The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 28. kole

La Liga po 28. kole


Poslední dvě odehraná kola nejvyšší španělské soutěže přinesla Valencii rozporuplné pocity. V rámci 27. kola Netopýři bohužel znovu ukázali bídu venkovních zápasů a v městském derby nestačili na Levante, ale o týden později naopak potvrdili sílu v domácích zápasech a získali všechny tři body ze zápasu s Granadou. V našem tradičním ohlédnutí se samozřejmě podíváme na výsledky všech zápasů posledních dvou ligových kol, ale také na jednu dohrávku. Dále zhodnotíme aktuální podobu ligové tabulky a chybět nebude ani pořadí nejlepších střelců La Ligy a vývoj naší tipovačky.

Jak se hrálo ve 27. kole La Ligy

Program 27. kola odstartoval v pátek 12. března valencijským derby, ve kterém Levante hostilo Valencii. Tabulkově lépe postavení domácí se nakonec radovali i ve vzájemném měření sil, ve kterém o jejich hubeném vítězství 1:0 rozhodl v 18. minutě Roger Marti, a to po akci, která začala nepřesnou rozehrávkou valencijského stopera Mouctara Diakhabyho. Netopýři, kterým chyběli hned čtyři hráči odpykávající si trest za pět žlutých karet v sezóně, se na zvrat nezmohli a připsali si třetí venkovní porážku v řadě. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

V sobotu 13. března přivítalo Deportivo Alaves na vlastním stadionu Cadiz a jistě doufalo v tříbodový zisk, který by mu výrazně pomohl v záchranářských bojích. Domácí se sice dokázali dostat do vedení ve 36. minutě, kdy Joselu proměnil penaltu, ale výhodu pokutového kopu dostal v zápase i Cadiz, čehož v 84. minutě využil Alex k vyrovnání na konečných 1:1.

Real Madrid to měl s Elche až nečekaně těžké. První poločas proběhl v Madridu bez gólů a v tom druhém se v 61. minutě dostali do vedení hosté, za které se prosadil Dani Calvo. V 73. minutě vyrovnal Karim Benzema, ale to bylo pro Bílý balet, který má jistě stále myšlenky na obhajobu mistrovského titulu, málo. A tak se musel francouzský útočník trefit ještě jednou. Stalo se tak v 91. minutě, kdy Karim Benzema rozhodl o vítězství Realu Madrid 2:1.

V zápase týmů ze druhé poloviny ligové tabulky hostila Osasuna Real Valladolid. V Pamploně se na góly čekalo marně a tak oba týmy braly po remíze 0:0 po bodu.

Sobotní program 27. kola zakončilo madridské derby mezi Getafe a Atleticem Madrid. V předchozích letech bojovaly oba týmy o pohárovou Evropu, no letos na tom Getafe tak dobře není, zatímco Atletico je naopak v nadějné situaci směrem k boji o ligový titul. Ve vzájemném zápase se však větší letošní kvalita hostí neprojevila a i tento zápas skončil remízou 0:0. Atletico nedokázalo využít toho, že byl v 70. minutě vyloučen domácí obránce Allan Nyom.

V neděli 14. března se nejdříve hrálo ve Vigu, kde domácí Celta přivítala Athletic Bilbao. I v tomto utkání se čekalo na góly marně a tak třetí zápas v řadě v rámci programu 27. kola skončil remízou 0:0.

Žádné gólové hody nepřinesl ani zápas mezi Granadou a Realem Sociedad, nicméně v tomto případě padl alespoň jeden gól, který umožnil jednomu týmu zvítězit. A jelikož byl úspěšným střelcem v 52. minutě domácí German Sanchez, tak se z vítězství 1:0 radovala Granada.

V rámci 27. kola gólově velmi nadprůměrné utkání se hrálo v Eibaru, kam zavítal Villarreal. A byla to právě především Žlutá ponorka, kdo se střelecky činil. Hned v 1. minutě poslal hosty do vedení Moi Gomez, na něhož ve 34. minutě navázal Carlos Bacca. Za domácí korigoval stav Sergi Enrich v 55. minutě, ale alespoň k remíze to Eibar nedotáhl. Naopak na konečných 3:1 pro Villarreal upravil v 87. minutě Pedraza.

To naopak sevillské derby mezi Sevillou a Betisem Sevilla se v závěru nedělního programu drželo gólově při zemi a o těsném domácím vítězství 1:0 rozhodl ve 27. minutě jako jediný úspěšný střelec utkání Youssef En-Nesyri.

Jestliže se říká, že to nejlepší přichází na řadu na konec, tak v rámci 27. kola La Ligy by bylo možné tento výrok parafrázovat a říct, že to nejgólovější přišlo na řadu na konec. Barcelona si proti Huesce totiž v pondělí 15. března s chutí zastřílela a zvítězila přesvědčivě 4:1. Domácí poslal do vedení Lionel Messi ve 13. minutě a ve 35. minutě náskok katalánského celku navýšil Antoine Griezmann. Ve 45. minutě sice gólem do šatny situaci trochu zdramatizoval Rafa Mir, ale už v 53. minutě Barceloně dvougólový náskok vrátil Oscar Mingueza. Poslední slovo si pak v 90. minutě vzal opět Lionel Messi.

Jak se dohrálo 2. kolo La Ligy

Mezi kompletní programy 27. a 28. kola španělské nejvyšší soutěže byla naplánována dohrávka 2. kola mezi Sevillou a Elche. Oba týmy se utkaly ve středu 17. března. Domácí se dostali do vedení na konci prvního poločasu, kdy se ve 43. minutě prosadil Youssef En-Nesyri. Vítězství Sevilly pak gólem na konečných 2:0 stvrdil v 89. minutě Franco Vazquez. Toto klání bylo poslední zbývající dohrávkou z úvodních ligových kol, tedy po jejím závěrečném hvizdu už měly všechny týmy v tabulce na kontě plný počet odehraných zápasů.

Jak se hrálo ve 28. kole La Ligy

V pátek 19. března odstartovalo 28. kolo zápasem mezi Betisem Sevilla a Levante. Domácí o svém vítězství rozhodli dvěma slepenými góly v polovině druhé půle, kdy se nejdříve v 70. minutě prosadil Nabil Fekir a následně v 75. minutě náskok Betisu navýšil Juanmi. Sevillský celek tak zvítězil 2:0.

V sobotu 20. března program odstartovalo baskické derby mezi Athleticem Bilbao a Eibarem. Yuri Berchiche otevřel skóre v 9. minutě a poslal Athletic do vedení, nicméně výhoda domácích netrvala dlouho a v 17. minutě Kike vyrovnal na 1:1. Tímto výsledkem pak i celé utkání skončilo.

Celta Vigo hrála podruhé v řadě doma, ale znovu nezvítězila. Po remíze s Athleticem Bilbao tentokrát na svém hřišti dokonce prohrála s Realem Madrid, a to 1:3. Opět se činil Karim Benzema, který skóroval ve 20. a ve 30. minutě. Domácí Santi Mina sice ve 40. minutě snížil, ale Real si náskok pohlídal a definitivně jeho vítězství stvrdil Marco Asensio v 94. minutě.

Osasuna si podruhé v řadě připsala bezbrankovou remízu, ve 28. kole hrála 0:0 na hřišti Huescy, které výsledek v její situaci na úplném chvostu ligové tabulky příliš nepomohl. Ligový nováček potřebuje pro záchranu prvoligové příslušnosti začít vítězit.

Závěr sobotního programu se odehrál ve Valladolidu, kde domácí Real přivítal Sevillu. Skóre utkání otevřel Fabian Orellana ve 44. minutě, kdy proměněným pokutovým kopem poslal Valladolid do vedení. Seville se podařilo vyrovnat až při zoufalém závěrečném náporu v 94. minutě, kdy ofenzivní snahu sevillského celku doběhl do pokutového území soupeře při rohovém kopu podpořit i brankář Yassine Bounou. A byl to právě brankář Sevilly, kdo vyrovnal na konečných 1:1. Skórující brankář byl sice v La Lize celkem nedávno, v lednu se z penalty prosadil Marko Dmitrovic z Eibaru, ale ze hry se naposledy brankář trefil v roce 2011, kdy se do listiny střelců zapsal Dani Aranzubia z Deportiva La Coruna.

V neděli 21. března přivítalo nejdříve Getafe Elche. V Madridu se do vedení dostal zástupce valencijského regionu, o což se ve 20. minutě zasloužil Pere Milla. Domácím se na konečných 1:1 podařilo vyrovnat v 60. minutě, kdy se prosadil Enes Unal.

Po neúspěchu s Levante Valencia doufala, že ji k dalšímu bodovému zisku pomůže návrat domů na Mestallu. A podařilo se. Valencia od začátku hýřila aktivitou a už ve 4. minutě se dočkala odměny, když centr Jose Luise Gayi lehce usměrnil do sítě Daniel Wass. Netopýři byli dál při chuti, ale navýšit skóre se jim podařilo až v 66. minutě, kdy Goncalo Guedes ustál několik ataků soupeře a následně vyslal do šance Alexe Blanca, který se nemýlil. Granada se pak snažila utkání zdramatizovat a díky tomu se Valencii otvíral prostor pro brejky, ale Netopýři bohužel žádný nevyužili. A tak se ještě o vítězství strachovali poté, kdy Roberto Soldado v 90. minutě snížil. Ve zbytku utkání se ale Valencia už ubránila, zvítězila 2:1 a oslavila tak už čtvrté domácí vítězství v řadě. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

Villarreal doma přivítal Cadiz v souboji dvou klubů, které vedou spory o to, kdo je ta pravá fotbalová Žlutá ponorka. V utkání se do vedení dostal Villarreal, o což se zasloužil Gerard Moreno, který už v 5. minutě proměnil pokutový kop. Náskok domácích navýšil Carlos Bacca v 67. minutě. Cadiz sice vzápětí reagoval a Alex v 69. minutě snížil, ale víc už se toho do konce zápasu nestalo a Villarreal tak zvítězil 2:1.

V souboji týmů z opačných konců ligové tabulky přivítalo první Atletico Madrid předposlední Deportivo Alaves. Favorita poslal do vedení Luis Suarez v 54. minutě, ale nakonec Atletico mohlo ztratit důležité body. V 86. minutě mělo totiž Deportivo Alaves k dispozici pokutový kop, ale Joselu na brankáře Jana Oblaka nevyzrál a Atletico tak uhájilo těsné vítězství 1:0.

Celý program ligového kola tentokrát skončil výjimečně už v neděli, protože v pondělí už se hráči rozjeli za plněním povinností v národních týmech. V posledním zápase kola přivítal Real Sociedad Barcelonu a byla to nakonec v San Sebastianu až nečekaně jednoznačná záležitost ze strany hostí. Ve 37. minutě otevřel skóre Antoine Griezmann a už ve 43. minutě náskok Barcelony navýšil Sergino Dest. Ten se pak následně prosadil i v 53. minutě. V 56. minutě pak další gólový úspěch katalánského celku přidal Lionel Messi. Ani dál neměla Barcelona s baskickým celkem slitování a v 71. minutě završil nepopulárního bůra Ousmane Dembele. Ten se skoro radoval už o pár minut dříve, ale to mu VAR ještě gólový úspěch vzal. Real Sociedad se čestného úspěchu dočkal v 77. minutě, kdy se trefil Ander Barrenetxea, ale poslední slovo si vzala znovu Barcelona, a to konkrétně Lionel Messi, který se podruhé v utkání trefil v 89. minutě a završil tak barcelonské vítězství 6:1.

Ligová tabulka po 28. kole

Tabulku La Ligy už nezkreslují žádná odložená utkání a v tuto chvíli tedy mají všechny týmy nejvyšší španělské soutěže na kontě osmadvacet odehraných zápasů.

Valencia je aktuálně na 12. místě ligové tabulky se ziskem 33 bodů za zápasovou bilanci 8-9-11 při skóre 34:38. Na sestupové pásmo mají Los Che již slušný desetibodový náskok, a to ve chvíli, kdy do konce sezóny zbývá odehrát právě deset ligových kol. Mezi Valencií a sestupovým pásmem jsou Osasuna (o tři body za Los Che), Getafe (o čtyři body za Los Che), Cadiz (o čtyři body za Los Che), Real Valladolid (o šest bodů za Los Che) a Elche (o osm bodů za Los Che). V sestupovém pásmu pak je namočena trojice Eibar, Deportivo Alaves a Huesca. Baskické celky jsou bodově nastejno a na Elche, které je aktuálně posledním týmem nad sestupovým pásmem, ztrácejí shodně dva body. Poslední Huesca je naopak o dva body za dvojicí Eibar a Deportivo Alaves.

Možná i na druhém konci tabulky to nakonec bude ještě větší drama, než se před časem mohlo zdát. Atletico Madrid se ještě pár týdnů zpět drželo na prvním místě s dostatečným náskokem a s nějakým tím zápasem k dobru. Nyní je sice stále v čele, ale zápasy k dobru již nemá žádné a na Barcelonu má už jen čtyřbodový náskok. Naděje na titul se pak určitě nevzdává ani obhajující Real Madrid, který je o dva body za Barcelonou. Nejlepší čtveřici v poklidu uzavírá Sevilla, která má na Bílý balet už pětibodové manko, ale na druhou stranu má na své nejbližší pronásledovatele Real Sociedad a Betis Sevilla desetibodový náskok.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1   28 20 6 2 51 18 +33 66 WDWDW  
2   28 19 5 4 67 24 +43 62 WWWWW  
3   28 18 6 4 49 23 +26 60 WWDDW  
4   28 17 4 7 39 21 +18 55 DWWLL  
5   28 12 9 7 44 28 +16 45 LLWDW  
6   28 14 3 11 38 41 -3 45 WLWWW  
7   28 10 13 5 39 31 +8 43 WWLLD  
8 Previous rank: 11 28 10 6 12 34 46 -12 36 LWLWL  
9   28 9 8 11 38 32 +6 35 DDLWD  
10 Previous rank: 8 28 8 11 9 36 37 -1 35 LWLDW  
11 Previous rank: 10 28 8 10 10 35 43 -8 34 LDWDL  
12   28 8 9 11 34 38 -4 33 WLWLW  
13   28 7 9 12 23 35 -12 30 DDLWL  
14 Previous rank: 15 28 7 8 13 22 33 -11 29 DDLWL  
15 Previous rank: 14 28 7 8 13 24 44 -20 29 LDWLD  
16   28 5 12 11 26 38 -12 27 DDWDL  
17   28 5 10 13 25 42 -17 25 DLLWL  
18   28 4 11 13 22 33 -11 23 DLLDL  
19   28 5 8 15 23 44 -21 23 LDLLL  
20   28 3 12 13 26 44 -18 21 DLLDW


Nejlepší ligoví střelci po 28. kole

V čele střeleckého žebříčku La Ligy pokračuje Lionel Messi z Barcelony (23 gólů). Nejblíže mu je jeho bývalý spoluhráč z Barcelony, který však už nyní obléká jiný dres, a to Luis Suarez z Atletica Madrid (19 gólů). Na třetí místo se už prostřílel Karim Benzema z Realu Madrid (17 gólů), za nímž v těsném závěsu následují nejlepší střelec La Ligy španělské národnosti Gerard Moreno z Villarrealu (16 gólů) a Youssef En-Nesyri ze Sevilly (15 gólů). Dále jsou v pořadí Alexander Isak z Realu Sociedad (12 gólů) a Roger Marti z Levante (11 gólů). Pak následují dvě dvojice, a to Mikel Oyarzabal z Realu Sociedad (10 gólů) a Jose Luis Morales z Levante (10 gólů) a Iago Aspas z Celty Vigo (9 gólů) a Marcos Llorente z Atletica Madrid (9 gólů). O gól zpět je trio Kike z Eibaru (8 gólů), Antoine Griezmann z Barcelony (8 gólů) a Rafa Mir z Huescy (8 gólů). Poté následuje velmi početná skupina, kterou tvoří Alex Berenguer z Athleticu Bilbao (7 gólů), Sergio Canales z Betisu Sevilla (7 gólů), Santi Mina z Celty Vigo (7 gólů), Joselu z Deportiva Alaves (7 gólů), Joao Felix z Atletica Madrid (7 gólů), Portu z Realu Sociedad (7 gólů), Carlos Soler z Valencie (7 gólů) a Alvaro Negredo z Cadizu (7 gólů).

V čele valencijské klubové střelecké tabulky v rámci La Ligy je nadále Carlos Soler (7 gólů) před dvojicí Maxi Gomez (5 gólů) a Manu Vallejo (5 gólů). Na dalším místě se gólem proti Granadě osamostatnil Daniel Wass (3 góly). Více než jeden gól si v tomto ročníku La Ligy připsali ještě Gabriel Paulista (2 góly), Goncalo Guedes (2 góly) a Kevin Gameiro (2 góly). Po gólu pak na svém kontě mají Toni Lato (1 gól), Yunus Musah (1 gól), Hugo Guillamon (1 gól), Mouctar Diakhaby (1 gól), Uros Racic (1 gól) a nově i střelec vítězného gólu proti Granadě Alex Blanco (1 gól).

Tipovačka po 28. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět v příslušné sekci.

Na výsledky 27. kola La Ligy si na našem webu natipovalo jen 12 tipérů a nabízí se tak otázka, kolik tipérů vydrží až do úplného konce sezóny. Ve 27. kole prokázal nejlepší odhad výsledků jansosom (29 bodů), který si s náskokem zajistil první místo. Za ním se se značným odstupem umístil ruty (22 bodů) a o třetí místo se pak podělilo duo LukasTV (20 bodů) a Jaakkopn (20 bodů). Na další pozici pak došlo opět k bodové shodě mezi dvěma tipéry, totožného zisku dosáhli Cáfa82 (18 bodů) a Packo114 (18 bodů).

Na výsledky 28. kola si na našem webu natipovalo 13 tipérů. Jen čtyři tipéři se tentokrát dostali přes dvacetibodovou hranici, no vítěz kola však dosáhl dokonce na hranici třicetibodovou. Zcela zaslouženým vítězem se tak stal Rostis1001 (30 bodů), jehož na pomyslných stupních vítězů tentokrát doplnili netopier (25 bodů) a Packo114 (22 bodů). Do nejlepší pětice kola se pak protipovali ještě Jose.Enrique (21 bodů) a Cáfa82 (19 bodů).

Celkovému pořadí stále celkem bezpečně vládne jansosom (499 bodů), který se už natahuje po pětisetbodové hranici. Mezi jednotlivými tipéry první trojice celkového pořadí jsou už výrazné rozestupy. Druhý Rostis1001 (485 bodů) sice dost ztrácí na prvního, ale pro změnu má evidentní náskok na třetího, kterým je aktuálně Packo114 (473 bodů). Nejlepší pětici celkového pořadí doplňují ruty (465 bodů) a LukasTV (462 bodů). Další tipéři už značně ztrácí, přes čtyřsetbodovou hranici se dostali ještě JEFFINHO (435 bodů), Jaakkopn (434 bodů), netopier (430 bodů), Jose.Enrique (427 bodů) a Cáfa82 (404 bodů).

Jak aktuálně vypadá žebříček nejlepších výkonů tipérů v rámci jednoho kola? Pro přehlednost je vždy uváděn jen nejlepší výkon daného tipéra, protože hned několik tipérů by se jinak v žebříčku objevilo vícekrát. Na prvním místě je Rostis1001 (35 bodů, 1. místo v 19. kole). Na pomyslných stupních vítězů žebříčku jsou dále Packo114 (32 bodů, 1. místo v 15. kole) a jansosom (30 bodů, 1. místo ve 13. kole). Dalšími povedenými výkony se mohou pyšnit netopier (29 bodů, 2. místo v 15. kole), JEFFINHO (28 bodů, 2. místo v 19. kole), Cáfa82 (28 bodů, dělené 1. místo ve 21. kole) a trio Woyta (26 bodů, 1. místo ve 3. kole), ruty (26 bodů, 1. místo v 11. kole) a Jaakkopn (26 bodů, 5. místo v 19. kole). Hned za touto trojicí jsou se svými výkony Ingi (25 bodů, 1. místo v 9. kole), Jose.Enrique (25 bodů, 1. místo v 10. kole) a LukasTV (25 bodů, 1. místo ve 22. kole).

Již nyní je možné tipovat nejen na zápasy 29. kola, které se bude hrát o prvním dubnovém víkendu, tedy po aktuální reprezentační přestávce, ale i na zápasy 30. kola, které přijde na řadu o týden později.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.