The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Do Sevilly bez několika klíčových hráčů

Do Sevilly bez několika klíčových hráčů


Valencijský trenér Pep Bordalas včera na tiskové konferenci řekl, že po špatném výsledku je dobré mít další zápas co nejdříve. Narážel tak na nahuštěný program španělské La Ligy, která tento týden fanouškům servíruje vložené kolo. Ovšem spravit si chuť po porážce s Realem Madrid nebude snadné, neboť dnes na Netopýry čeká další silný soupeř, a to Sevilla. Jak si s ní zraněními decimovaná Valencia poradí, to uvidíme od 19:30.

Z valencijského tábora

Netopýři o víkendu poprvé v nové sezóně prohráli. Byla to dost nešťastná porážka, protože Valencia doma na Mestalle nad Realem Madrid ještě nedlouho před koncem vedla, ale madridskému celku se pak během pouhých dvou minut podařilo zvrátit výsledek. Los Che tak po 5. kole La Ligy byli na 3. místě ligové tabulky se zápasovou bilancí 3-1-1 při skóre 10:4. Valencia se může pyšnit druhým nejproduktivnějším útokem a i defenzivou patří mezi lepší polovinu ligových týmů. Bohužel v nejbližších zápasech se Netopýři budou muset obejít bez svého nejlepšího střelce Carlose Solera. A to není bohužel jediná citelná absence.

Marodka Valencie se povážlivě plní, přičemž z pěti hráčů na ní jsou hned čtyři, které by trenér Pep Bordalas jinak pravděpodobně nasadil do základní sestavy. Když se totiž podíváme na úvodní ligová kola, tak Denis Cheryshev pravidelně nastupoval na levém kraji zálohy, Jose Luis Gaya nemohl chybět na levém kraji obrany, zatímco na pravém kraji obrany pro změnu nastupoval Thierry Correia a před ním jsme v sestavě vždy našli Carlose Solera. Ti všichni jsou nyní na marodce. Společnost jim tam dělá ještě Cristiano Piccini. Cheryshev marodí sice už od zápasu s Osasunou, ale tento týden ho rozhodně na trávníku ještě neuvidíme. No a Gaya, Soler a Correia, to jsou čerstvé případy. Respektive valencijský kapitán je v této sezóně ke zraněním nějak náchylný. Nejprve kvůli zranění předčasně opustil reprezentační sraz španělského národního týmu, ale následně nechyběl na hřišti proti Osasuně. Zahrál si však jen první poločas. Následně se zdálo, že pro zápas s Realem Madrid bude připraven, ale v den utkání přišla nepříjemná zpráva o jeho absenci. Nyní má před sebou možná až měsíční absenci. A podobně jsou na tom i jeho spoluhráči Soler a Correia. Ti oba sice nastoupili proti Realu Madrid v základní sestavě, ale nedohráli ani první poločas.

Bordalas tak musí znovu řešit absence svých klíčových hráčů. V ideální sestavě, tak jak jsme ji v předchozích zápasech mohli vidět, přišel valencijský lodivod o kompletní pravou i levou stranu. Zápas proti Realu Madrid nám však ukázal, jak nejspíš Bordalas bude absence řešit. Dimitri Foulquier proti Bílému baletu sice hrál nejdříve místo Gayi, ale po odstoupení Correii se přesunul na pravý kraj obrany, zatímco vlevo hrál Toni Lato. Kraje zálohy pak obstarávali Hugo Duro vlevo a Yunus Musah vpravo. Možností je však daleko víc. Navíc uvidíme, zda Bordalas již dnes proti Seville či o víkendu proti Athleticu Bilbao sáhne k nějakým rotacím, aby si odpočinuli ti nejvytíženější hráči. To by si pak mohli více zahrát třeba Mouctar Diakhaby, Helder Costa, Uros Racic, Jason, Manu Vallejo či nejdražší letní posila Marcos Andre. Krom toho tu nyní možná víc než dřív máme otázku obsazení valencijské svatyně. Dosud odehrál všechny zápasy Giorgi Mamardashvili, ale zaznívají názory, že u vítězného gólu Realu Madrid v neděli jasně chyboval. Legendární valencijský gólman Santiago Canizares sice s těmito názory nesouhlasí, ale důležité bude, co si myslí Bordalas. Dostane první příležitost v sezóně Jasper Cillessen?

Z tábora soupeře

Sevilla byla po 5. kole La Ligy na 6. místě tabulky se ziskem 8 bodů za zápasovou bilanci 2-2-0 při skóre 5:1. Pozorným čtenářům jistě neušlo, že andaluský celek nemá na kontě plný počet odehraných zápasů. Na vině je nedávná reprezentační přestávka a problémy s včasným návratem jihoamerických hráčů zpět do Španělska. O tomto problému jsme se v několika článcích zmiňovali v souvislosti s valencijskou dvojicí Omar Alderete a Maxi Gomez před zápasem proti Osasuně. Valencia tehdy svůj zápas hrála až v neděli, takže se s tímto problémem nakonec dokázala vypořádat, ale dvě sobotní utkání byla odložena, protože minimálně jeden z týmů by v nich byl touto situací značně znevýhodněn. Odložily se zápasy Villarrealu proti Deportivu Alaves a právě Sevilly proti Barceloně. Tabulkové postavení těchto týmů je tak prozatím zkreslené. Když se podíváme na dosavadní výsledky Sevilly, tak andaluský celek nejprve dvakrát zvítězil a poté dvakrát remizoval. V prvním utkání si zastřílel  doma proti Rayo Vallecanu a vyhrál 3:0, ale poté už to s jeho produktivitou nebylo moc slavné. Getafe udolala Sevilla na jeho hřišti těsně 1:0, na hřišti Elche jen remizovala 1:1 a teď o víkendu hrála v San Sebastianu s domácím Realem Sociedad bez branek. Většinu zápasů tak prozatím odehrála mimo svůj stadion, na který se dnes vrátí poprvé od úvodního ligového kola.

Valencia se podruhé v řadě utká s týmem, který Španělsko reprezentuje v Lize mistrů. Sevilla do milionářské soutěže vstoupila minulý týden v úterý domácím zápasem s rakouským Salcburkem. Utkání skončilo remízou 1:1, což se na první pohled může jevit jako ztráta andaluského celku, ale vzhledem k tomu, že Salcburk v utkání kopal tři penalty a navíc hrál skoro celý druhý poločas v početní výhodně po vyloučení domácího útočníka Youssefa En Nesyriho, tak asi Sevilla může být s bodem spokojena. Ano, Salcburk kopal tři penalty, ale proměnil jen jedinou. Ve 13. minutě selhal Karim Adeyemi, ve 21. minutě poslal Salcburk do vedení Luka Sucic, ale ten samý hráč pak ve 37. minutě při dalším pokutovém kopu selhal. Ve 42. minutě pak dal výsledku konečnou podobu Ivan Rakitic. Samozřejmě z penalty.

Sevilla byla v létě dost aktivní na přestupovém trhu. Z odchodů za zmínku stojí například útočník Luuk de Jong, kterého si vyhlédla Barcelona, pravý bek Aleix Vidal, který nyní obléká dres Espanyolu, či ofenzivní záložník Bryan Gil, jenž se stal novou posilou Tottenhamu. A zde se už dostáváme k novým tvářím v kádru andaluského celku, protože krom 25 milionů eur na jih Španělska z Tottenhamu zamířil i Erik Lamela. Ten se mimochodem Seville na začátku sezóny celkem vyplácí, neboť už má na kontě 3 góly, což je více než dobré vzhledem k tomu, že celá Sevilla dosud v La Lize skórovala jen pětkrát. Dalšími posilami jihošpanělského klubu jsou například brankář Marko Dmitrovic z Eibaru či záložník Thomas Delaney z Borussie Dortmund. Sevilla posílila i pravý kraj obrany, na který získala Gonzala Montiela z River Plate. Ten byl mimochodem dříve i objektem zájmu Valencie. Nejdražší letní posilou Sevilly je pak útočník Rafa Mir z Wolverhamptonu. To samozřejmě není valencijským fanouškům neznámé jméno, vždyť se jedná o odchovance Netopýrů, o něhož navíc Los Che měli letos rovněž zájem. On se však rozhodl pro Sevillu.

Trenér Sevilly Julen Lopetegui se sice na předzápasové tiskové konferenci vyjádřil, že pro zápas s Valencií nemá k dispozici kompletní kádr, nicméně nespecifikoval absentující hráče. Oficiální web se o absencích rovněž nezmiňuje, ale dle španělských médií je otazník především nad startem záložníka Fernanda a útočníka Susa.

Vzájemná utkání

V minulé sezóně se Valencia se Sevillou utkala celkem třikrát, třikrát prohrála a nevstřelila ani jeden gól. V rámci La Ligy Netopýři se Sevillou prohráli 0:1 shodně doma i venku. Na Mestalle vstřelil gól Suso, zatímco na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan se prosadil Youssef En Nesyri. Třetí vzájemné měření sil proběhlo v rámci Copa del Rey, kde se již v posledních letech většina kol hraje pouze na jeden zápas a nikoliv starým systémem zápasů doma a venku. Vzájemný zápas ve španělské pohárové soutěži se hrál v Seville a Valencia prohrála 0:3, o což se zasloužili dvougólový Luuk de Jong a Ivan Rakitic.

Celkem už Netopýři proti Seville neskórovali dokonce čtyři utkání v řadě, protože se neprosadili ani ve druhém vzájemném utkání v sezóně 2019/2020. Na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan tehdy prohráli 0:1 po gólu Sergia Reguilona. V domácím prostředí na Mestalle ve zmiňované sezóně Los Che uhráli alespoň remízu 1:1. Andaluský celek tehdy poslal do vedení Lucas Ocampos, na což později gólově odpověděl Ruben Sobrino, který je tak prozatím posledním Netopýrem, který se prosadil proti Seville. Snad na něho dnes někdo ze stávajícího kádru Los Che naváže.

Podle posledních dvou vzájemných zápasů hraných na domovském stánku Sevilly by se mohlo zdát, že se Valencii na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan příliš nedaří. Vězte ale, že před posledními dvěma porážkami na jihu Španělska Valencia v Seville naopak dvakrát zvítězila. A v obou případech u toho udržela i čisté konto. V sezóně 2018/2019 Netopýři v Seville zvítězili 1:0 gólem Daniho Pareja, který proměnil pokutový kop. O sezónu dříve pak Valencia na hřišti svého velkého rivala vybojovala dokonce vítězství 2:0, přičemž oba valencijské góly tehdy vstřelil Rodrigo Moreno.

Základní informace

Sevilla FC – Valencia CF

6. kolo La Ligy 2021/2022; středa 22. září 2021 v 19:30

Předpokládané sestavy

Sevilla FC: Bono, Navas, Kounde, Carlos, Acuna, Delaney, Rakitic, Jordan, Lamela, Ocampos, Mir

Valencia CF: Mamardashvili, Foulquier, Gabriel, Alderete, Lato, Musah, Wass, Guillamon, Duro, Guedes, Gomez

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

Shlédnout dnešní utkání můžete na kanálu Nova Sport 3. Možnost sledovat živý přenos zápasu mají dále zaregistrovaní klienti řady sázkových kanceláří. A pokud vám nevyhovuje žádná z těchto možností, tak odkazy na live přenos bude možné před začátkem zápasu nalézt například na Rojadirecta či na Sport365.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.