The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vypjatý duel skončil remízou

Vypjatý duel skončil remízou


Oproti utkání s Realem Madrid dnes Valencia předvedla proti Sevilla chvályhodný výkon. Pár minut po začátku utkání to domácím znesnadnil vlastním gólem Diakhaby, ale ještě před přestávkou vyrovnal Guedes. Velmi vyhecované utkání už ale dalšího střelce nepoznalo. Na konci zápasu byl ještě vyloučen Gayá.

1. POLOČAS

Hned v samém úvodu zápasu se objevil sporný moment, kdy obránce zatarasil svým tělem Foulquierovi cestu pokutovým územím Sevilly hokejovým „bodyčekem“. Nicméně sudí odmítnul jakékoliv diskuse, či konzultaci s VAR.

První gól zápasu přišel už v 7. minutě. Centr Ocampose do vápna Valencie s přehledem srazil Diakhaby do vlastní branky a poslal tak Sevillu do vedení.

Ve 12. minutě pálil z cca 25 metrů tvrdě, ale nad břevno Rafa Mir. Míč byl tečován obránci, a tak se následně kopal rohový kop, při němž se dostal ke hlavičce Ocampos, ale brankář Netopýrů zvládl vykrýt.

O dvě minuty později ve zmatcích před hostující brankou Musah nakrátko přehodil obránce a našel Gayu, jenž z voleje přeloboval brankáře přímo do branky. Problém nastal o pár sekund později, kdy postranní sudí oprávněně zvedl praporek a odpískal ofsajd.

Zajímavý vývoj utkání následoval střídáním brankáře na straně Valencie. Zdravotní problémy zahlásil Cillessen, a tak se musel Jaume rozcvičit a následně svého kolegu na konci 18. minuty vystřídat.

První práci měl Jaume ve 23. minutě, kdy Ocampos zatáhl míč do vápna, zasekávačkou si položil Gayu, a pak už pálil z volné pozice na branku. Naštěstí byl Jaume pozorný a střela nebyla stoprocentní.

Valencia dokázala ovládnout rozmezí mezi 25. a 37. minutou, kdy byla více u míče a často se tlačila do pokutového území soupeře. Většinu akcí však hostí buď s větší nebo menší dávkou ubránili. Nejblíže úspěchu byl ve 34. minutě Foulquier, jemuž Gayá načechral míč skoro až ke značce pokutového kopu, ale černý obránce z voleje špatně trefil míč.

Moc pěkný technický pokus si připravil Guedes, jenž ve 37. minutě z dalekonosného přímého kopu zakroutil míč na horní roh branky a gólman jeho střelu musel nadvakrát zkrotit.

Už o moment později ale mohl na druhé straně slavit Rafa Mir. Z ostrého úhlu překonal Jaumeho, ale míč následně orazítkoval vzdálenější tyč branky!

Ve 41. minutě už Jaume likvidoval. Úplně volný Rakitic si u značky pokutového kopu počkal na centr a prudce hlavičkoval na branku Netopýrů.

Nakonec přišla gólová radost na opačné straně hřiště. Ve 44. minutě přišlo rychlé přenesení hry na levý kraj hřiště na Gayu, ten se rozhlédl, počkal si až k malému vápnu seběhnou spoluhráči, a přesně našel před brankou Guedese, jenž hlavou sklepl míč do branky a vyrovnal tak na 1:1.

Závěr poločasu byl emotivní a došlo na strkanice a s tím spojených několik žlutých karet. Pak ještě následoval zákrok Rekika, a to když se Hugo Duro dral k nákopu na polovinu Sevilly, nakopnul jej protihráč dost nepříjemně. Možná by se dala udělit i červená karta, ale sudí byl úplně v klidu a jiného názoru.

2. POLOČAS

Do druhé půle za Valencii už nenastoupil Mosquera. Domácí kouč se rozhodl jej vystřídat za Toniho Lata.

V 53. minutě se pokusil ze střední vzdálenosti překvapit střelou přes obránce Correia, ale jeho přízemní pokus zamířil mimo branku Sevilly.

Následovalo několik minut, kdy domácí přitlačili na pilu a Sevilla musela neustála bránit nálety na svoji branku, což se jí dařilo.

V 73. minutě se musel Jaume pořádně natáhnout, když se snažil vyškrábnout dlouhý nákop, který mu letěl přímo pod břevno. Sevilla díky tomu získala dva rohové kopy v krátké době.

V 77. minutě domácí stáhli Correiu a na plac se podíval Marcos André.

Do dobré šance si seběhl v 84. minutě Corona. Dlouhý nákop na polovinu soupeře stihl dosprintovat a pak přehodil vybíhajícího Jaumeho, ale míč dopadl vedle branky. Následovalo střídání, kdy Musaha nahradil Račič.

Velmi vypjatý závěr zápasu okořenil sudí druhou žlutou kartu pro Gayu, čímž jej poslal v 90. minutě předčasně do sprchy. Následoval přímý kop a centr na hlavičkujícího Rakitiče, který ale branku minul.

V 92. minutě pálil ve vápně Valencie Oliver Torres, ale míč netrefil ideálně, a tak mohl Jaume zůstat v klidu. Utkání už bylo dohráno za stavu 1:1.

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Cillessen 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (0 hlasů)
Correia 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Diakhaby 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Alderete 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Mosquera 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Musah 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Foulquier 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Guillamon 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Gayá 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Guedes⚽ 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (5 hlasů)
Hugo Duro 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
STŘÍDAJÍCÍ:
Jaume 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (4 hlasů)
Lato 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (3 hlasů)
Marcos André 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (2 hlasů)
Račič 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení (0 hlasů)

  • V konečném hledisku remíza asi spravedlivá, byl to takový typický zápas se Sevillou.. Spoustu soubojů, dohadů a žádný moc pohledný fotbal. A k rozhodčímu se radši více vyjadřovat nebudu, opět tragédie. *7* *38* Jen by mě zajímalo, k čemu teda ten VAR je, když jindy se zkoumá každá píčovina 10 minut a včera na penaltu na Foulquiera nebo zákrok na jasnou červenou na Dura se ten idiot nejde ani podívat, tady je něco hodně špatně... A každopádně doufám, že Jasper bude v pořádku. Se vší úctou k Jaumemu (mám ho rád) na něm byla strašně vidět nejistota a trnul jsem při každé šanci Sevilly.

  • zato neriesili zakrok na Dura,lebo mal ruku

  • Včera sa zase ukázalo, že kvalitatívne stále máme na tímy ako je Sevilla. V osobných súbojoch to bolo 50 na 50 a sevillčania nie sú žiadne hviezdy. Rozdiel už bol vidieť v tímovej hre. Sevilla si ako tím lepšie rozumie a dokáže lepšie podržať loptu a tam má Valencia ešte čo doháňať... Toto ide za trénerom..

    Nechápem, prečo v takomto nasadení nehrajú vždy. Včera keď aktívne napádali, tak Sevilla bola v prdeli. Keď hrajú proti tímom zo spodku tabuľky, tak hrajú na 50% a nechajú hrať na lopte aj nejaký posratý Alaves. Toto je vec, s ktorou má Valencia problém pod každým trénerom od príchodu Lima - prispôsobenie sa súperovi...

  • Rozhodca včera... škoda slov.. co sa týka Gayovej redky, može si za to sam, prvá žltá uplne komediantsky zaslužene, ešte to spraví blbec rovno pred jeho očami *14*
    Teraz bude chýbať s Atletmi citelne..
    Inak výkon dobrý, škoda že nám tam nepadlo neco navyše, ten prvý gol zamrzel, no možno keby nám ho nedali tak nehráme tak dobre *31*

  • Plny suhlas co sa tyka Gayu,tie jeho detske theatralne vykony by si mohol odpustit a suhlas s redkou,nema taky zapas aj ked hra dobre,aby nefilmoval max. ma s tym uz vytaca,uz bude ako Neymar davno,ze sa ho niekto dotkne a ide zomriet,fuj hnus toto od neho,mohol by sa trocha nad sebou zamysliet,spravanim hodny do Barcelony...

  • Ač byl včerejší zápas všelijaký, osobně jsem viděl pár zajímavých věcí:
    - Musah ve středu zálohy hrál solidně, snad dostane více šancí. Malý výbušný hráč do středu pole se hodí. ... Ale je vidět že bez Solera ten přesun dopředu vázne
    - U Lata jsem se nejdříve strachoval pokaždé, kdy měl míč, ale vždy pěkně vybruslil a měl pěkný výkon ... měl by hrát více, klidně i jako záložník s kombinací s Gayou
    - Correai se rozehrál a Folquier si drží svůj solidní standart, tohle by mohlo fungovat
    - Guedes asi jediný úderný hráč v útoku, Duro tentokrát nic moc

  • V tomto zápase bolo vidieť, že Maxiho proste vo *1* netreba *14* Hráči si vedeli poradiť aj bez neho a po trávniku sa vedeli váľať aj oni. Nebezpečné situácie si dokázali vypracovať aj bez Uruguajčana. Debčo Gaya sa zbytočne nechal vykartovať, za čo bude chýbať proti Atlétom *25* To je vôl *34* Som zvedavý, že čo bude s Jasperom, keďže Jaume nebol akosi fit taktiež. Osobne som čakal návrat Mamu *12*