The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Diakhabyho přítomnost snižuje defenzivní efektivnost středu valencijské obrany

Diakhabyho přítomnost snižuje defenzivní efektivnost středu valencijské obrany


Valencia v dosavadním průběhu sezóny inkasovala 20 gólů ve 13 ligových zápasech. Valencia tak průměrně inkasuje gól každých 58,5 minuty hry. S tím samozřejmě není spokojen trenér Jose Bordalas, který po víkendovém zápase s Atleticem Madrid řekl, že pokud nedojde ke zlepšení defenzívy, tak čekají Valencii těžké časy. Web PlazaDeportiva.com se ve svém článku zaměřil konkrétně na to, jaký vliv na pevnost valencijské defenzívy má složení stoperské dvojice. A tato studie nevyznívá příliš dobře pro Mouctara Diakhabyho.

Pep Bordalas prozatím ve středu obrany vystřídal tři muže, Hugo Guillamon má totiž v této sezóně povinnosti ve středu zálohy. Nejvytíženějším stoperem je Gabriel Paulista, který odehrál už 1017 minut. S ním na hřišti Valencia inkasovala 15 gólů, tedy v průměru inkasovala každých 67,8 minut. Druhým nejvytíženějším stoperem je Omar Alderete s 944 odehranými minutami. I s ním na hřišti Valencia inkasovala 15 gólů, u něho je tak průměr 62,9 minut na inkasovaný gól. Výrazně nejnižší porci odehraných minut má na svém kontě Mouctar Diakhaby. Ten zatím na hřišti pobyl jen 380 minut, ale i tak už byl u 10 inkasovaných gólů. Jednoduchou matematikou tak dojdeme k závěru, že s Diakhabym na hřišti Netopýři inkasují každých 38 minut.

A jak to s pevností valencijské defenzívy vypadá v závislosti na složení stoperské dvojice? Nejvytíženější stoperská dvojice Gabriel Paulista a Omar Alderete spolu odehrála 743 minut a během této doby byla u 10 inkasovaných gólů. Valencia tak s nimi na hřišti inkasuje průměrně každých 74,3 minut. Tento průměr se výrazně sníží, když po boku Gabriela Paulisty nastoupí Mouctar Diakhaby. Takto spolu odehráli 293 minut a byli u 5 inkasovaných gólů, což znamená inkasovaný gól v průměru každých 58,6 minut. Stoperskou dvojici Omar Alderete a Mouctar Diakhaby měli Los Che na hřišti jen 146 minut, ale i tak během této doby inkasovali 5 gólů. Tato dvojice tak musela inkasovanému gólu přihlížet v průměru každých 29,2 minut.

Pevnost valencijské defenzívy není celkově příliš dobrá, vždyť z celého prvoligového peletonu inkasovalo více gólů jen Levante, nicméně složení stoperské dvojice má na pevnost středu valencijské obrany dle výše uvedených údajů zřejmý vliv. Nejspolehlivější je defenzíva Netopýrů ve chvíli, kdy je na hřišti Gabriel Paulista, a to nejlépe s Omarem Alderetem po boku. Naopak nasazení Mouctara Diakhabyho může u příznivců Los Che vyvolávat oprávněné obavy.

  • Aj čísla samotné potvrdzujú, že je to drevo a *25*TRAGÉD*25* Aj v tento sezóne prispel už svojím pričinením gólmi do brány Valencie. Po prípade doprial súperiacemu hráčovi priestor k manévrovaniu a vystreleniu.