The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Zvrátí návrat na Mestallu nepříznivý trend?

Zvrátí návrat na Mestallu nepříznivý trend?


Na začátku sezóny body sbírající Valencia se v posledním týdnu zasekla a dvakrát v řadě prohrála. Fanoušci Netopýrů však doufají, že se vše změní již dnes odpoledne, kdy Valencia od 16:15 bude doma na Mestalle hostit Athletic Bilbao.

Z valencijského tábora

Dvě porážky v řadě, ale každá byla jiná. Minulý víkend byla Valencia Realu Madrid doma na Mestalle dlouho minimálně vyrovnaným soupeřem a dokonce se dostala i do vedení, ale v závěru přišly dva slepené góly madridského celku a obrat ve skóre na konečných 1:2. To v týdnu v Seville to byla jiná písnička. Netopýři na hřišti andaluského celku udělali několik zbytečných chyb hned na začátku zápasu a najednou už měli na kontě tříbrankové manko. Na to stihli zareagovat už jen gólem jediným a prohráli tak 1:3. Mimochodem za Valencii se v obou zápasech trefil Hugo Duro, který je tak aktuálně druhým nejlepším střelcem Los Che v této sezóně. Nicméně doufejme, že až se příště prosadí, tak že už to Netopýrům přinese i nějaké body. Valencia je po 6. kole La Ligy na 5. místě ligové tabulky se ziskem 10 bodů za zápasovou bilanci 3-1-2 při skóre 11:7. Netopýři se stále mohou chlubit druhým nejvyšším počtem nastřílených gólů, ale poslední dva zápasy značně negativně ovlivnily číslo vyjadřující pevnost jejich defenzivy.

Stále platí, že má Valencia na marodce klíčové hráče jako levého beka Joseho Luise Gayu, pravého beka Thierryho Correiu či záložníka Carlose Solera. Dopady těchto zranění na kvalitu týmu příliš nezmenší ani skutečnost, že už s týmem trénuje uzdravená dvojice dosavadních členů marodky, a to pravý bek Cristiano Piccini a levý záložník Alex Blanco. Ostatně to, že trénují, ještě neznamená, že dnes nastoupí. Dle španělských médií totiž trenér Pep Bordalas navzdory nahuštěnému zápasovému programu posledních dní není příliš nakloněn změnám v základní sestavě. Oproti zápasu v Seville lze čekat, že bude v základu na pravém kraji zálohy Yunus Musah místo Jasona. Zápas na Estadio Sanchez Pizjuan se příliš nepovedl brankáři Giorgimu Mamardashvilimu a všichni jsou tak zvědaví, zda konečně dostane v brance Netopýrů příležitost Jasper Cillessen. Mimochodem třebaže je za námi pouze šest ligových kol, tak Valencia už má jednoho hráče v karetním ohrožení. Stoper Omar Alderete již nasbíral čtyři žluté karty a další pro něho bude znamenat jednozápasovou stopku. Pokud bude žlutě napomínán dnes proti Athleticu Bilbao, tak by absentoval za týden v Cadizu.

Z tábora soupeře

I Athletic Bilbao si na start do sezóny nemohl dlouho stěžovat, vždyť ještě po 5. kole byl neporažený, třebaže je pravda, že měl na kontě víc nerozhodných výsledků než tříbodových zisků. Baskický celek do sezóny vstoupil remízou na hřišti Elche (0:0) a následně dokázal remizovat i doma s Barcelonou (1:1). Pak přivezl tři body ze hřiště Celty Vigo (1:0), což potvrdil i domácím vítězstvím nad Mallorcou (2:0). Následně Athletic dokázal doma remizovat i s dalším silným soupeřem, a to s Atleticem Madrid (0:0). Ale teď v týdnu v 6. kole přišlo vystřízlivění baskických fanoušků, neboť jejich oblíbenci doma nestačili na Rayo Vallecano (1:2). První porážka v sezóně, navíc doma a navíc proti papírově slabšímu soupeři. Ani Lvi tak do dnešního zápasu na Mestalle nepůjdou v ideálním rozpoložení. Athletic Bilbao je aktuálně na 9. místě ligové tabulky se ziskem 9 bodů za zápasovou bilanci 2-3-1 při skóre 5:3. Při pohledu na skóre baskického celku a při jeho porovnání se skórem valencijských Netopýrů je patrné, kde je Athletic silný a kde má naopak nedostatky. Produktivita není nejlepší, no na druhou stranu celek z Bilbaa za úvodních pět ligových kol inkasoval jeden jediný gól a až v zápase s Rayo Vallecanem si mírně pohoršil.

V Bilbau tak očividně alespoň na začátku aktuální sezóny funguje pověstná sázka trenéra Marcelina Garcii Torala na pevnou defenzivu. Tento bývalý lodivod Valencie převzal baskický celek v průběhu minulé sezóny a až dnes se tak vrátí na Mestallu poprvé od chvíle, kdy ho vedení Los Che na konci letního přestupového období v září roku 2019 vyhodilo. Sám přiznává, že se pro něj jedná o hodně emocionální zážitek. Mimochodem Valencii Marcelino opustil mimo jiné kvůli rozdílným názorům na přestupovou politiku oproti vedení klubu. Tyto problémy mu v jeho současném působišti odpadají, neboť Athletic je známý svojí sázkou na baskické hráče a nemá tak na přestupovém trhu příliš mnoho možností. Ostatně letos v létě se kádr baskických Lvů víceméně nezměnil. Co se týče stavu kádru Athleticu před dnešním utkáním, tak Marcelino také nemá zrovna prázdnou marodku. Nejvýraznějšími absencemi jsou stoper Yeray Avarez a útočník Asier Villalibre. Dále jsou mimo hru například levý bek Yuri Berchiche, defenzivní záložník Peru Nolaskoain či ofenzivní záložník Oihan Sancet.

Vzájemná utkání

V minulé sezóně byly vzájemné zápasy ve znamení dělby bodů. Na Mestalle se zrodila remíza 2:2, zatímco v Bilbau byl výsledek 1:1. Valencia se v domácím utkání dostala do vedení gólem Carlose Solera z pokutového kopu, ale pak Asier Villalibre a Raul Garcia z pokutového kopu výsledek otočili. Bod pak Netopýrům zachránil Manu Vallejo. To na San Mames v Bilbau se trefovali jen valencijští obránci. Bohužel Hugo Guillamon ale překonal vlastního gólmana, což později gólem pokryl Gabriel Paulista.

Vzhledem k tomu, že místem konání dnešního vzájemného utkání je Mestalla, tak se pojďme podívat, jak si Los Che proti baskickému týmu vedli v předchozích sezónách. V sezóně 2019/2020 Valencia doma s Athleticem Bilbao bohužel prohrála 0:2, přičemž oba góly vítězů vstřelil Raul Garcia. Předtím však ve třech ligových sezónách v řadě Valencia Athletic doma vždy porazila. V sezóně 2018/2019 Netopýři doma slavili vítězství 2:0 po gólech Rodriga Morena a Kevina Gameira. V sezóně 2017/2018 viděla Mestalla výrazně větší přestřelu a domácí vítězství 3:2. Za Valencii se trefili Simone Zaza, z pokutového kopu Dani Parejo a Rodrigo Moreno, zatímco za Athletic se prosadili Aritz Aduriz a Raul Garcia. V sezóně 2016/2017 pak mělo valencijské vítězství znovu podobu 2:0, přičemž do střelecké listiny se zapsali Nani a Simone Zaza.

Základní informace

Valencia CF – Athletic Bilbao

7. kolo La Ligy 2021/2022; sobota 25. 9. 2021 v 16:15

Předpokládané sestavy

Valencia CF: Cillessen, Foulquier, Gabriel, Alderete, Lato, Musah, Wass, Guillamon, Duro, Guedes, Gomez

Athletic Bilbao: Simon, Lekue, Martinez, Vivian, Balenziaga, Berenguer, Dani Garcia, Vencedor, Muniain, Raul Garcia, Williams

Více informací a novinek z La Ligy najdete na www.spanelskyfotbal.cz

Zápas budete moci sledovat formou textového přenosu na www.onlajny.com

Shlédnout dnešní utkání můžete na kanálu Nova Sport 4. Možnost sledovat živý přenos zápasu mají dále zaregistrovaní klienti řady sázkových kanceláří. A pokud vám nevyhovuje žádná z těchto možností, tak odkazy na live přenos bude možné před začátkem zápasu nalézt například na Rojadirecta či na Sport365.

  • Alderete by mohol nejako nenápadne schytať piatu žltú kartu, aby sa vykartoval proti Cádizu a bol k dispozícii proti FC Barcelone *9*

  • V odpovědi na: Harakant

    To by bylo celkem stylové, když by měl Diakhaby první start v základní sestavě (pokud tam nebude dnes) zrovna proti Cadizu .. no snad by mu tam zase někdo něco neřekl, aby kolem toho nebyla další aféra *7* No ale jinak si myslím, že Alderete si dneska tu pátou žlutou zařídí klidně nápadně *14*

  • V odpovědi na: ruty

    Veď Bordalás by nemusel dávať ku Paulistovi predsa hneď Tragéda Diaka *9* Stiahol by Huga a do zálohy by nasmeroval Musaha, Račicá, Kobu alebo Burmalaquiho *13* A na pravo tiež sú možnosti, aby nemusel nastúpiť poleno Jason z filmu Jason a Argonauti *9*