The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Proti mladíkům z Leedsu si Valencia s chutí zastřílela

Proti mladíkům z Leedsu si Valencia s chutí zastřílela


Valencii pokračuje příprava na pokračování ligové sezóny, kterou tentokrát nepřerušil koronavir, ale světový šampionát v Kataru. Součástí přípravy je i několik přátelských zápasů, přičemž ten první proti Leedsu United U21 již mají Netopýři za sebou. V pátek si proti mladíkům anglického týmu zastříleli a zvítězili 8:0. O góly se postarali Marcos Andre hattrickem, Fran Perez dvěma góly, Samu Castillejo, Martin Tejon a Hugo Duro.

Mládežnický tým známého anglického klubu nebyl za soupeře vybrán náhodou. Mladíci Leedsu totiž zrovna v tomto období pobývají ve Španělsku na soustředění. Valencijský trenér Gennaro Gattuso pro zápas neměl k dispozici v první řadě hráče reprezentující své země na mistrovství světa, tedy čtveřici Hugo Guillamon, Yunus Musah, Eray Comert a Edinson Cavani. Ze zdravotních důvodů chyběli Mouctar Diakhaby a Dimitri Foulquier. Po nedávném zranění kotníku dostal volno kapitán Jose Luis Gaya a odpočinek si mohl dopřát i brankář Giorgi Mamardashvili, neboť proti anglickému celku se o minuty ve valencijské svatyni podělili jeho konkurenti. V prvním poločase se v brance objevil Iago Herrerin, který do Valencie přišel až v průběhu sezóny jako náhrada za dlouhodobě zraněného Jaume Domenecha. V pátek se tak dočkal svého prvního zápasu ve valencijském dresu. V obraně hráli v prvním poločase Thierry Correia, Gabriel Paulista, Cenk Ozkacar a Jesus Vazquez. Před nimi v záloze operovalo trio Nico Gonzalez, Ilaix Moriba a Andre Almeida. Nejblíže bráně soupeře se pak pohybovali Samu Castillejo, Marcos Andre a Justin Kluivert.

Na první gól se v zápase nečekalo dlouho. Mladíci z Leedsu si v 5. minutě značně komplikovali rozehrávku od vlastní branky, do čehož se nekompromisně vložil Marcos Andre a poslal Los Che do vedení. Ve 13. minutě to bylo už 2:0 pro Netopýry, to když Marcos Andre využil povedený centr Jesuse Vazqueze od postranní čáry. V 18. minutě si pak spolupráci zopakovali. Levý bek Valencie tentokrát vyslal dlouhý míč z vlastní poloviny a Brazilec zkompletoval hattrick. Ve 22. minutě se v dresu Los Che prosadil konečně i někdo jiný, a to jmenovitě Samu Castillejo. Asistencí se však na tomto gólovém úspěchu opět podílel Jesus Vazquez. Ten se později mohl prosadit i gólově, ale ve 39. minutě jen orazítkoval břevno, zatímco minutku před ním pro změnu Ilaix Moriba nastřelil tyč. Valencia tak měla jasnou převahu i nadále, ale v prvním poločase už se znovu gólově neprosadila.

Do druhé půle vyběhla velmi obměněná sestava. Z úspěšné sestavy prvního poločasu vlastně na hřišti zůstal jen Jesus Vazquez. V brance byl ale nově Cristian Rivero, zatímco obranu doplnili Ruben Iranzo, Yarek a Mosquera. Záložní trojici nově tvořili Lato, Yellu a Tiago Ribeiro a v útoku se pohybovali Fran Perez, Hugo Duro a Samu Lino. Dále se v průběhu druhého poločasu dostali na hřiště ještě Ivan Munoz, Martin Tejon, Javi Navarro, Diego Lopez a Fadal. Silně tak byli zastoupeni hráči VCF Mestalla či dokonce Juvenilu. Ti však nehráli celý poločas, neboť na valencijskou rezervu hned o víkendu čekal důležitý zápas v Segunda Division RFEF. Přesto bylo potěšitelné, že ani ve druhém poločase se hosté z Leedsu víceméně k ničemu nedostali, ostatně za celý zápas nemířila žádná jejich střela mezi tři tyče valencijské svatyně, takže gólmani Los Che zůstali bez zákroků.

To valencijská ofenziva nepolevovala. V 50. minutě posunul ukazatel skóre sny legendárního Rufeteho Fran Perez, kterému pěkně přihrál Samu Lino. V 65. minutě si pak oba hráči úspěšnou spolupráci zopakovali. Střelecké štěstí však Samu Lino v pátek neměl. Jednou mířil v dobré šanci příliš vysoko, a když už se mu později podařilo překonat brankáře anglického celku jesličkami, tak ten ještě dokázal jednou nohou míč usměrnit mimo svoji branku. O další valencijský gól se tak postaral až Martin Tejon v 72. minutě. Osmnáctiletý mladík z Juvenilu je sice jen 1,65 metru vysoký, ale když nastoupil, tak na první pohled překypoval energií a jen pár minut po svém nástupu na hřiště byl za to po právu odměněn. Gólový účet zápasu pak uzavřel v 81. minutě Hugo Duro, který se před pokutovým územím dostal k míči, který obrana soupeře nebyla schopna dopravit do větší vzdálenosti od své svatyně.

Valencia tak v prvním přípravném utkání dokázala zvítězit přesvědčivě 8:0, ale je třeba poznamenat, že jednadvacítka Leedsu nebyla konkurenceschopným soupeřem. Nicméně i tak je možné zmínit několik pozitiv. Tak například ofenzivní dvojice Marcos Andre a Hugo Duro si vstřelenými góly mohla posílit sebevědomí před důležitějšími zápasy. Stejně tak se v dobrém světle předvedl Jesus Vazquez, který si připsal tři asistence jen během prvního poločasu. Spokojený může být i Iago Herrerin, který se dočkal prvního zápasu ve valencijském dresu. No a pak jsou tu talentovaní mladíci. Ať už ti z VCF Mestalla, ale i ti z Juvenilu. Osmnáctiletý Martin Tejon si již zmínku vysloužil výše, ale v dobrém světle se ukázal i jeho spoluhráč z Juvenilu Yarek Gasiorowski, což je dokonce teprve sedmnáctiletý stoper. Každopádně uvidíme, jestli mladíci dostanou příležitost i v dalších zápasech, neboť teď už budou přicházet jen náročnější soupeři. Tento týden v pátek to bude francouzský celek Clermont Foot 63, který je aktuálně víceméně bezpečně usazen ve středu Ligue 1.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.