The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Dalším soupeřem Netopýrů v Copa del Rey bude na začátku ledna Yeclano Deportivo

Dalším soupeřem Netopýrů v Copa del Rey bude na začátku ledna Yeclano Deportivo


Valencia si v týdnu horko těžko vybojovala postup z 1. kola španělské pohárové soutěže Copa del Rey, když Terrassu hrající Tercera Division porazila až v prodloužení. Dnes tak byli v klubu zvědaví na los 2. kola, přičemž už před jeho zahájením bylo jasné, že soupeřem Netopýrů bude jeden z týmů hrajících Segunda Division B, tedy zároveň bylo jasné, že Los Che budou o postup opět bojovat v jediném utkání hraném na hřišti soupeře. Neznámé bylo jen to nejdůležitější, tedy jméno protivníka. Z osudí byl Valencii za soupeře přidělen klub Yeclano Deportivo.

Za možného soupeře pro Valencii bylo k dispozici celkem šestadvacet celků ze Segunda Division B. Dvacet jich už postoupilo z 1. kola a šest bylo ve třech dvojicích, kde se ještě o postupujícím nerozhodlo, neboť tyto zápasy byly odloženy kvůli velkému počtu pozitivně testovaných na koronavir v některém z týmů. Krom týmů ze Segunda Division B bylo dnes v osudí šestnáct týmů z nejvyšší španělské soutěže. V 1. kole žádný účastník La Ligy nevypadl, třebaže Valencia k tomu neměla daleko. Vzhledem k pravidlu, že prvoligové kluby dostanou soupeře z nejnižší soutěže, tak bylo už před losem jasné výše uvedené, tedy že Valencia narazí na tým ze Segunda Division B. Ani v 2. kole se do Copa del Rey nezapojí týmy, které budou během ledna bojovat o španělský Superpohár, tedy Real Madrid, Barcelona, Real Sociedad a Athletic Bilbao. Týmy pro 2. kola španělské pohárové soupeře pak doplnilo sedmnáct klubů ze Segunda Division.

Pojďme se nyní podívat na soupeře Valencie pro 2. kolo Copa del Rey, tedy na klub Yeclano Deportivo. Založen byl v roce 2004 a po dvou letech v regionálních soutěžích v autonomní oblasti Murcia se propracoval do Tercera Division kde dosud strávil nejvíce let. V Segunda Division B účinkoval pouze v sezónách 2010/2011, 2012/2013 a v té současné. Prozatím si však nevede příliš dobře, protože ve 4. skupině v podskupině B je poslední, neboť na kontě má po 8 zápasech jen 3 body za zápasovou bilanci 0-3-5 při skóre 4:13. Ve své podskupině má nejhorší útok a s dvojicí dalších týmů i nejhorší obranu. Celkem překvapivý tak byl postup Yeclana, neboť po prodloužení zvítězilo na hřišti Raya Majadahonda, které naopak v Segunda Division B patří k těm lepším týmům a v sezóně 2018/2019 hrálo dokonce v Segunda Division. Své domácí zápasy hraje Yeclano Deportivo na Estadio de La Constitucion, který má čtyřtisícovou kapacitu.

Utkání bude sehráno na začátku ledna, přičemž hrací dny budou od úterý 5. ledna do čtvrtka 7. ledna. Vzhledem k tomu, že v pondělí 4. ledna má Valencia hrát ligové utkání proti Cadizu, tak lze předpokládat, že v Copa del Rey se představí až ve čtvrtek.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.