The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vítězství bylo na dosah, ale Real v závěru otočil

Vítězství bylo na dosah, ale Real v závěru otočil


V neděli večer se o vedení v La Lize utkala Valencia s Realem Madrid. Netopýři podali fantastický výkon, byť přišli brzy v zápase o Solera s Correiou a odměnou jim byl v druhé půli vedoucí gól Huga Dura. Mezi 86. a 88. minutou ale přišlo zatmění a hosté dvěma góly otočili, čímž nakonec shrábli všechny tři body.

1, POLOČAS

Valencia v úvodu uzavřela soupeře před jeho brankou, ale nedokázala se dostat do zakončení. Naopak k tomu se dostali hosté v 6. minuty, kdy se míč odražený z vápna Valencie dostal před pokutové území k Casemirovi, jenž pálil bez přípravy, avšak mimo branku Netopýrů.

Pak Netopýři zase přimáčkli Real, ale bez ohrožení branky a v 11. minutě tak znovu pálili hosté. Z otočky z úhlu pálil ve vápně Valverde, ale hbitým zákrokem jeho střelu uhasil Mamardašvili. Real byl v následujících minutách nebezpečnější, ale domácí obrana si s většími i menšími problémy dokýzala poradit.

V 15. minutě sáhnuli k prvnímu střídání domácí. Soler si přivodil zranění, a tak za něj do hry nastoupil Musah.

Jenže to byla pouze první komplikace. Ve 22. minutě totiž špatně našlápl Correia a i on musel pro bolesti střídat, a tak šel o minutu později na hřiště náhradník Toni Lato.

Ve 26. minutě střídali z podobných důvodů také hosté. Odstoupit musel Carvajal a na jeho místo šel střídat Lucas Vazquez.

Do šance se konečně dostal ve 28. minutě Maxi Gomez, jehož vyslal před branku soupeře dlouhý pas, ale ve vápně jej doběhl Alaba. Jamile Maxi ucítil první kontakt, padl k zemi a videorozhodčí tak měli co zkoumat a správně neposoudili zákrok jako penaltový.

Ve 31. minutě z levé strany vápna poslal míč před branku Maxi a na bližší tyči chyběly Durovi ve skluzu jen centimetry aby na něj dosáhnul. Na druhé straně o minutu později pálil zpoza vápna k tyči Casemiro, ale Mamardašvili byl opět stoprocentní.

V úvodu 41. minuty dostal krásný pas do náběhu za obranu Guedes, ale Courtois vyběhl včas, aby rychle sbalil míč dřív, než se jej útočník Netopýrů dotkne.

První střelu na hostující branku si Los Ché připsali ve 43. minutě, kdy centr Wasse z přímého kopu našel u malého vápna Paulistu, jehož hlavičku skvělým reflexem vyčapal Courtois.

V samotném závěru první půle fauloval Maxiho dost nevybíravě Casemiro. Faulovaný hráč se ujal následné exekuce přímého kopu, jenž ale poslal jen těsně vedle hostující branky. Poločas tak skončil bez branek.

2. POLOČAS

Už po 10 sekundách druhé půle měli domácí na kopačkách obrovskou šanci. Dlouhý nákop na polovinu soupeře propadl až k vápnu soupeře, kde si míč zpracoval Hugo Duro a nepokrytý pálil z úhlu, avšak přímo do Courtoise.

Ale úplně největší tutovku spálil v 50. minutě Guedes. Musah se protáhl s míčem do vápna a pak skvěle našel pod sebou úplně volného Guedese, jenž mohl zamést míč do branky, ale napálil jej nad branku!

Další gólovku domácí zazdili v 54. minutě. Jaký úvod od Valencie! Ve zmatcích před hostující brankou se dostal míči Guedes, ale místo aby pálil na Courtoise, posunul míč ještě na vedle stojícího Hugo Dura, ale ten nedokázal napřáhnout k pořádné střele zblízka a míč spíš jako by svojí střelou sklepnul po zemi do rukavic Courtoise.

V 61. minutě zkusil z větší vzdálenosti trefit dolní roh Netopýří branky Casemiro, ale Mamardašvili s drobným zaváháním střelu vykryl, hra se oproti první desetiminutovce vyrovnala a střílet začal i Real. V 65. minutě zkusil obstřelit Foulquiera na hranici vápna Vinicius, ale svým pokusem poslal míč přímo do rukavic Mamardašviliho.

Nakonec se gólu jako první dočkala Valencia. Svůj premiérový gól za Valencii si připsal Hugo Duro. Centr do vápna Realu nešťastně sklepl Vazquez na volného Hugo Dura, jenž to měl sice z ostrého úhlu, ale i tak napálil míč z voleje, a ten zapadl přímo do vzdálenějšího dolního rohu branky – 1:0!

Už v 68. minutě mohlo být srovnáno. Jenže to by Valencia nesměla mít v brance svého Gruzínského hrdinu. Míč totiž Benzema potáhnul až téměř ke značce pokutového kopu, ale následnou střelu zvládl Mamardašvili zlikvidovat.

Hosté se nevzdávali bez boje. Centr z pravého křídla na bližší tyči branky Valencie sklepával Vinicius, ale o kousek minul vzdálenější tyč branky domácích.

V 75. minutě přidal další pokus Benzema, který zkusil překvapit tvrdou střelou z dálky. Ta se však stočila na střed branky do náruče brankáře.

Domácí kouč Bordalás si nechal střídání až na 79. - 80. minutu, kdy poslal na hřiště hned tři hráče a vyčerpal tak všechna střídání. Do hry šli Račič, Marcos Andé a Costa. Naopak zápas skončil pro Guedese, Huga Dura a Maxiho Gomeze.

Velmi hořkou pilulku si osud pro Valencii schoval na závěr zápasu. V 86. minutě po nahrávce Benzemy pálil na zadní tyč domácí branky Vinicius, ale Foulquier si nešťastně srazil míč do branky a bylo tak vyrovnáno.

O dvě minuty později navíc hosté přidali další gól, když při centru do vápna byl Benzema rychleji u míče než brankář a hlavou sklepnul centr do brány – rázem bylo otočeno na 1:2.

Na stavu utkání bohužel už nedokázalo nic změnit ani 5 minut nastavení, a tak Valencia poprvé v sezóně prohrává.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Mamardashvili 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Paulista 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Alderete 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Foulquier 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Guillamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
H. Duro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Maxi Gomez 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Lato 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (6 hlasů)
Račič 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Costa 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
M. Andre 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)

  • Velká škoda toho výsledku. Je to ironie, že v minulých dvou sezónách se pod Celadesem a Graciou doma proti Realu Madrid udržela neporazitelnost, zatímco teď ne, třebaže to pod Bordalasem vypadalo teoreticky nejlíp. Ale furt je to jen jeden zápas z osmatřiceti, víc mě aktuálně děsí ta zranění. Zrovna když jdou ty zápasy tak rychle za sebou a zrovna když to jsou papírově těžcí soupeři. Proti Realu si Vale s absencemi poradila dobře, třebaže to k zisku bodů nevedlo, ale jak se budou zápasy kupit a přijde Sevilla a Athletic a vždy mezi nimi budou jen dva dny volna, tak nevím. Naštěstí tam už má teďka alespoň Bordalas koho poslat za ty zraněné, když v létě přišlo pár posil.

    Ten vítězný gól Benzemy, to byla defenzivní chyba. Ten vyrovnávací, to byla spíš smůla. I když teda nevím, proč je ten vyrovnávací gól vedený jako vstřelený Viniciusem a ne vlastňák Foulquiera. V minulém kole padl hodně podobně valencijský gól proti Osasuně, kdy střílel Guedes a Aridane lehce tečoval a to je vlastňák. Jinak ten Foulquier taky asi nikdy nebude vědět, co vlastně bude hrát. Tak třeba teď proti Realu měl původně hrát jako levý záložník před Gayou. Gaya ale nebyl fit, tak nastoupil jako levý bek. Pak se ale ani ne po půl hodině zranil Correia a tak přešel pro změnu na pravého beka. Bláznivý.

  • V odpovědi na: ruty

    Foulquier je dobrý řízek, ten to dá *9* Od Valencie to byl dobrý přestup, vůbec jsem takové výkony od něj nečekal... Spíš mě mrzí Wass, mě přijde v jednom zápase jako suverén a v dalších deseti absolutně nevýrazný. Nejvíc se mi líbil na pravém bekovi, ve středu hřiště moc neumí tvořit hru...

  • Ja osobne som sa čudoval, že prečo radšej nenastúpil Račić, keď šiel Soler dole a Wass sa neposunul na pravé krídlo *18* Foulquier mi dobrými výkonmi pripomína Coquelina, ktorý keď dorazil na Mestallu, tak tiež prekvapil svojimi výkonmi a veľmi dobrou hrou *13*

  • V odpovědi na: ruty

    Celades a Gracia mali len šťastie, nič viac *14* Marcelino mal svoj plán a dobre ho prezentoval aj na ihrisku *13* Škoda tých gólov no *34* Ale je aspoň stále *1* pri špici tabuľky *24* Ale strašia ma tie zranenia, pretože je v riti celá ľavá ako aj pravá strana a k tomu vypadol hlavný člen zálohy *25* Ináč Hugo v zálohe veľmi prekvapuje *12*

  • Osobe si myslím, že *1* mala na to vyhrať. Áno zahodila svoje šance, ale len po zákroku od Casemira mal rozhodca vyťahovať rovno červenú kartu. Samotný hráč sám vedel čo urobil a dokonca obdržal iba žltú. Veď Pezzella z Betisu a z dosť podobného zákroku mieril pod sprchy a to bolo v tom istom kole. Real by tlak s hráčom o menej možno ani nezvládol a žiaden by ani nebol. Aj ten druhý sporný gól od Benzemu... Proste rozdiel je v tom, že to je Real Madrid. Keby to bol zákrok od *1* tak verte v tvrdé tresty.