The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Tři noví Netopýři čekají na debut, ke třem významným absencím po reprezentačních srazech snad nedojde

Tři noví Netopýři čekají na debut, ke třem významným absencím po reprezentačních srazech snad nedojde


Po reprezentační přestávce se Los Che představí v Pamploně, tedy na hřišti Osasuny. Utkání bude mít výkop v neděli odpoledne v 16:15. Vzhledem k tomu, že letní přestupové okno končilo až v průběhu reprezentační přestávky, tak mají Netopýři na soupisce tři nové posily, které se ještě nedočkaly debutu ve valencijském dresu. K národním týmům zamířila celá řada Netopýrů, a třebaže dělali na jednu stranu fanouškům radost například vstřelenými góly, tak se objevily i komplikace a hrozilo, že valencijský trenér Pep Bordalas nebude mít z různých důvodů proti Osasuně k dispozici trio Jose Luis Gaya, Omar Alderete a Maxi Gomez. Nyní to však vypadá, že by mohli všichni tři hrát.

Z valencijského tábora

Start do sezóny se Netopýrům vydařil, a to možná až nad očekávání. Alespoň výsledkově. Valencia postupně udolala Getafe 1:0, následně po remíze 1:1 neodjížděla s prázdnou z Granady a před reprezentační přestávkou se s La Ligou rozloučila vítězstvím 3:0 nad Deportivem Alaves, kdy konečně Los Che dokázali vstřelit góly i ze hry. V úvodních dvou zápasech totiž skóroval jen Carlos Soler z pokutových kopů. Valencia tak má nyní na kontě 7 bodů při skóre 5:1. Stejného bodového zisku zatím dosáhlo pět dalších týmů, více nikdo nemá. O vedoucím týmu La Ligy tak rozhoduje skóre. A nejlepší skóre ze sedmibodových celků má Real Madrid, Valencia je shodně se Sevillou hned za ním.

Už v úvodu bylo zmíněno, že Valencia v uplynulých dvou týdnech vyslala několik svých hráčů za plněním reprezentačních povinností. Jose Luis Gaya a Carlos Soler za Španělsko, Daniel Wass za Dánsko, Denis Cheryshev za Rusko, Goncalo Guedes za Portugalsko, Uros Racic za Srbsko, Giorgi Mamardashvili za Gruzii, Hugo Guillamon za Španělsko U21, Omar Alderete za Paraguay a Maxi Gomez za Uruguay. Dlouhán Mamardashvili se dočkal debutu v reprezentačním áčku Gruzie. Guedes byl u historického okamžiku, když přihrál na rekordní gól Cristiana Ronalda, který se stal historicky nejlepším reprezentačním střelcem na světě. Střelecky se prosadili Wass, Gaya a Soler. Španělský záložník se střelecky prosadil hned při debutu za reprezentační áčko Španělska a ve druhém utkání přidal další gól. Dva góly v prvních dvou zápasech ve španělském reprezentačním dresu dal dosud z Netopýrů pouze legendární Mundo, nejlepší střelec valencijské historie. Soler se i se zápasy za Los Che z gólu radoval v pěti soutěžních utkáních v řadě.

Nicméně reprezentační přestávka a pozvánky Netopýrů do národních týmů přinesly i komplikace. O zranění Jose Luise Gayi jsme již psali. Veškerá vyšetření naštěstí nakonec vyloučila svalovou prasklinu a valencijský kapitán tak jen čekal, až se zbaví otoku. Během týdne se postupně v Paterně zapojoval do tréninku. Nejdříve jen individuálně běhal, poté pracoval i s míčem a nakonec absolvoval i trénink po boku spoluhráčů. Podle vyjádření Pepa Bordalase by měl být v Pamploně k dispozici. Problémy jiného rázu měli Omar Alderete a Maxi Gomez. V Jižní Americe se reprezentační utkání hrála ještě v noci ze čtvrtka na pátek a nebylo tak jisté, zda se oba hráči vůbec stihnou do zápasu s Osasunou dopravit do Španělska. Takovýto problém se svými hráči však řeší celá řada španělských klubů a vedení La Ligy tak bylo nápomocno například se zajišťováním dopravy. Alderete a Gomez tak už včera večer přicestovali do Madridu. Dnes ráno dorazili do Valencie a stihli poslední předzápasový trénink. Bordalas na předzápasové tiskové konferenci řekl, že působili trochu unaveně a že podle jejich aktuálního stavu zítra uvidí, zda je nasadí. Valencia však kvůli nim odložila odlet do Pamplony. Vzhledem k tomu, že se hraje již v neděli odpoledne, tak by běžně cestovala už dnes, ale aby si oba jihoameričtí hráči mohli alespoň dnes odpočinout ve svých domovech a nemuseli hned na další cestu, tak se Los Che do místa utkání přesunou až zítra ráno.

Na odpočatosti dvojice Omar Alderete a Maxi Gomez a na zdravotním stavu Joseho Luise Gayi samozřejmě zásadním způsobem závisí podoba základní sestavy, kterou zítra Pep Bordalas vyšle proti Osasuně. Všichni tři do ní totiž samozřejmě patří. Pokud tedy budou v pořádku, tak by se zahajovací jedenáctka Netopýrů neměla příliš lišit od předchozích ligových kol. Jedním z otazníků by v tom případě mohl být snad jen post brankáře, protože lze předpokládat, že Bordalas časem dá příležitost Jasperu Cillessenovi. Ale kdy to bude? Těžko se dělá změna, když se mladý Giorgi Mamardashvili tak osvědčuje. A pak je tu ještě k dořešení střed zálohy, kde se o jedno místo pere dvojice Uros Racic a Hugo Guillamon. Jinak se dá očekávat nasazení obranné čtveřice Thierry Correia, Gabriel Paulista, Omar Alderete a Jose Luis Gaya. V záloze nebude chybět trio Carlos Soler, Daniel Wass a Denis Cheryshev a v útoku duo Maxi Gomez a Goncalo Guedes. To by byl z pohledu valencijského trenéra ideální stav. Ale je možné, že někdo bude mimo hru. Pokud by k tomu došlo, tak Aldereteho by v sestavě nahradil zřejmě Mouctar Diakhaby a místo Gomeze by naskočil Marcos Andre. Možné alternativy za Gayu jsme rozebírali již ve zmiňovaném článku o jeho zranění. Jednou z možností je Dimitri Foulquier, který je zároveň jednou z letních posil, čekajících na debut za Los Che. Na první obléknutí valencijského dresu krom něj čekají ještě Hugo Duro a Helder Costa.

Z tábora soupeře

Ani Osasuna si na rozjezd sezóny nemůže úplně stěžovat, neboť podobně jako valencijští Netopýři dosud nepoznala hořkost porážky. Zatímco Los Che se v prvních dvou kolech prosazovali jen z penalt, tak Osasuna se neprosadila vůbec a dvakrát na domácím hřišti remizovala 0:0. Nejdříve s Espanyolem a poté s Celtou Vigo. Rozstřílela se až ve 3. kole na hřišti Cadizu, kde zvítězila 2:3. S dosavadním ziskem 5 bodů je i Osasuna v první polovině ligové tabulky. Trenér Jagoba Arrasate doufá, že si jeho svěřenci udrží produktivitu z předreprezentačního utkání i pro zítřejší střetnutí s Los Che. Na náladě mu nepřidává jen povedený start Osasuny do sezóny, ale i to, že má k dispozici téměř kompletní kádr. Oproti utkání s Deportivem Alaves by měl být připraven i chorvatský útočník Ante Budimir. Na marodce pamplonského celku tak zůstává jen další útočník Kike Barja.

Vzájemná utkání

Osasuna se do nejvyšší soutěže na delší časový úsek dostala poprvé na začátku 80. let, kdy od roku 1980 byla součástí La Ligy až do roku 1994. Druhou polovinu 90. let strávila v Segunda Division, ale s rokem 2000 byla zpět mezi španělskou klubovou elitou. Mezi ní vydržela v kuse až do roku 2014. Z dalších pěti sezón byl pamplonský celek v La Lize jen během ročníku 2016/2017. Pevnou součástí nejvyšší soutěže je pak od roku 2019.

Od posledního návratu Osasuny do La Ligy se Valencii v Pamploně opravdu nedaří. V obou posledních sezónách tam prohrála shodně 1:3. V sezóně 2019/2020 ji sice poslal Rodrigo do vedení, ale následně byl vyloučen a Oier, Ruben Garcia a Pervis Estupinan zajistili vítězství domácímu celku. V sezóně 2020/2021 se Osasuna doma dostala do vedení gólem Javiho Martineze. Za Valencii vyrovnal Kevin Gameiro, ale Jonathan Calleri a Roberto Torres z pokutového kopu zajistili vítězství domácím. Na hřišti Osasuny Valencia v ligovém utkání naposledy zvítězila v roce 2012, kdy jí tam tři body přihrál Roberto Soldado.

Základní informace

CA Osasuna – Valencia CF

4. kolo La Ligy 2021/2022; neděle 12. září 2021

Předpokládané sestavy

CA Osasuna: Herrera, Vidal, David Garcia, Aridane, Sanchez, Moncayola, Torro, Brasanac, Torres, Kike garcia, Ruben Garcia

Valencia CF: Mamardashvili, Correia, Gabriel, Alderete, Gaya, Soler, Guillamon, Wass, Cheryshev, Guedes, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

Možnost sledovat živý přenos zápasu mají zaregistrovaní klienti řady sázkových kanceláří. A pokud vám nevyhovuje tato možnost, tak odkazy na live přenos bude možné před začátkem zápasu nalézt například na Rojadirecta či na Sport365.