The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Zraněními decimovaná Valencia se o víkendu udržela na předsezónní vítězné vlně

Zraněními decimovaná Valencia se o víkendu udržela na předsezónní vítězné vlně


VIDEO - Netopýři se o víkendu utkali s druholigovou Cartagenou a zápas nakonec dotáhli k vítězství 3:2. Domácí museli na Estadio Antonio Puchades výsledek obracet, což se jim podařilo zásluhou gólů Denise Cherysheva, Omara Aldereteho a Jasona. Navzdory mnoha absencím tak Los Che i ve třetím předsezónním přípravném utkání zvítězili.

Nový trenér Pep Bordalas to při svých začátcích na lavičce Valencie nemá jednoduché. Carlos Soler a Kangin Lee jsou v Japonsku na Olympijských hrách, Daniel Wass má ještě volno po evropském šampionátu, Jose Luis Gaya se k týmu připojil teprve včera a Maxi Gomez v den přípravného utkání Cartagenou. No a pak je tu množství absencí ze zdravotních důvodů. V dosavadních přípravných zápasech se dosud zranili Cristiano Piccini, Yunus Musah a Vicente Esquerdo. Zdravotní problémy různého charakteru však mají i Uros Racic, Jasper Cillesen, Jaume Domenech, Lato, Alex Blanco či Koba Koindredi. Mimochodem Musah, který se dosud v přípravných zápasech jevil velmi dobře a kterého už v prvním poločase zápasu s Atromitosem vyřadil ze hry tvrdý zákrok Bedinelliho, pravděpodobně zmešká i start ligové sezóny. Ta pro Valencii začne v pátek 13. srpna utkáním proti Getafe, což bude vůbec první zápas celého nového ročníku La Ligy.

Proti Cartageně tak Bordalas musel o víkendu při skládání sestavy značně improvizovat. Celkem protočil na hřišti devatenáct hráčů a hned devět z nich bylo z rezervního celku VCF Mestalla, pokud mezi ně počítáme i brankáře Giorgiho Mamardashviliho, který je oficiálně brankářem rezervy, ale zároveň by měl působit i jako brankářská trojka u áčka. Mimochodem proti Cartageně odchytal Mamardashvili celé utkání. Kromě gruzínského obra nastoupili z hráčů VCF Mestalla v základní sestavě ještě krajní beci Joseda Menargues a Jesus Vazquez a krajní záložník Fran Perez. Ve druhém poločasu se pak z hráčů rezervy dostali do zápasu ještě útočníci Javi Guerra a Diego Lopez, záložníci Alessandro Burlamaqui a Pedro Aleman a krajní obránce Xavi Estacio. Jinak základní sestava nastoupila ve složení Giorgi Mamardashvili, Joseda Menargues, Omar Alderete, Gabriel Paulista, Jesus Vazquez, Hugo Guillamon, Mouctar Diakhaby, Fran Perez, Denis Cheryshev, Goncalo Guedes a Manu Vallejo. Vlivem absencí tak na hrací ploše byli hned čtyři stopeři, přičemž dvojice Diakhaby a Guillamon hrála ale střed zálohy. Věc opravdu nevídaná. Jako střídající hráči se pak, krom už výše jmenovaných hráčů VCF Mestalla, na hrací plochu v průběhu zápasu dostali Jason, Ruben Sobrino a Jorge Saenz. Mimochodem poslední jmenovaný má dle přestupových spekulací zamířit na hostování do portugalského Maritima.

V prvním poločase Valencia rozhodně nebyla lepším týmem. Cartagena mohla jít do vedení po zmatcích ve valencijské obraně, kdy se Netopýrům nedařilo dostat míč z vlastního pokutového území. K nebezpečné střele se tak dostal Ruben Castro, ale bývalý dlouholetý hráč Betisu Sevilla trefil jen dobře postaveného Mamardashviliho. Valencia měla v první půli snad jen jednu jedinou gólovou příležitost, ale proti Guillamonově hlavičce po rohu Cherysheva pro změnu zasáhl brankář Cartageny. Zaměstnanějším gólmanem však byl v první pětačtyřicetiminutovce rozhodně Mamardashvili. Znovu to zkoušel Ruben Castro a následně i někteří další hráči Cartageny.

Gólového úspěchu se však hosté dočkali až se začátkem druhé půle. Ve 48. minutě vyslal Delmas od postranní čáry přízemní centr před valencijskou svatyni a Rubenu Castrovi k prolomení střelecké smůly z první půle stačilo víceméně jen dobře nastavit nohu. K vyrovnání Valencii v 56. minutě pomohla dosti kuriózní situace. Míč po centru Frana Pereza se snažili obránci Cartageny odpálit do bezpečí tak nešikovně, že trefili a doslova knokautovali dobíhajícího Guedese. Od toho se pak míč odrazil k Cheryshevovi, pro kterého už nebyl problém vyrovnat. Ruský reprezentant měl podíl i na vedoucím gólu Valencie v 59. minutě. Cheryshev rozehrál rohový kop a na jeho centr si před brankou Cartageny nejvýše vyskočil Omar Alderete, který díky tomu zaznamenal svůj první gól ve valencijském dresu. Valencia byla střelecky při chuti a v 65. minutě vedla již o dvě branky. Po faulu na Guillamona v pokutovém území Cartageny proměnil pokutový kop Jason. A byl to právě střídající krajní záložník, kdo se nakonec mohl pyšnit vítězným gólem, neboť v 81. minutě ještě utkání zdramatizoval Edu. Na vyrovnání však už Cartagena nedosáhla a Valencia tak zvítězila 3:2.

Netopýři tedy zvítězili i ve třetím ze sedmi plánovaných přípravných zápasů. Po vítězstvích 3:2 nad Villarrealem a 3:0 nad Atromitosem tak Netopýři proti Cartageně zopakovali výsledek z regionálního derby se Žlutou ponorkou. V těchto dnech se Valencia na novou sezónu chystá mimo domovský tréninkový areál v Paterně a zamířila na několikadenní soustředění do Murcie. Právě tam sehraje ve středu 28. července od 18:45 další přípravné utkání, a to proti Realu Zaragoza.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.