The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Espanyol v závěru otočil utkání proti Valencii

Espanyol v závěru otočil utkání proti Valencii


Netopýři měli díky brance Aldereteho nakročení k vítěznému závěru roku, jenže v závěru utkání přišla pochybná penalta a vyloučení Huga Dura, díky čemuž Espanyol vyrovnal, aby následně v 88. minutě vstřelil vítěznou branku utkání. Valencia tak podlehla Espanyolu Barcelona 1:2.

1. POLOČAS

Na konci 1. minuty Guedes posunul do vápna míč Maximu, který ukázal přehled a poslal míč pod sebe na hranici vápna, kam sbíhal volný Wass, jenž bez přípravy pálil, avšak branku minul.

Netopýři byli lepším týmem, ale na další zajímavou šanci si museli počkat do 9. minuty, kdy Costa získal míč u pravého kraje pokutového území a centrem našel před brankou Hugo Dura, jenž hlavičkoval míč do tyče!

V 16. minutě centr z přímého kopu trochu nečekaně našel k levé tyči sbíhajícího Guedese, jenž doběhl k místu dopadu míče jako první a v rychlosti stihl míč i sklepnout z úhlu na branku, avšak do bezpečné náruče gólmana Lópeze.

Stejně, jako v úvodu utkání, se ve 23. minutě dostal ke své další střele Wass, tedy posunutí míče před vápno do náběhu Dánského středpopolaře, jenž opět pálil a opět přestřelil.

Na pořádné šance pak publikum čekalo dost dlouho, a to i přesto, že si Valencia vybojovala hned několik rohových kopů, které ale nedokázala využít. Až v závěru poločasu měl příležitost Raul de Tomás, jenž ve vápně dělovkou napálil míč do Correi. Poločas tak skončil bez branek.

2. POLOČAS

Už 12 sekund po zahájení poločasu měli hosté gólovou šanci. Centr Lorena od postranní čáry našel volného do vápna nabíhajícího Raula de Tomáse, který před vybíhajícím gólmanem okamžitě pálil, ale míč poslal na tribuny.

Kýžené branky se Mestalla dočkala v 51. minutě, kdy ještě před brankovou čárou na kraji velkého vápna stihl doběhnout míč Hélder Costa a okamžitým centrem do vápna našel Aldereteho, jenž se prodral k hlavičce, kterou překonal gólmana Lópeze – 1:0!

Espanyol se ale nevzdával, Cillessen musel postupně zasahovat proti nebezpečnému nákopu na branku, stejně jako v 61. minutě musel nohou vyboxovat míč, který z ostrého úhlu posílal před branku protihráč.

Netopýry potkala v 66. minutě nepříjemnost v podobě zranění levého beka Vázqueze a jelikož jsou Gayá i Lato ze zdravotních důvodů mimo nominaci, musel na plac coby střídající hráč Piccini.

V 68. minutě dostal před vápnem Netopýrů „nabito“ do náběhu Bare, ale do střely investoval více síly, než přesnosti, a tak se museli před jeho dělovkou nakonec krýt fanoušci na tribunách.

Lépe se zadařilo o chvíli později jeho spoluhráči Puadovi, který střílel jen těsně vedle vzdálenější tyče domácí branky. V 76. minutě už hosté branku trefili, jenže Raúl de Tomás vyslal tak slabou přízemní střelu doprostřed branky, že mohl Cillessen zůstat v klidu.

Zdravotní problémy vykazoval Correia, jenž se nechal v 78. minutě vystřídat za Iranza, jenž během své první minuty na place rovnou inkasoval žlutou kartu.

V 82. minutě se Morlanes díky přihrávce za obranu byl sám před Cillessenem, ale dobíhaj jej Hugo Duro. V momentě, kdy se oba hráči přiblížili k sobě, hostující hráč spíše zakopl, než že by byl faulován. No, sudí poslal druhou žlutou kartou Dura pod sprchy a nařídil penaltu, skrze kterou De Tomás srovnal na 1:1.

Ze hry pak domácí stáhli Costu s Wassem a na plac zamířili Koba Lein a Čeryšev.

V 88. minutě Guedes našel centrem z pravé strany hřiště Maxi Gomeze, ale ten hlavičkoval v těsném sevření obránců mimo branku.

Nakonec došlo na obrat. V 89. minutě centr do vápna našel u značky pokutového kopu volného Puada, jenž v pádu zakončil hlavičkou a otočil tak na 1:2.

Rozhodčí se rozhodl přidat na dramatičnosti nastavením 6-ti minut. Hned v 91. minutě po rohovém kopu hlavičkoval do břevna Iranzo! K dorážce se ještě dostal Čeryšev, ale míč hlavičkoval do před ním stojícího obránce. Pak už ale na žádné velké šance nedošlo a Valencia tak zakončí rok 2021 prohrou.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Cillessen 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Jesus Vazquez 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Guiilamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Alderete⚽ 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Hugo Duro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Wass 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Soler 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Costa 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Guedes 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Maxi 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Iranzo 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Piccini 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Čeryšev 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Koba Lein 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)

  • Těšil jsem se, že to dneska dáme a do nového roku půjdeme z pozic TOP6. První poločas vypadal, že směřujeme k vítězství, druhý naopak směrem k záhubě. Nakonec to bohužel i tak dopadlo... Velká škoda...Nyní přijdou skoro 2 měsíce těžkých soupeřů, takže se asi rozhodne, zda se udržíme nahoře nebo půjdeme někam do podprůměru.

  • Bol som iba ja slepý alebo hosťujúci hráč zakopol o trávnik, či seba? *10* Mne sa to ako faul Dura vôbec nezdal *15* Podľa mňa opätovne chyboval VAR *25* Mimo iného hral Espanyol dosť tvrdo a množstvo zákrokov na Netopierov sa obišlo bez karty *7* Na druhú stranu keby *1* premieňala svoje šance, tak takáto maličkosť nemusla Bordalása po zápase ani trápiť *26* No čo už... *3*

  • V odpovědi na: Harakant

    Podla mna to penalta bola,Duro mu zasiahol nohu,ked isiel vystrelit a kvoli tomu kopol do zeme,ale bol za nim meter a v sestnastke nemoze ist takto do suboja ked ma zltu kartu,nezvladol to pred tym zbytocne pozbieral zltu kartu a nakoniec sa to vypomstilo.S tym suhlasim,ze rozhodca na druhej strane nedaval karty,nemal rovnaky meter.Zial aj obrana horela este v rovnovaznom stave,nebolo to ono ani v obrane,absencie maju svoju dan.Zial my nemame dalsich 4-5 rovnocennych hracov,aby nahradili hracov zo zakladu.Valencia tak isto ako pises mohla dat viac golov

  • V odpovědi na: jansosom

    Ten dotyk som akosi nevidel. Potreboval by som vidieť záznam.. Ale čo už no *26* Škoda prehry a je pravda, že na lavičke nemáme ďalších hráčov, ktorí by boli rovnocenní základnej jedenástke *34* No jo. Ale bolo vidieť, že *1* sa po góle stiahla. Aj to malo za následok tlak súpera...