The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia je zpět v tréninkovém procesu, do restartu La Ligy má naplánována čtyři přátelská utkání

Valencia je zpět v tréninkovém procesu, do restartu La Ligy má naplánována čtyři přátelská utkání


To, že je pohled všech fotbalových fanoušků upřen do Kataru, samozřejmě neznamená, že mohou zahálet jednotlivé kluby. Hráči Valencie si sice po ligovém vítězství nad Betisem užili dvoutýdenní volno, ale nyní už se opět pilně připravují na ligový restart, ke kterému pro Netopýry dojde v poslední kalendářní den letošního roku. Čekání na silvestrovský ligový zápas s Villarrealem nebude vyplněn jen trénováním, ale i čtyřmi přátelskými zápasy, z nichž jeden bude mít velmi slavnostní ráz.

Vinou světového šampionátu se letos tradiční vánoční přestávka výrazně protáhla a kluby tak vlastně znovu absolvují víceméně obdobu předsezónní přípravy, aby byly v plné síle, až se La Liga znovu rozběhne. Los Che se do zápasového kolotoče vrátí 31. prosince v 16:15 na hřišti Villarrealu. Netopýři před mistrovstvím světa naposledy hráli soutěžní utkání 10. listopadu, kdy na domácím hřišti porazili Betis Sevilla. Poté zamířili, samozřejmě krom hráčů nominovaných do národních týmů účastníků světového šampionátu, na dvoutýdenní dovolenou. Ta jim skončila v sobotu 26. listopadu, kdy se v Paterně znovu rozjely tréninkové dávky. Pro ty má trenér Gennaro Gattuso k dispozici téměř kompletní kádr. Později se do přípravy zapojil Jose Luis Gaya, který kvůli zranění kotníků těsně před světovým šampionátem vypadl z nominace Španělska. Nyní však už trénuje normálně. Stejně tak je do přípravy plně zapojen i Ilaix Moriba, který ještě během zmiňovaného volna doléčoval dlouhodobější zranění. Zdravotní problémy dlouhodobějšího rázu trápily i Mouctara Diakhabyho. Ten na trávnících v Paterně trénuje zatím individuálně. V Paterně tak z valencijského áčka scházejí jen hráči, kteří se účastní světového šampionátu. Ti jsou v trénincích nahrazeni mladíky z VCF Mestalla.

Jak již bylo zmíněno výše, tak do přípravy před pokračováním ligové soutěže budou zahrnuta i čtyři přípravná utkání, přičemž první z nich se hraje již zítra. Kompletní seznam přátelských zápasů je níže

pátek 2. prosince ve 13:00
Estadio Antonio Puchades
Leeds United U21

pátek 9. prosince ve 14:00
Estadio Antonio Puchades
Clermont Foot 63

pátek 16. prosince v 19:30
Mestalla
Nottingham Forest

čtvrtek 22. prosince ve 12:00
Estadio Antonio Puchades
AZ Alkmaar

Na Valencii tedy před pokračováním La Ligy čekají soupeři z Anglie (Leeds, Nottingham), Francie (Clermont) a Holandska (Alkmaar). Zápasy hrané na Estadio Antonio Puchades v Paterně jsou dle dostupných informací takzvaně za zavřenými dveřmi, nicméně fanoušci by je měli mít možnost sledovat na oficiálním webu Valencie. Na zápas s Nottinghamem Forest hraný na Mestalle fanoušci přístup mít budou. Tento zápas je totiž součástí oslav kulatého výročí valencijského stadionu, který byl otevřen v roce 1923. Příští rok tak bude v provozu rovných sto let. A že si Netopýři pozvali k slavnostnímu zápasu zrovna Nottingham, který se letos po více než dvou dekádách vrátil do nejvyšší anglické ligové soutěže, není náhoda. Právě Nottingham byl v roce 1961 prvním zahraničním klubem, který na Mestallu zamířil v rámci evropských pohárových soutěží. Mimochodem o pár let později, konkrétně v roce 1965, byla pro změnu Valencia hostem tohoto anglického klubu, který tehdy slavil sto let od založení. Od posledního vzájemného měření sil mnoho času neuběhlo, oba celky se potkaly v přípravě před aktuální sezónou. Zápas tehdy skončil remízou 1:1.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.