The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V národních týmech na sebe v říjnu upozornila především skórující dvojice Gomez a Guillamon

V národních týmech na sebe v říjnu upozornila především skórující dvojice Gomez a Guillamon


Valencia sice v přestupovém období prošla velkým výprodejem, nicméně stále má co nabídnout i reprezentačním výběrům. V říjnu vyslala do národních týmů sedmičku hráčů. Jak se jim dařilo?

Jose Luis Gaya (Španělsko)

Španělsko v tomto reprezentačním okně sehrálo tři zápasy. Nejprve se v přátelském utkání střetlo s Portugalskem na jeho hřišti a poté odehrálo dva zápasy Ligy národů. Nejprve doma se Švýcarskem a následně na Ukrajině. Kapitán valencijských Netopýrů Jose Luis Gaya odehrál druhý poločas při remíze 0:0 v Portugalsku a následně celý zápas se Švýcarskem, který skončil vítězstvím jihoevropského celku 1:0. Pro zápas s Ukrajinou byl jen připraven jako náhradník a pouze z lavičky tak sledoval porážku Španělska 0:1. La Roja tak přišla o svoji patnáctizápasovou sérii bez porážky.

Daniel Wass (Dánsko)

I Dánsko během posledních dní sehrálo tři zápasy a oproti Španělsku se může pyšnit stoprocentní úspěšností. Nejprve doma porazilo v přátelském utkání Faerské ostrovy jasně 4:0 a následně zvládlo dva venkovní zápasy v rámci Ligy národů. Na Islandu zvítězilo 3:0 a v Anglii 1:0. Valencijský Daniel Wass si zahrál jen v zápasech Ligy národů, a to vždy plný počet národů. Zatímco ve Valencii ho trenér Javi Gracia začíná vracet do záložní řady, tak v národním týmu nastoupil v obou případech na pravém kraji obrany.

Jasper Cillessen (Holandsko)

Holandský brankář Valencie Jasper Cillessen si v září zachytal v národním týmu, ale na východošpanělské pobřeží se poté vrátil zraněný. Na začátku ligové sezóny tak nastupoval Jaume Domenech, který si nevedl vůbec špatně. Cillessen se tak do branky nedostal ani po svém uzdravení a znovu si tak zachytal zase až za holandskou reprezentaci. V přátelském utkání s Mexikem sledoval domácí porážku 0:1 ještě z lavičky, ale následně nastoupil ve dvou zápasech Ligy národů. V nich Holandsko nejprve remizovalo na hřišti Bosny a Hercegoviny 0:0 a následně přidalo další bod po remíze 1:1 v Itálii.

Denis Cheryshev (Rusko)

Dalším hráčem, který toho v této sezóně za Valencii zatím moc neodehrál, je ruský reprezentant Denis Cheryshev. V 1. kole La Ligy přispěl k vítězství nad Levante a následně zamířil na marodku. Do hry se znovu dostal až v ruském dresu na mezinárodní scéně, a to v přátelském utkání se Švédskem, které v Rusku zvítězilo 2:1. Cheryshev nastoupil jako střídající hráč v 61. minutě. Proti Turecku nastoupil v utkání Ligy národů v 59. minutě, ale Rusko doma znovu nezvítězilo a jen remizovalo 1:1. No a domácí bilanci si nevylepšilo ani na třetí pokus, když v dalším zápase Ligy národů s Maďarskem jen remizovalo 0:0. Do tohoto zápasu Cheryshev nezasáhl.

Maxi Gomez (Uruguay)

Zatímco v Evropě se teď bojovalo o body do Ligy národů, tak v Jižní Americe se již rozběhla kvalifikace o světový šampionát, který by se měl konat v roce 2022. Uruguay do kvalifikačních bojů vstoupil domácím vítězstvím 2:1 nad Chile. Tři body Uruguaji vystřelil valencijský Maxi Gomez v 93. minutě. Útočník Netopýrů přitom byl na hřišti teprve chvilku, neboť nastoupil až v 87. minutě. To v Ekvádoru nastoupil už v základní sestavě, ale gólově se neprosadil a střídal v 63. minutě. Uruguay celkově tento zápas nezvládla a prohrála 2:4.

Hugo Guillamon (Španělsko U21)

Teprve letos v září, tedy těsně před startem nové ligové sezóny, debutoval valencijský stoper Hugo Guillamon v národním týmu věkové kategorie U21, ale dle říjnových zápasů můžeme říct, že s ním trenér Luis de la Fuente dost počítá. Guillamon odehrál plný počet minut na hřišti Faerských ostrovů i doma proti Kazachstánu, přičemž v obou případech se jednalo o kvalifikační zápasy pro evropský šampionát jednadvacítek. V prvním zápase Španělsko zvítězilo 2:0, zatímco v druhém 3:0. Třebaže do konce kvalifikačního cyklu zbývají mladým Španělům odehrát ještě dva zápasy, tak už nyní mají jistotu účasti na Euru. V rozhodujícím utkání proti Kazachstánu valencijský odchovanec k vítězství nepřispěl jen bezchybnou defenzivou, mimochodem s ním v sestavě ještě španělská jednadvacítka ve třech zápasech ani jednou neinkasovala, ale i vstřeleným gólem. V 65. minutě se prosadil hlavičkou po volném přímém kopu. Guillamon otevřel skóre a zároveň vstřelil i vítězný gól.

Yunus Musah (Anglie U19)

Hodně nezvyklý reprezentační sraz si prožil Yunus Musah. Anglický národní tým věkové kategorie U19 měl v plánu dvě přátelská utkání se stejně starým výběrem Skotska, ale nakonec se odehrálo jen pětačtyřicet minut. V poločase prvního utkání, kdy už Anglie vedla 3:1, totiž dorazila informace, že trenér soupeře měl pozitivní test na koronavirus. Přitom původně měli všichni účastníci zápasu test samozřejmě negativní, ale realizační tým se spolu s dodatečně nominovanými hráči podrobil dalšímu testování a z toho vzešel pozitivní výsledek pro skotského trenéra. Zápas tak byl okamžitě ukončen a druhý se vůbec neuskutečnil. Dle dostupných informací to však vypadá, že Yunus Musah se do Valencie vrátil zdravotně v pořádku a koronavirem se nenakazil.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.