The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Alex Carbonell si chce v létě vybojovat místo v áčku Los Che

Alex Carbonell si chce v létě vybojovat místo v áčku Los Che


Jeho jméno bude pro naše čtenáře možná neznámé, nicméně před nedávnem jste na něho mohli narazit v našem článku o Netopýrech, kteří v této sezóně hostují v jiných klubech. Alex Carbonell je na hostování v holandském celku Fortuna Sittard. Respektive vlastně byl, neboť z rozhodnutí holandské vlády se v zemi fotbal bude hrát znovu až na podzim a aktuální sezóna přerušená kvůli koronavirové pandemii zůstane nedohrána. Na podzim by však už Carbonell chtěl být na startu nové sezóny členem prvního týmu Netopýrů. Nejen o tom promluvil v nedávném rozhovoru.

Pojďme si ale na začátek tohoto dvaadvacetiletého středního záložníka alespoň trochu představit. Narodil se v katalánském městě Sant Cugat del Valles a už v šesti letech nastoupil do slavné La Masie, což je fotbalová akademie klubu FC Barcelona. V roce 2011 se přesunul do klubu UE Cornella, ale o dva roky později byl zpět u Blaugranas. Postupně se propracoval až do rezervního celku Barcelony a na podzim roku 2016 dokonce debutoval v utkání Copa del Rey proti Herculesu za áčko katalánského celku. V roce 2017 odešel do druholigového klubu CF Reus Deportiu, který však byl v lednu loňského roku vyloučen kvůli dluhům ze španělských fotbalových soutěží. Carbonell se pak na půl roku přesunul do Cordoby. V létě loňského roku se pak upsal valencijským Netopýrům, kteří s ním počítali do svého rezervního celku. Nicméně nakonec se rozhodli jinak a Carbonell putoval na své první zahraniční angažmá a zároveň na své první prvoligové angažmá. Sezónu 2019/2020 strávil na hostování v holandském klubu Fortuna Sittard. Jak se tam tomuto hráči dařilo, to jste si mohli přečíst v našem nedávném článku, v němž jsme se věnovali všem hráčům na hostováních.

Carbonell byl od loňského léta možná mimo pohled většiny fanoušků Los Che, nicméně zaměstnanci valencijského fotbalového klubu ho samozřejmě monitorovali velmi pečlivě. Ze začátku nyní již bývalý technický sekretář Pablo Longoria, později jeho nástupce Miguel Angel Corona či přímo nový sportovní ředitel Netopýrů Cesar Sanchez. V nedávném rozhovoru pro španělský deník AS katalánský středopolař přiblížil, jakým způsobem je během svého hostování v kontaktu s východošpanělským fotbalovým klubem: „Do Valencie mě přivedl Pablo Longoria, který ve mně hodně věřil. Nyní už je sice z klubu pryč, ale Cesar Sanchez a Miguel Angel Corona mi už taky volali a jsme v kontaktu, ale o budoucnosti jsme spolu ještě nemluvili. Valencia má dál ve svých řadách Manuela Ruze, což je osoba, která má přímo na starosti hráče na hostováních. V tomto ohledu je přístup klubu k hráčům velmi dobrý. Ačkoliv jsem od Valencie daleko, tak mají přehled o mé situaci a poskytují mi vše, co potřebuji.“ Navzdory pozitivním pocitům z valencijského klubu však Carbonell dosud nebyl v kontaktu s tím hlavním, kdo bude rozhodovat, zda jeho budoucnost bude ve valencijském áčku, tedy s trenérem Albertem Celadesem. „Potkal jsem se s Celadesem během svého působení ve španělském reprezentačním týmu U17, kde byl součástí trenérského týmu, a měl jsem s ním dobrý vztah. Jako s trenérem Valencie jsem s ním zatím nemluvil, ale doufám, že náš dobrý vztah vydrží a že se spolu v příští sezóně shodneme,“ řekl dále v rozhovoru Carbonell.

Je tak zřejmé, že jeho cílem pro sezónu 2020/2021 je místo v prvním týmu Los Che pod vedením Alberta Celadese. Ačkoliv přiznává, že ohledně toho zatím nedošlo k žádným rozhovorům, tak kvůli šanci ve valencijském áčku podepsal před rokem s východošpanělským celkem smlouvu: „Podepsal jsem Valencii, abych zjistil, jestli se jednoho dne dokážu dostat do jejího prvního týmu. Pravda je taková, že zatím nic o budoucnosti nevím a tak čekám, co mi bude ze Španělska řečeno.“ Dvaadvacetiletému záložníkovi může hrát do karet, že valencijský klub hlásá politiku sázky na odchovance či celkově na mladé hráče: „Já myslím, že to je v pořádku, protože Valencia má kvalitní mladíky. Když jsem byl v rezervním týmu Barcelony, tak jsem proti nim hrál hodně, protože jsem stejná generace jako Lato, Carlos Soler a další. Mimochodem s Latem jsem si popovídal i v Holandsku před naším zápasem proti PSV.“ Levý bek Toni Lato si však za slavný holandský klub víceméně vůbec nezahrál a v lednu se přesunul na hostování do Osasuny. To Carbonell strávil v Holandsku celou sezónu a je s ní spíše spokojen. „Do Holandska jsem šel mimo jiné proto, že se jedná o ligu s nižším průměrným věkem hráčů a je tam řada mladých hráčů. Soupeři tak třeba nemají ještě takové zkušenosti jako v jiných prvoligových soutěžích, ale od španělské Segundy to pro mě byl určitě posun. Krom toho se mi tato možnost líbila i pro mimosportovní věci. Zlepšil jsem si angličtinu a určitě mi prospělo i to, že jsem se musel více postarat sám o sebe. Ze začátku jsem byl v Sittardu v základní sestavě, ale pak jsem se hned zranil a po návratu už jsem větší příležitost v základní sestavě nedostával. Ale hrával jsem pravidelně a myslím, že jsem své minuty využil dobře. Když jsem pak znovu hrál několikrát v základu, tak mi od různých lidí bylo řečeno, že je na mně vidět posun. Zaslechl jsem i něco o tom, že je v holandských klubech jiný přístup k hostujícím hráčům než ke kmenovým hráčům klubů. Nevím, člověk si to nechce připouštět, ale možné to je. Každopádně pokud by hráč dal v každém zápase gól, tak by stejně hrál, i kdyby se jednalo jen o hostujícího hráče,“ rozpovídal se o svých zkušenostech s holandským fotbalem Carbonell.

A jakým typem hráče vlastně dvaadvacetiletý záložník je? I na tuto otázku španělskému deníku AS odpověděl: „Považuji se za hráče do kombinace. Líbí se mi držet míč a přihrávkami řídit hru. Záleží, jaké jsou trenérské pokyny, ale když je možnost, tak z druhé vlny rád podporuji útok. I když je pravda, že střelecky se mi příliš nedaří, ale přesto se rád podílím na ofenzivní stránce hry a pohybuji se kolem pokutového území soupeře. Jestli to je barcelonská DNA? Podle mého názoru ano. Jistě. Miluji ten styl hry a cítím se v něm dobře, ale snažím se pracovat na vylepšení i jiných aspektů své hry, zejména na hře bez míče.“ Rozsáhlé zkušenosti s barcelonským stylem hry by se Carbonellovi mohly ve Valencii hodit, vždyť i trenér Netopýrů Albert Celades je barcelonským odchovancem a u Los Che se netají tím, že by styl Blaugranas chtěl praktikovat. Z předchozích hráčových slov se zdá, že by v něm Valencia časem mohla mít i tolik postrádanou alternativu za kapitána Daniho Pareja. „Možná mi to nebudete věřit, ale Parejo je opravdu jedním z mých vzorů. Rád sleduji jeho hru. Miluji jeho styl hry, protože dělá věci, s kterými se dokážu ztotožnit. Hodně se soustředím na to, co dělá na hřišti, ale také na to, jakou je osobností. Doufám, že dostanu příležitost sledovat ho zblízka během předsezónní přípravy a že si pak vybojuji místo v prvním týmu,“ uzavřel Carbonell.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.