The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Na světovém šampionátu skončily základní skupiny, z Netopýrů postoupilo trio Musah, Guillamon a Comert

Na světovém šampionátu skončily základní skupiny, z Netopýrů postoupilo trio Musah, Guillamon a Comert


VIDEO - Skupinová fáze světového šampionátu je minulostí. Z dvaatřiceti účastníků turnaje tak již má šanci získat cennou trofej jen polovina z nich. O titulu mistra světa může ale i nadále snít několik Netopýrů. Do osmifinále se totiž mimo jiné probojovaly národní týmy USA s Yunusem Musahem, Španělska s Hugo Guillamonem a Švýcarska s Erayem Comertem. Rovněž několik bývalých hráčů Los Che je nadále ve hře. Pojďme se společně ohlédnout za leckdy dramatickým vyvrcholením bojů v základních skupinách. A jako bonus máme video frustrovaného odchodu Edinsona Cavaniho ze hřiště po jeho zřejmě posledním utkání v národním týmu Uruguaje. Valencijský útočník tím dal jasně najevo, co si myslí o systému VAR.

Poslední zápasy základních skupin A a B byly odehrány v úterý. Národní tým USA k postupu ze skupiny B potřeboval po dvou remízách vybojovat první vítězství na šampionátu, aby v přímém souboji v tabulce přeskočil Írán. O osudu utkání nakonec rozhodl jediný gól Christiana Pulisice, který zámořskému celku zajistil vítězství 1:0 a tři body potřebné k postupu. Valencijský záložník Yunus Musah na šampionátu nastoupil potřetí v základní sestavě a podruhé odehrál plný počet minut. Postup pro něho byl pěkným dárkem k jeho dvacátým narozeninám, které připadly právě na den zápasu s Íránem. Reprezentace USA nakonec ve skupině B obsadila druhé místo a už dnes odpoledne se utká s vítězem skupiny A, tedy s Holandskem.

Ve středu v Kataru vyvrcholily základní skupiny C a D. Ve hře nebyl žádný tým, který by na šampionát povolal současného hráče Los Che. Můžeme se ale zaměřit alespoň na bývalé Netopýry. V zápase Austrálie s Dánskem se rozhodovalo hned o osudu dvou z nich. Šťastnější než dánský záložník Daniel Wass byl nakonec australský gólman Mathew Ryan. Ten totiž podruhé na šampionátu udržel čisté konto, Austrálie zvítězila 1:0 a postoupila do osmifinále. Naopak Dánsko v Kataru zklamalo a ve skupině D skončilo jako poslední. Ve skupině C se na šampionátu představili hned tři bývalí Netopýři. Argentinské duo Rodrigo de Paul a Nicolas Otamendi bylo ve středu na hřišti při vítězství 2:0 nad Polskem. Mexiko bez Andrese Guardada v sestavě sice porazilo Saudskou Arábii 2:1, ale boj o postup na dálku prohrálo s Polskem. Ve prospěch evropského celku rozhodlo lepší skóre.

Ve čtvrtek odpoledne se rozhodlo o postupujících ze skupiny F. No a mnoho radosti neprožil bývalý Netopýr Michy Batshuayi. Ten se vůbec nedostal na hřiště při remíze 0:0 s Chorvatskem a tento výsledek navíc znamenal konec Belgie na turnaji. Ovšem ani Chorvatsko tuto základní skupinu neovládlo, na prvním místě se totiž překvapivě umístilo Maroko.

Z pohledu fanouška Valencie byl zajímavější čtvrteční večerní program a vyvrcholení skupiny E. Španělsko sice před posledním zápasem ve skupině proti Japonsku nemělo jistotu postupu, ale trenér Luis Enrique i přesto udělal několik změn v sestavě. Bohužel na valencijského Huga Guillamona se nedostalo ani tak. Alvaro Morata poslala favorita zápasu brzy do vedení, ale krátce po začátku druhého poločasu mělo Španělsko černou tříminutovku, během které dvakrát inkasovalo. O góly Japonska se zasloužili Ritsu Doan a Ao Tanaka. Tuto situaci se už Španělsku zvrátit nepodařilo a prohrálo 1:2. Tým z Pyrenejského poloostrova ze skupiny přesto postoupil, třebaže jen z druhého místa. První bylo Japonsko, které v Kataru překvapivě porazilo Německo i Španělsko, ale prohrálo (rovněž překvapivě) s Kostarikou. Německu čtvrteční vítězství nad Kostarikou k postupu nestačilo. Mimochodem během čtvrtečního večera došlo na chvíli k takovému vývoji zápasů, že mimo postup byli oba evropští fotbaloví giganti. To když Japonsko vedlo nad Španělskem a zároveň Kostarika nad Německem. Německo však poté vývoj utkání zvrátilo a vlastně tím zachránilo Španělsko na turnaji, zatímco Německu se naopak takovéto pomoci ze strany Španělska nedostalo. La Roja se v osmifinále utká v úterý s Marokem.

Ve skupině H měla nejlepší výchozí pozici pro boj o druhé postupové místo za dosud suverénním Portugalskem Ghana, ale v pátek odpoledne neměly její naděje dlouhého trvání. Kapitán afrického celku nejprve v zápase s Uruguají neproměnil penaltu a následně hned dvakrát udeřil na druhé straně Giorgian de Arrascate. Uruguay si poté nadějný náskok udržovala, ale další gól už nepřidala. Nepovedlo se to ani současnému valencijskému útočníkovi Edinsonu Cavanimu, ani bývalému hráči Los Che Maximu Gomezovi. Oba se na hřiště dostali až jako střídající hráči v průběhu druhého poločasu. Šok pro Uruguay přišel nedlouho před koncem zápasů. Nikoliv ale ze strany Ghany, ale ze souběžně hraného utkání Portugalska s Jižní Koreou. Tam totiž asijský tým zvrátil portugalské vedení a v nastavení vstřelil vítězný gól na 2:1. V tu chvíli Uruguaji vedení 2:0 na postup nestačilo, neboť při bodové shodě s Jižní Koreou měla horší skóre. V dlouhém nastavení se tak zoufale snažila vstřelit alespoň ještě jeden gól. To se jí však nepodařilo a přes vítězství nad Ghanou tak na turnaji končí. Po závěrečném hvizdu se jihoameričtí hráči sesypali na sudího zápasu, neboť si mysleli, že se v nastavení měla pískat penalta po zákroku jednoho z hráčů Ghany na Cavaniho. Útočník Los Che pak při odchodu do kabin ještě vzteky povalil panel s obrazovkou VAR, na což se můžete podívat v níže přiloženém videu. To však samozřejmě nemohlo nic změnit na výsledku a Uruguay s Ghanou vypadly, zatímco Jižní Korea, za kterou většinu utkání s Portugalskem odehrál i bývalý Netopýr Kangin Lee, postoupila do osmifinále. Ani porážka v posledním utkání ve skupině pak nemusí mrzet Portugalsko, které rovněž postupuje. Na další zápasy na šampionátu se tak může i další hráč Valencie Joao Cancelo.

Jako poslední vyvrcholila v Kataru v pátek večer základní skupina G. Brazílie už měla jistý postup, na čemž nic nezměnila ani porážka 0:1 v posledním skupinovém utkání s Kamerunem. Kamerun by se naopak postupu z druhého místa mohl dočkat jen při opravdu velmi ideálním výsledku ze souběžně hraného utkání Švýcarska se Srbskem. A k tomu nedošlo. Takže si to o postup vlastně rozdaly dva evropské týmy, přičemž oba na turnaj nominovaly po jednom Netopýrovi. Na straně Švýcarska to byl obránce Eray Comert, zatímco na straně Srbska Uros Racic. Bohužel v rozhodujícím utkání o postup ze skupiny si ani jeden z nich nezahrál. Pomineme-li absenci valencijských hráčů na trávníku, tak se jednalo o velmi zajímavý zápas, a to především v prvním poločase. Švýcarsko poslal do vedení Xherdan Shaqiri, ale Aleksandar Mitrovic a Dusan Vlahovic následně dostali do výhody Srbsko. V závěru poločasu však ještě stihl vyrovnat Breel Embolo. Remíza mohla Švýcarsku za určitých okolností stačit, zatímco Srbsko muselo rozhodně vyhrát. Ale ve druhém poločase se střelecky prosadil už jen Remo Freuler a Švýcarsko tak zvítězilo 3:2 a postoupilo do osmifinále, kde se v úterý střetne s Portugalskem. Uros Racic se se šampionátem loučí bez jediné odehrané minuty a vrátí se do Bragy, kde v této sezóně z Valencie hostuje. Většího vytížení se v srbském týmu dočkal bývalý Netopýr Nemanja Maksimovic.

Rozpis osmifinálových zápasů

sobota 3. prosince v 16:00
Holandsko – USA

sobota 3. prosince ve 20:00
Argentina – Austrálie

neděle 4. prosince v 16:00
Francie – Polsko

neděle 4. prosince ve 20:00
Anglie – Senegal

pondělí 5. prosince v 16:00
Japonsko – Chorvatsko

pondělí 5. prosince ve 20:00
Brazílie – Jižní Korea

úterý 6. prosince v 16:00
Maroko – Španělsko

úterý 6. prosince ve 20:00
Portugalsko – Švýcarsko

Pavouk play-off

pavouk2527

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.