatarusanu.

V 60. minutě musel svůj tým zachraňovat Mamardashvili, když propadl až ke značce pokutového kopu nenápadný míč z křídla, a to přímo na Brahima Diaze, jenž okamžitě pálil k tyči, ale domácí brankář předvedl skvělý zákrok.

Kouč Bordalás dal šanci dalším hráčům od 70. minuty. Na plac se tak dostali Sobrino s Esquerdem, zatímco na lavičku zamířili Jason a Burlamaqui.

V 77. minutě se z křídla propracoval do vápna ke střele z úhlu Theo Hernandez, ale byl už v pozici, která nebyla gólová a Mamardashvili si se střelou poradil.

Snažila se ale i Valencia, jen se jí nedařilo dostat k pořádnému zakončení. Hned dvakrát skončil útok na nepovedeném finálním centru Josého Gayi a poté také na centru Čeryševa, který následně v 82. minutě vystřídán za Manu Valleja.

Velké emoce a šarvátku vyvolala situace v 83. minuty, kdy Krunic prošlápnul padajícímu Gayovi holeň, a ten mu to následně oplatil když vstával a jako beran ťuknul hlavou do soupeřovy hlavy. Následovalo vzplanutí emocí na obou stranách. Sudí zřejmě nechtěl dávat v přátelském zápase červenou kartu, kterou by si oba zasloužili, a tak Krunic odešel se žlutým trestem a Gayá se nechal vystřídat za Vázqueze. Rovněž byl při té příležitosti vystřídán i Paulista, za nějž nastoupil Diakhaby.

PENALTY

Penaltovou sérii začala Valencia.

1. penaltu Valencie proměnil Vallejo v pohodě k tyči.
1. penaltu Milána proměnil i Giroud, který vyslal svižnou střelu do pravého dolního rohu.

2. penaltu Valencie proměnil rovněž Maxi, který zvolil levé dolní roh. Brankář směr vystihl, ale na míč nestihl dosáhnout.
2. penaltu Milána proměnil i Calabria, jenž zvolil stejný roh jako před ním Maxi Gomez.

3. penaltu Valencie proměnil Guedes. Ten zvolil pro změnu pravý dolní roh, tedy opačný než kam se vydal brankář.
3. penaltu Milána však neproměnil Krunic. Pozemní střelu poslal mimo branku.

4. penaltu Valencie proměnil Esquerdo, jenž vyslal míč ve výšce pasu k pravé tyči.
4. penaltu Milána proměnil Rebić, jenž zvolil opačný dolní roh branky, než gólman Mamardashvili.

5. penaltu Valencie proměnil Hugo Guillamón, jenž sice poslal míč pouze na půl cesty k tyči, ale brankář zůstal stát uprostřed branky. K páté penaltě si tak za hostující tým už nikdo stoupat nemusel.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.