The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nejdražší hráč Valencie je stále na marodce. Vrátí se a dostojí svých předpokladů?

Nejdražší hráč Valencie je stále na marodce. Vrátí se a dostojí svých předpokladů?


Nejdražší hráč v historii Valencie je Goncalo Guedes. Po přestupu na Mestallu fanoušci očekávali, že Valencia získala novou hvězdu. Očekávání se zatím spíše nenaplnily. Nyní Guedes už přes dva měsíce leží na marodce. Dokáže po návratu předvést, že vedení Valencie investovalo do správného hráče? Zatím se podívejme, jaký příběh má Guedes za sebou.

Píše se 25. ledna 2017, kdy se uskutečňuje přestup z Benfiky do PSG. Cílem jednání je dvacetiletý Goncalo Guedes, který přestupuje jako prospektivní mladý hráč za 30 milionů eur. Na portugalského mladíka čeká těžký úkol, a to prosadit se ve francouzském gigantu. Konkurencí v té době byl například Julian Draxler, Lucas Moura či Pastore. Příliš šancí během jarní části sezóny Guedes nedostane, odehraje pouze 7 utkání a dokáže si připsat pouze jednu asistenci.

Během jara Guedes nedokázal v Paříží oslnit, a tak směřuje na trh hráčů. Valencia získává na hostování novou posilu 1. srpna roku 2017. Guedes začíná být novým trenérem Marcelinem ihned využívaný. V prvních dvou utkáních začíná jako střídající hráč, ale poté si už získává stabilní místo v základní sestavě. V konkurenčním boji poráží hostujícího Andrease Perreiru (příchozího z Manchesteru United). Největší proslavení Guedese přichází zanedlouho. Předvede se v utkání proti Realu Betisu, který skončí vítězstvím 6:3 a následně dvakrát skóruje proti Seville.

Následuje velice vydařená sezóna v barvách Valencie a Guedes si získává oblibu u fanoušků. Konečným výsledkem je 6 vstřelených branek a 11 asistencích. Vyvrcholením sezóny je Mistrovství světa ve fotbalu, kde se Guedes s národním týmem probojuje do osmifinále, kde je Portugalsko vyřazeno Uruguayi. Po odehrání šampionátu končí také hostování na Mestalle.

V létě roku 2018 se snaží PSG vyřešit nekončící souboj se systém finančního fair play. Rozhodne se, že Guedes je vhodným hráčem, který by se mohl zpeněžit. Právě prožil vydařenou sezónu a PSG stanovuje jeho cenu na 80 milionů eur. Valencia má zájem o získání Guedese, ale bohužel takové požadavky jsou mimo jejich rozpočet. Celé léto probíhá jednání mezi oběma kluby až se nakonec podaří vyjednat snížení ceny na 40 milionů eur plus 10 milionů na případných bonusech.

Dostavuje se radost, jelikož Valencia získává velice prospektivního křídelníka. Smlouva byla podepsána na velmi dlouhých 6 let a výkupní klauzule je stanoven na enormních 300 milionů eur. Očekává se, že Guedes se stane velkou hvězdou klubu v následující sezóně. Nová sezóna začíná a euforie pomalu upadá. Guedes se nemůže prosadit a následně přichází i zranění, ze kterého se vrací až v únoru roku 2019.

Po zranění se začne svítat opět na lepší časy. Začíná to vstřelenou brankou v nastavení proti Krasnodaru, čímž zachraňuje Valencii od vyřazení v osmifinále Evropské ligy. Následně do sbírky přidává další zásahy a je strůjcem porážky Realu Madrid nebo Villarrealu ve čtvrtfinále Evropské ligy. Sezónu 2018/2019 dokončuje se statistikou 8 branek a 4 asistencí.

Nyní už se dostáváme k současně probíhající sezóně. Do nové sezóny nastupuje Guedes opět s očekáváním od fanoušků, které několikrát během jara potěšil. Bohužel start do současné sezóny se nikterak pozitivně nepovedl. Guedes v dresu Valencie odehraje pouze 6 utkání a přijde dlouhodobé zranění. Ačkoliv ze začátku to nevypadá, že by se mělo jednat o dlouhodobé, tak doba návratu Guedese zpět na hřiště se stále odkládá. Nyní se už čeká na jeho návrat přes dva měsíce a podle posledních zpráv by se měl zotavit za 3 až 4 týdny.

Pokud by se jednalo konečně o správný odhad, tak by měl Guedes například stihnout lednové utkání proti Barceloně. V únoru se opět přihlásí Liga mistrů, kdy se Valencia utká v osmifinále s italskou Atalantou. Povede se Guedesovi návrat po zranění a přesvědčí opět fanoušky, že v sobě stále má herní kvality?

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.